Cumpărăturile: cât timp și energie economisești dacă achiți fără numerar?

10 Mai 2024, 13:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
10 Mai 2024, 13:03 // Actual //  Soroceanu Olga

Goana după cumpărături în perioada sărbătorilor transformă cumpărăturile într-o adevărată aventură pentru fiecare moldovean. Pregătirea mesei de sărbătoare prinde toată lumea într-un maraton al cumpărăturilor, care vine la pachet cu stres, nervi și mult timp pierdut prin magazine.  

Fie că alegi să plătești pentru coșul de cumpărături cu telefonul, cardul bancar, portofelele electronice sau alte dispozitive smart, achitarea #FărăCash este soluția perfectă pentru o gestionare mai bună a timpului, și îți oferă și alte beneficii. Pentru că:

  • plățile digitale îți oferă libertatea de a achita rapid și sigur, direct de la casele de autodeservire sau prin intermediul dispozitivelor tale mobile;
  • utilizarea plăților fără numerar nu doar elimină necesitatea de a căuta restul potrivit în portofel, dar și reduce timpul petrecut așteptând la cozi; 
  • cu ajutorul caselor de autodeservire disponibile în multe rețele comerciale, ai control complet asupra ritmului tău de cumpărături și poți naviga prin magazin pentru a alege cu grijă fiecare produs; 
  • poți să beneficiezi și de cashback, care presupune obținerea unui bonus în bani, de obicei într-un anumit procent din valoarea totală a tranzacției, pentru fiecare plată fără numerar. 

Mai mult, de sărbători poți alege să-ți faci cumpărăturile online. Magazinele din Moldova îți pun la dispoziție o varietate mare de produse, pe care le poți cumpăra de la distanță. De altfel, studiile de marketing internaționale arată că între 15-30 de minute pot fi economisite la fiecare sesiune de cumpărături online. Care îți permit:

  • să eviți aglomerația din magazine și cozile de la casele de marcat;
  • să economisești timp și energie, mai ales atunci când ai o listă lungă de produse și puțin timp la dispoziție;
  • să-ți faci cumpărăturile oricând, la orice oră, fără a fi nevoit să te deplasezi până la un magazin fizic. Această flexibilitate îți permite să gestionezi mai eficient timpul și energia, fără a trebui să stai în trafic;
  • să accesezi cu doar câteva clicuri o varietate largă de produse chiar de acasă, fără a fi constrâns de orarul sau de amplasarea fizică a magazinului; 

Indiferent în ce mod alegi să faci shopping, atât cumpărăturile online, cât și cele fizice, îți oferă o serie de avantaje. În timp ce online ai mai multă flexibilitate și-ți extind zona de confort, fizic poți analiza mai bine fiecare produs pe care îl alegi. Important este să plătești #FărăCash.

Despre Campania #FărăCash

În cadrul campaniei de comunicare #FărăCash, moldovenii sunt încurajați să efectueze mai des plăți digitale și să le adopte în rutina zilnică. Pe lângă economisirea timpului și energiei, plățile digitale au o serie de avantaje: posibilitatea de a efectua tranzacții oricând și oriunde, securizarea tranzacțiilor, automatizarea plăților (achitarea lunară automată a facturilor și abonamentelor), conveniența ș.a.

Campania #FărăCash, organizată de Asociația Băncilor din Moldova (ABM) în parteneriat cu sistemul internațional de plăți Visa și cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, vizează informarea populației despre beneficiile plăților fără numerar. Scopul campaniei este de a promova utilizarea plăților digitale ca metodă de plată principală și de a încuraja adoptarea acestora în activitățile zilnice ale moldovenilor.

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală