Cine este miliardarul care a creat un adevărat imperiu al armelor, cu afaceri de miliarde

26 Apr. 2024, 14:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
26 Apr. 2024, 14:26 // Bani și Afaceri //  bani.md

Feinberg, fondatorul Cerberus Capital, a participat la un curs intensiv de instruire cu arme de foc la Blackwater înainte de a-și extinde imperiul în industria armelor

Stephen Feinberg, un investitor miliardar și fondatorul Cerberus Capital Management, a pășit pe terenul antrenamentului militar pentru a-și îmbunătăți abilitățile de tragere înainte de a intra în lumea afacerilor cu arme. Feinberg a petrecut un weekend la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, unde a fost instruit de către Steve Reichert, un infanterist din Marină și erou de război decorat, potrivit New York Magazine.

În timpul sesiunilor de instruire, Feinberg, alături de Reichert, a lucrat la perfecționarea tehnicii de tragere cu arme de foc de rază lungă de acțiune. Cu răbdare și perseverență, Feinberg și-a îmbunătățit considerabil abilitățile, demonstrând o precizie remarcabilă chiar și la distanțe lungi.

Această experiență intensivă a avut loc înainte ca Feinberg să-și extindă afacerile în industria armelor. Cerberus Capital a achiziționat Bushmaster, unul dintre cei mai importanți producători de puști de asalt din SUA, iar mai târziu a consolidat alte companii de armament pentru a forma Freedom Group. Obiectivul lui Feinberg era de a crea un conglomerat dominant în industria armelor, și această inițiativă a fost accelerată de legea privind protecția comerțului legal cu arme, adoptată în 2005.

Deși abordarea lui Feinberg în afaceri poate fi considerată agresivă și rapidă, el a demonstrat un calm constant în abordarea sa, conform celor spuse de colegii săi. Investitorul și-a construit un imperiu financiar prin Cerberus Capital Management, iar acum, prin extinderea în industria armelor, își propune să creeze un gigant în domeniul armamentului, aplicând strategia sa caracteristică de restructurare și creștere rapidă a afacerilor.

Această incursiune în instruirea militară și în afacerile cu arme demonstrează determinarea și dedicarea lui Feinberg în a-și atinge obiectivele, indiferent de domeniul în care acționează.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 16:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 16:44 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova a importat, în 2024, 32.015 anvelope pentru utilaje agricole şi forestiere, iar în primele cinci luni din 2025 alte 15.676 bucăţi, arată un studiu semnat de economistul Iurie Rija. Extrapolat pe întregul an, ritmul actual ar putea egala sau chiar depăşi nivelul din 2024, confirmând cererea constant ridicată din sectorul agricol şi silvic.

Dacă în ianuarie 2024 o anvelopă costa, în medie, 2.980 lei, în ianuarie 2025 preţul a scăzut la 1.581 lei. Tendinţa s-a repetat în aprilie (1.112 lei vs. 2.836 lei). În ansamblu, valoarea importurilor pe ianuarie-mai 2025 (29,3 mil. lei) reprezintă doar 36,5 % din totalul de 80,1 mil. lei din 2024, deşi cantitatea este comparabilă. Rija explică scăderea prin trecerea la modele mai ieftine, presiunea concurenţei şi reconfigurarea logisticii.

Din punct de vedere al țării de proveniență a importurilor Turcia  domină cu 44 % din volum (21.021 buc.) şi 53 % din valoare (58,2 mil. lei); preţ mediu stabil, ~2.770 lei/buc, China – 25 % din importuri, dar doar 12 % din valoare; preţ mediu prăbuşit în 2025 la 654 lei/buc și India, Ucraina şi România completează Top 5; împreună, cele cinci ţări acoperă 90 % din cantitate şi 88 % din valoare.

Totodată, Cehia livrează anvelope premium (preţ mediu peste 6.900 lei), iar în 2024 din Spania au fost importate seturi ultra-scumpe (24.900 lei/buc.), sumă care a revenit la normal în 2025.

Din cele 74 de companii importatoare, AGROPIESE TGR GRUP SRL asigură 38 % din volum şi 30 % din valoare. INTRP IND CHIVIRIGA VITALIE aduce doar 14 % din anvelope, dar aproape 29 % din valoare, semn că mizează pe produse premium. Primele şapte firme reprezintă peste 80 % din importuri, configurând o oligopolizare a pieţei.

În concluzie, Rija spune că: „Cererea rămâne elevată şi sezonieră, cu vârfuri înainte de lucrările de primăvară şi toamnă, iar scăderea preţurilor reflectă migrarea spre modele mai accesibile şi ofensiva furnizorilor asiatici. În același timp, importatorii moldoveni sunt dependenţi de un grup restrâns de ţări şi de câţiva importatori mari expune sectorul la riscuri logistice şi de preţ”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO