Fiul autorului dronei ucigașe locuiește la Londra, într-un apartament de lux. Lucrează la ONU în probleme de dezarmare

23 Iul. 2023, 07:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2023, 07:14 // Actual //  Lupu Eduard

Lavrenti, 25 de ani, fiul lui Aleksandr Zaharov, proprietarul și designerul principal al companiei Zala Aero, compania care fabrică drona rusească Lancet-3 și înarmează trupele Kremlinului cu astfel de drone, locuiește la Londra, cu mama sa, într-un apartament de 1,7 milioane de euro, și lucrează la  Institutul Națiunilor Unite pentru Cercetare în Dezarmare (UNIDIR), a dezvăluit portalul rus independent.

Dronele Lancet au devenit pe parcursul războiului din Ucraina un atu notabil al armatei ruse, fiind eficiente în atacurile asupra pieselor de artilerie occidentale furnizate armatei ucrainene.

În tot acest timp, Svetlana și Lavrenti, soția și fiul lui Aleksandr Zaharov, creatorul dronelor ucigașe, locuiesc într-un apartament într-un cartier select al Londrei. Imobilul de lux valorează circa 1,7 milioane de euro.

Vede Big Ben-ul pe geam

După cum reiese din registrul imobiliar din Marea Britanie, soții Zharov au achiziționat apartamentul din zona Westminster, la un kilometru de Big Ben și Palatul Buckingham, în 2018.

Pe site-ul agenției imobiliare s-a păstrat un anunț de vânzare a acestui apartament cu fotografii și un plan al apartamentului.

Imobilul are 100 de metri pătrați și trei dormitoare, living, bucătarie și balcon. În apartamentul care are vedere spre Big Ben este o sală de forță.

Potrivit LinkedIn, Lavrenti, fiul cel mic al lui Zharov, locuiește în străinătate cel puțin din 2015, de la vârsta de 16 ani.

În Marea Britanie, a absolvit liceul, are o diplomă de licență University College London în politică, sociologie și studii est-europene și un master în studii de conflict de la London School of Economics.

A lucrat pentru agențiile ONU din New York, Roma și Geneva

Din iulie 2021, Lavrenti a lucrat la agențiile ONU din New York și Roma, iar din mai 2023 la Institutul Națiunilor Unite pentru Cercetare în Dezarmare (UNIDIR) din Geneva, Elveția.

Interesele de cercetare ale lui Lavrenti, conform site-ului UNIDIR, sunt programul de management al armelor și munițiilor, deminarea și accesul la ajutor umanitar.

Svetlana și Lavrenti nu făcut niciun fel de comentariu.

Marea Britanie a impus sancțiuni pentru compania Zalo Aero, dar nu și în privința familiei lui Zaharov.

Aleksandr Zaharov, 62 de ani, dezvoltă și produce drone de peste 15 ani. Cea mai faimoasă este drona-kamikaze Lancet, care atacă direct ținta – tancuri, artileria sau radarele. Drona a fost folosită în Siria și este acum utilizată pe scară largă în războiul din Ucraina.

Zharov este supranumit „al doilea Kalașnikov” în programele televiziunilor naționale din Rusia. Compania sa face parte din grupul Kalaşnikov, dar acțiunile îi aparțin lui Zaharov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 09:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 09:46 // Actual //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială este privită cu teamă pentru felul în care poate poate impacta alegerile electorale din viitorul apropiat. Însă atunci când Sam Altman, omul din spatele ChatGPT, a fost întrebat ce părere are despre această posibilitate, el a părut să fie mai preocupat de altă problemă: impactul AI asupra economiei, scrie Bloomberg.

„Îmi este frică de viteza şi magnitutdinea pe care AI o poate avea în sfera socio-economică. Cred că lumea încă nu realizează cu ce se confruntă” a declarat Sam Altman.
CEO-ul OpenAI a atras atenţia că temerile oamenilor privind pierderea locurilor de muncă s-au mai diminuat faţă de anul trecut, dar că vigilenţa trebuie păstrată pentru că posibilitatea dispariţiei a milioane de locuri de muncă este reală.

„Mă tem că lumea nu ia în serios efectul inteligenţei artificiale asupra economiei, iar asta va crea o problemă reală în viitor” a mai declarat Altman.

Noi cercetări dezvăluie măsura în care AI poate perturba economia. Un studiu al Fondului Monetar Internaţional de la începutul acestui an a constatat că tehnologia poate afecta aproximativ 60% din locurile de muncă din economiile avansate.

Aproximativ jumătate din aceste locuri de muncă pot fi automatizate, ceea ce ar putea duce la mai puţine angajări şi la scăderea salariilor.  Aproape 12 milioane de angajaţi din SUA ar putea fi nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă până în 2030, potrivit unui studiu separat al McKinsey.

Angajaţii par să simtă deja efectele AI asupra propriului job. Unii directori executivi spun că şi-au înlocuit personalul cu un chatbot cu inteligenţă artificială, iar unii profesionişti au declarat că au pierdut locuri de muncă în favoarea unor instrumente precum ChatGPT.
Cei mai optimişti dintre angajaţi sunt de părere că tehnologia este fantastică dacă este utilizată corect pentru că poate creşte productivitatea şi ajută la economisirea timpului.

Cu toate acestea Altman rămâne îngrijorat de impactul AI pe piaţa muncii. Anul trecut, el a declarat într-un interviu pentru CNBC că este „puţin speriat” de ChatGPT, avertizând că apariţia companiei sale ar putea însemna sfârşitul pentru foarte multe joburi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău