Agenția de Investiții și Institutul de Export și Cooperare Internațională din Israel au încheiat un acord de colaborare

22 Iun. 2023, 14:31
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
22 Iun. 2023, 14:31 // Actual //  MD Bani

Agenția de Investiții Invest Moldova (AIM) și Institutul de Export și Cooperare Internațională din Israel (IECII) au încheiat miercuri, 21 iunie, un Aranjament de Asistență Mutuală, pentru a propulsa oportunitățile de investiții și colaborare comercial-economică, deschizând calea extinderii cooperării în special în domeniile investițiilor, organizarea acțiunilor bilaterale, forumurilor de afaceri, efectuarea schimbului de informații și expertiză, precum și sprijinul reciproc în extinderea și consolidarea prezenței pe noi piețe. Documentul a fost semnat în cadrul unei ceremonii oficiale de către E.S. domnul Alexandr Roitman, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Statul Israel în numele AIM, și E.S. Nili Shalev, Director Executiv al IEICI.

Directorul executiv Nili Shalev a reiterat interesul IECII de a conlucra strâns cu Republica Moldova și de a contribui la extinderea legăturilor bilaterale, inclusiv a componentei economice a acestora.

Directorul general adjunct al AIM, Ion Iordache, prezent la ceremonie printr-o videoconferință a extins invitația pentru colegii israelieni de a vizita Republica Moldova pentru a continua dialogul reciproc avantajos. Documentul semnat astăzi vizează promovarea și consolidarea relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Statul Israel.

Ambasadorul Roitman a menționat că semnarea acestui document simbolic va oferi o bază foarte bună pentru promovarea investițiilor și a cooperării în mediul de afaceri, reunind antreprenori moldoveni și israelieni. Acest eveniment pune accent pe relațiile bilaterale de prietenie și interesul comun pentru cooperarea economică și comercială dintre Republica  Moldova și Statul Israel.

Institutul de Export și Cooperare Internațională din Israel reprezintă instituția de bază pentru a stabili contactele de afaceri cu companiile israeliene. Înființată și finanțată de guvernul Israelului și sectorul privat, IECII deține o expertiză vastă în cercetarea tehnologiilor și produselor, crearea a întreprinderilor mixte și alianțe strategice cu companii israeliene, care activează de o jumătate de secol.

IECII este o organizație non-profit care oferă acces la sferele de afaceri relevante și la resurse guvernamentale. Cu experiență în industriile de top din Israel, IECII oferă informațiile necesare pentru a se conecta, a negocia și a face afaceri cu companiile din Israel. Informații suplimentare despre IEICI găsiți AICI.

AIM – Agenția Invest Moldova este o organizație guvernamentală aflată în subordinea Primului Ministru al Republicii Moldova, fiind principala sursă de informare și asistență pentru potențialii investitori. AIM este Ambasadorul Brandului de țară, poziționând Moldova pe harta economică globală, mandatată pentru atragerea investițiilor, facilitarea exporturilor și promovarea turismului.

AIM oferă servicii personalizate pentru potențialii investitori pe parcursul procesului de decizie de investiție. De asemenea, AIM sprijină investitorii existenți în extinderea operațiunilor lor.

AIM are ca obiectiv implementarea politicilor economice de stat în domeniile de activitate mandatate, care vor contribui la creșterea economiei naționale prin stabilirea de parteneriate public-privat.

Domeniile principale de activitate ale AIM sunt: Atragerea investițiilor, Dezvoltarea comerțului, Promovarea exporturilor, Managementul evenimentelor economice, Promovarea turismului, Promovarea mărcilor de țară, Diplomația economică, Misiuni comerciale, Târguri și expoziții. Informații suplimentare despre AIM găsiți AICI.

Realitatea Live

19 Mai 2024, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Mai 2024, 10:38 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Tim Cook, şeful Apple după Steve Jobs, se gândeşte deja la viitor şi la cine ar putea să conducă după retragerea sa. Sub conducerea sa, Apple a ajuns la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, iar până în 2025, ar putea ajunge la 4.000 de miliarde, scrie Business Insider.

În ciuda rezultatelor extraordinare, Tim Cook nu se va afla la cârmă pentru totdeauna, de aceea CEO-ul în vârstă de 63 de ani face planuri pentru predarea ştafetei. Într-un podcast cu celebra cântereaţă albaneză Dua Lipa, Cook a spus că speră ca succesorul să „vină din interiorul Apple”.

Deşi Cook mai are de stat încă trei ani la conducerea companiei, pariurile privind următorul CEO deja au început.

Primul candidat la tron este John Williams. Potrivit Bloomberg, Williams a fost considerat în general drept succesorul logic al lui Cook încă din 2019, când a preluat studioul de design al Apple după plecarea directorului de design Jony Ive în 2019.

Williams a supravegheat dezvoltarea Apple Watch şi acum gestionează operaţiunile Apple la nivel mondial. Executivul a anunţat recent că firma renunţă la un proiect de un deceniu de a fabrica o maşină electrică Apple.

Cu toate acestea, există voci în companie care spun că Williams, în vârstă de 61 de ani, s-ar putea să nu fie un lider pe termen lung din cauza vârstei.

Un alt potential CEO al Apple ar putea fi John Ternus, cu o carieră de peste 20 de ani în companie, care este favorit pentru poziţie şi care conduce divizia de Hardware Engineering.

„Are o mulţime de abilităţi de management la fel ca şi Tim Cook.”.a scris într-un e-mail o persoană familiarizată cu problema conducerii.

Cu toate acestea, vârsta pare a fi o problemă şi pentru Ternus, fiind considerat la 49 de ani prea tânăr pentru conducere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău