Un japonez se închiriază clienţilor pentru a nu face absolut nimic

18 Ian. 2024, 13:15
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Ian. 2024, 13:15 // Actual //  bani.md

Un japonez a trăit permiţându-le oamenilor să îl închirieze pentru a nu face absolut nimic. „Ai putea spune că lipsa mea de individualitate a devenit produsul meu”, a scris el în memorii. A fost angajat de peste 4.000 de ori, iar sarcinile au variat de la banal la bizar.

Shoji Morimoto şi-a început serviciul „Rental Person” în 2018 şi spune că a fost angajat de peste 4.000 de ori, relatează Business Insider.

Odată, o femeie i-a cerut lui Morimoto să o urmărească în timp ce îşi căuta un soţ pe site-urile de matrimoniale. El a povestit cazul în cartea sa de memorii, „Persoana de închiriat care nu face nimic”, a cărei traducere a ajuns în librăriile din SUA pe 9 ianuarie.

Cu altă ocazie, a însoţit un client pentru a depune actele de divorţ. De asemenea, a fost angajat să îşi ia rămas bun de la cineva într-o gară şi a aşteptat un client la linia de sosire a unui maraton.

„Este ca şi cum te-ai uita la televizor. Mulţi oameni consideră televizorul plictisitor, dar mie îmi place”, a spus Morimoto în memoriile sale.

„Închirierea fără obligaţii îmi oferă un divertisment pasiv, chiar dacă, în acest caz, sunt mai degrabă furnizorul de servicii decât utilizatorul”, a spus el.

Există şi misiuni pe care nu le-ar accepta. Morimoto, care este căsătorit şi are un copil, a refuzat o dată un client care i-a cerut să facă sex cu el.

„Am refuzat şi o serie de cereri de a merge la concerte pop”, a scris el. „Nu ştiu prea multe despre muzică, iar majoritatea concertelor la care mi s-a cerut să merg au fost ale unor artişti de care nu am auzit niciodată”.

Morimoto crede că acest „loc de muncă” se potriveşte perfect cu personalitatea sa introvertită: „Clientul vrea să facă ceva, iar eu doar îl urmez. Nu se aşteaptă un angajament profund şi nu este nevoie de personalitate”.

Unii oameni l-au numit „un gigolo new-age” sau „un cerşetor new-age”. Dar Morimoto nu se simte jignit de aceste etichete.

Morimoto obişnuia să perceapă 10.000 de yeni japonezi sau 68 de dolari pentru fiecare rezervare, conform unui raport Reuters din 2022.

În septembrie, el a declarat că nu-şi mai taxează clienţii şi că acceptă doar rambursarea cheltuielilor de călătorie şi a mâncării şi băuturii consumate în timpul întâlnirii.

„În acest moment, trăiesc din economii. Ceea ce fac nu este cu adevărat o afacere. Poate că cel mai bine ar fi să mă gândesc la asta ca la ceva ce fac pentru distracţie (precum o călătorie în străinătate pentru care am economisit)”, a scris el pe X.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală