MMZ a trecut cu succes recertificarea în domeniul managementului ecologic

20 Apr. 2023, 12:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Romaniuc Victoria
20 Apr. 2023, 12:45 // Actual //  Romaniuc Victoria

Un grup de experți ai liderului mondial în servicii de inspecție, expertiză, testare și certificare, compania elvețiană «SGS», a vizitat Uzina Metalurgică „MMZ”  pentru un audit al managementului ecologic. Ca rezultat, experții SGS au confirmat că producția corespunde cerințelor standardelor internaționale, iar MMZ a fost recertificat conform standardului ISO 14001:2015 „Managementul ecologic” și a primit un certificat valabil până în 2026.

Directorul general al Uzinei Metalurgice „MMZ”, Kornev Serghei, a subliniat că, fiind una dintre „locomotivele” industriale ale regiunii, fabrica nu rămâne în afara preocupărilor legate de mediul înconjurător și de măsurile luate pentru a reduce în continuare impactul asupra naturii.

„Astăzi, uzina corespunde celor mai înalte standarde ale legislației de protecție a mediului la nivel regional și internațional. Investim o sumă considerabilă pentru a ne conforma standardelor de „mâine”, luând ca model cele mai bune soluții din întreaga lume”.

Pentru a atinge cele mai înalte standarde ecologice internaționale, a fost elaborat un program investițional ecologic pe termen lung, a cărui valoare totală depășește 30 de milioane de dolari americani, din care până în prezent au fost implementate investiții în valoare de aproximativ 5 milioane de dolari americani.

Unul dintre principalele argumente pentru eficiența acestor investiții este opinia experților regionali și internaționali independenți. Doar în 2022, la Uzia Metalurgică „MMZ” au fost efectuate 12 audituri externe la fabrică de către diferite organizații de certificare din străinătate, în conformitate cu standardele mondiale ale produselor uzinei, ca rezultat, obținând 21 de certificate de conformitate.

P.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău