Toți rușii au fost zburați de la Lukoil România! Un fost director adjunct din Moldova, în conducerea companiei

20 Apr. 2023, 12:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2023, 12:24 // Actual //  Lupu Eduard

Consiliul de Supraveghere al rafinăriei ploieștene Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim, i-a înlocuit pe 4 dintre cei 5 membri ai directoratului, structura de conducere executivă a companiei, relevă date analizate de Profit.ro.

Înlocuirile au fost decise cu două luni înainte de finalizarea mandatelor celor schimbați din funcții.

Astfel, au fost înlocuiți din directorat rușii Aleksei Kovalenko (director general executiv și președinte al directoratului Petrotel Lukoil), Olga Kuzina (director economic și financiar), Alexey Vointsev (director de livrări) și Kuzma Oligov (director de personal).

Singurul membru al directoratului păstrat a fost românul Dan Dănulescu, numit director general executiv și președinte al directoratului Petrotel Lukoil. El a rămas și cu unica funcție anterioară, cea de inginer-șef. Dănulescu lucrează la rafinăria Petrotel de aproape 20 de ani, respectiv din decembrie 2003.

Ceilalți membri noi, români, ai directoratului sunt Dorel Duțu (contabil-șef al Petrotel din anul 2001), Adrian Negoiță (director de producție, în companie din 2013) și Ion Mura (director economic și financiar, timp de 21 de ani director adjunct la Lukoil Republica Moldova, transferat în 2021 în România).

Cel de-al patrulea nume nou din directoratul Petrotel Lukoil este cel al ucraineanului Oleksii Bibik, care a fost numit director de resurse umane, el primind permis de ședere în România din partea autorităților de la București.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit presei ucrainene, începând din 2003, Oleksii Bibik a deținut mai multe poziții în conducerea operațiunilor din Ucraina ale Lukoil, inclusiv pe cele de director HR și director general adjunct al rafinăriei din Odesa a rușilor, a patra cea mai mare din țara vecină.

În 2013, pe fondul agravării tensiunilor politice cu Rusia, care au culminat în anul următor cu protestele Maidan, îndepărtarea de la putere a președintelui Viktor Ianukovici și anexarea Crimeei de către Kremlin, Lukoil a ajuns la un acord cu compania ucraineană Vetek Group a omului de afaceri Serhii Kurcenko pentru ca aceasta să preia rafinăria Lukoil din Odesa.

Însă deal-ul nu a mai fost finalizat. Mai întâi, au apărut informații că Vetek ar fi cedat rafinăria băncii ruse VTB, după ce nu ar mai fi putut rambursa un credit contractat tocmai pentru cumpărarea acesteia. Ulterior, autoritățile de la Kiev au acuzat Vetek de evaziune fiscală și vamală, iar un tribunal ucrainean a decis din acest motiv, în aprilie 2014, confiscarea rafinăriei, care se află și în prezent în proprietatea statului ucrainean.

În urmă cu mai bine de un an, pe 3 aprilie 2022, rafinăria din Odesa a fost una dintre principalele ținte ale unui atac masiv cu rachete al armatei ruse asupra orașului-port la Marea Neagră.

Realitatea Live

17 Mai 2024, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mai 2024, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rasmus Munk, în parteneriat cu Space Perspective, va oferi o cină exclusivistă în stratosferă pentru şase persoane la o înălţime de aproximativ 30,480 metri.

Munk plănuieşte să servească feluri de mâncare inovatoare, incluzând elemente gastronomice inspirate din spaţiu, precum stele care strălucesc în întuneric, făcute din aerogel şi proteine de meduză, potrivit alephnews.ro.

Munk crede că astfel de experienţe, care combină arta culinară cu tehnologia şi explorarea, vor deveni din ce în ce mai căutate.

Te-ai plictisit să iei masa la restaurante anoste si fără un meniu diversificat? Cum îţi sună să cinezi în Spaţiu? Chef-ul premiat cu stele Michelin, Rasmus Munk, îţi oferă o experienţă culinară unică în stratosferă. Aventura promite să fie o experienţă de neuitat şi să marcheze viitorul gastronomiei.

Cum va arăta experienţa culinară oferită de Rasmus Munk în stratosferă

Rasmus Munk, în parteneriat cu Space Perspective, va oferi o cină exclusivistă în stratosferă pentru şase persoane la o înălţime de aproximativ 30,480 metri. Experienţa, care va dura şase ore, include un meniu elaborat ce depăşeşte mâncarea rehidratată tradiţională a astronauţilor. Munk plănuieşte să servească feluri de mâncare inovatoare, incluzând elemente gastronomice inspirate din spaţiu, precum stele care strălucesc în întuneric, făcute din aerogel şi proteine de meduză.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău