Nvidia valorează acum pe Wall Street mai mult decât toate companiile germane pe Bursa de Valori din Frankfurt

24 Mai 2024, 09:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2024, 09:51 // Actual //  Lupu Eduard

Pe fondul rezultatelor peste aşteptări obţinute de Nvidia în primul trimestru din 2024, producătorul de cipuri valorează acum mai mult decât toate companiile germane listate la bursă la un loc, scrie MarketWatch.

Potrivit datelor furnizate de FactSet, companiile cu listate piaţa principală în Germania au o valoare totală de 2.315 miliarde de euro, adică 2.510 miliarde de dolari.

Câştigurile înregistrate de Nvidia la începutul tranzacţiilor de miercuri au plasat evaluarea acesteia la 2.600 de miliarde de dolari.

Vânzările record de cipuri de inteligenţă artificială au făcut ca veniturile Nvidia să crească cu 262% în ultimul trimestru, depăşind aşteptările, iar directorul executiv al companiei a declarat că această creştere de succes va continua în acest an, odată cu lansarea unei noi linii de cipuri, scrie Financial Times.

Cererea pentru unităţile de procesare grafică pentru centrele de date AI de la Nvidia a crescut vertiginos în ultimul an, deoarece cele mai mari companii de tehnologie se grăbesc să dezvolte infrastructura de calcul necesară pentru a livra la scară largă noi produse AI puternice. Google, Microsoft, Meta şi Amazon au indicat că cheltuielile lor vor rămâne ridicate pe tot parcursul anului 2024.

Veniturile pentru cele trei luni până la sfârşitul lunii aprilie au fost de 26 de miliarde de dolari, faţă de estimările consensuale de 24,7 miliarde de dolari. Creşterea enormă de la un an la altul a fost similară celei din trimestrul precedent, când creşterea a atins 265%. Pentru trimestrul actual, Nvidia se aşteaptă la venituri de aproximativ 28 miliarde de dolari, plus sau minus 2%, faţă de estimările consensuale de 26,8 miliarde de dolari.

Acţiunile Nvidia cresc cu 9% astăzi, ceea ce înseamnă că valoarea lor s-a dublat cu mai mult de două ori în timpul unei creşteri fulminante din acest an. Producătorul de cipuri a anunţat, de asemenea, o divizare a acţiunilor în proporţie de 10 la 1, începând cu 7 iunie, şi a anunţat că îşi măreşte dividendul trimestrial în numerar cu 150%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Sept. 2024, 15:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2024, 15:34 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile americane intenționează să înăsprească în curând restricțiile asupra petrolului rusesc, vizând „flota umbră” utilizată pentru transportul acestuia și reducerea volumelor de export pe piața mondială, a declarat Dalip Singh, adjunctul consilierului președintelui SUA pentru securitate națională.

Potrivit acestuia, aceste măsuri vor contribui la privarea de finanțare a mașinăriei militare rusești. „Pe termen scurt, între șase luni și trei ani, dacă ne propunem să reducem veniturile Rusiei din vânzarea de petrol, acest lucru va fi realizat prin intermediul sancțiunilor și altor instrumente care vor viza hidrocarburile lor”, a declarat Singh în cadrul unei conferințe organizate de Carnegie Endowment for International Peace.

De asemenea, oficialul a subliniat că există și alte direcții care trebuie abordate pentru a diminua capacitățile militare ale Rusiei. „Neutralizarea mașinăriei militare rusești depinde de schimbarea intereselor țărilor terțe care produc componente ce ajung, în final, pe câmpul de luptă în favoarea Rusiei, sau de livrările de tranzit ale acestor mărfuri”, a adăugat Singh.

Printre țările care ajută Rusia să obțină componente pentru echipamente militare, Singh a menționat China, India, Turcia și Emiratele Arabe Unite. Totodată, el a subliniat că China este „cel mai mare încălcător” al regimului de sancțiuni impus de SUA.

Țările G7 au introdus un plafon de preț pentru petrolul rusesc la 60 de dolari pe baril și un plafon de 100 de dolari pe baril pentru produsele petroliere. Restricțiile impun ca firmele din țările G7 să nu poată oferi servicii de transport pentru produsele vândute la un preț mai mare decât acest plafon.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău