Declarația de avere a lui Putin, publicată. Proprietățile şi banii strânși de candidatul la prezidențiale

31 Ian. 2024, 11:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Ian. 2024, 11:00 // Actual //  Lupu Eduard

Declarația de avere a lui Vladimir Putin a fost făcută publică de Comisia Electorală Centrală (CEC). Liderul de la Kremlin este candidat înregistrat la viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia.

Declarația de avere a lui Vladimir Putin a fost făcută publică de Comisia Electorală Centrală (CEC).  Suma totală a venitului său din ultimii șase ani s-a ridicat la 67.591.875 de ruble. Banii provin din salariul prezidențial, veniturile din depozite bancare, valori mobiliare, precum și din pensii, inclusiv pensii militare, și din vânzarea de proprietăți.

Alegerile prezidențiale din Rusia de anul acesta vor avea loc pe parcursul a trei zile, între 15 și 17 martie. În acest scop a fost făcută şi declarația de avere. Pe 22 ianuarie, Putin a depus semnăturile la Comisia Electorală Centrală. Pe data de 29 ianuarie, CEC l-a înregistrat ca viitor candidat pe Vladimir Putin. Mai trebuie menţionat că decizia a fost luată în unanimitate.

Declarația de avere a lui Putin: venituri de în jur de 700.000 de euro

CEC a publicat declarația de avere a lui Vladimir Putin, înaintea alegerilor prezidențiale din luna martie. Conform datelor oficiale, pe parcursul a șase ani, din 2018 până în 2022, Putin a câștigat în jur de 67.591.875 de ruble. Mai exact, aproximativ 700.000 de euro.

Declarația de avere mai indică următoarele:

1 apartament – 77 mp. în Sankt Petersburg;

1 garaj – 18 mp în Sankt Petersburg,

3 autoturisme – GAZ M21, 1960, GAZ M21, 1965, Niva, 2009,

remorcă auto „Skif”, 1987

Vladimir Putin mai are zece conturi bancare care conțin 54.416.604,52 ruble și 230 de acțiuni la PJSC Bank St. Petersburg. Prețul unei acțiuni la Bursa din Moscova este de 280,49 ruble. Mai are un apartament în Moscova de 153,7 mp.

Conturile bancare ale liderului de la Kremlin au scăzut

În șase ani, numărul conturilor bancare înregistrate pe numele lui Putin a scăzut de la 13 la 10. În același timp, suma economiilor de pe acestea a crescut de aproape patru ori. Mai exact, de la 13,8 milioane de ruble la 54,4 milioane (în jur de 550.000 de euro).

După cum a declarat Alexandra Suvorova, secretara de presă a campaniei lui Vladimir Putin, pentru Kommersant, venitul total al candidatului pe șase ani este format în principal din salariul său de președinte pentru această perioadă. În plus, în 2017, a fost vândut un teren aflat în apropierea Moscovei.

„Valoarea economiilor unui candidat este proporțională cu veniturile sale. Trebuie ținut cont de faptul că funcția de președinte al Federației Ruse presupune că ești susținut de stat, ceea ce îți permite să economisești bani”, a declarat Alexandra Suvorova.

Ce spun rivalii lui Putin despre declaraţia de avere

Rivalii lui Putin nu cred în declaraţia de avere. Aceştia spun că în realitate, Vladimir Putin ar fi mult mai bogat. Averea sa fiind estimată la multe miliarde de dolari. Opozantul Alexei Navalnîi, încarcerat, a publicat o investigație despre palatul deținut de Putin în apropiere de localitatea rusească Gelendjik, pe malul Mării Negre.

Acesta spunea că este „cel mai scump palat din lume”. Este un complex care se întinde pe aproximativ 7.800 de hectare, „de 39 de ori mai mare decât statul Monaco”. Potrivit lui Navalnîi au fost cheltuite 100 de miliarde de ruble (1,12 miliarde euro) pentru construirea acestui complex. Oficial, complexul este proprietatea FSB, serviciul secret rusesc. Kremlinul a negat permanent informațiile. Mai mult, Navalnîi a afirmat că iahtul Șeherezada, evaluat la 700 de milioane de dolari, ar fi tot al lui Vladimir Putin şi nu ar fi singurul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău