Un alt vin din soi local de struguri, degustat de somelierul Mihai Druţă, preşedintele Asociaţiei de Sommelier din Republica Molodva. Este vorba de „Feteasca Neagră” produsă de Castel Mimi, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din ţara noastră.
„14% alcool, maturat în baric francez. În aromă descoperim fructele roşii – zmeură, coacăză, cireşe amare. Un gust plin, un gust echilibrat şi un post gust foarte şi foarte lung. La nivel de asociere gastronomică l-aş recomanda foarte bine cu un cotlet de berbecuţ, cu mâncăruri din carne la cuptor. Aş vedea acest vin din soi local cu o mâncare sută la sută locală. Ar putea fi o mămăliguţă cu brânză şi o tocană pe bază de carne de porc. Este perfect pentru acest vin”, spune Mihai Druţă.
„Feteasca Neagră” este un vin de soi, care face parte din cele patru soiuri locale, alături de „Feteasca Albă”, „Feteasca Regală” şi „Rara Neagră”, soiuri care merită să fie degustate, spune somelierul.
„Vă îndemn să descoperiţi soiurile autohtone, pentru că ele prezintă un potenţial foarte bun pentru vinificaţia din Republica Moldova. Soiurile autohtone ar putea să ne promoveze peste hotare şi ar putea să uimească pe cei care sunt interesaţi să descopere cultura noastră, ţara noastră. Să vă mândriţi cu ele!”, a precizat Druţă.