Chișinău găzduiește a doua ediție a GPeC SUMMIT: Eveniment major de E-Commerce și Digital Marketing

18 Iun. 2024, 15:14
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Iun. 2024, 15:14 // Actual //  bani.md

Pe 20 iunie 2024, la Chișinău, va avea loc cea de-a doua ediție a GPeC SUMMIT, considerat cel mai important forum de E-Commerce și Digital Marketing din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se va desfășura la Radisson Blu Leogrand Hotel și va reuni 18 speakeri internaționali, români și locali, care vor aborda subiecte de actualitate despre cum să vinzi online cu succes.

Printre temele abordate la GPeC SUMMIT Republica Moldova se numără cifre la zi, provocări și oportunități de creștere, cross-border în e-commerce, prezentate de Cornel Morcov (FAN Courier), Cosmin Dărăban (Gomag) și Oana Dumitrescu (Google); tehnici de optimizare a conversiei care cresc vânzările online, prezentate de Luke Carthy (E-Commerce Expert în Growth, SEO & Conversion); rezultatele studiului pieței de comerț electronic din Republica Moldova, prezentate de Mihai Burunciuc (AmCham Moldova); importanța datelor pentru a avea campanii de marketing cu rezultate pozitive, prezentate de Elena Maleca (Hive5); vânzarea în UE prin eMAG Marketplace, prezentată de Codruț Ioan (eMAG); moduri inovatoare de a utiliza media plătită, SEO și platformele de recenzii pentru a crea strategii de marketing integrate, prezentate de Hannah Carthy (Verkeer); resurse pentru sprijinirea IMM-urilor din Republica Moldova pentru dezvoltarea în e-commerce, prezentate de Aliona Stratan (maib), Ion Hornet (Simpals) și Liliana Busuioc (AIM Moldova); studii de caz și experiențe ale jucătorilor locali, prezentate de Andrei Gramatschii (GUGA GAGA), Mihai Dîrțu (Oldcom), Sergiu Malai (Hermina) și Mila Malairău (AmCham Moldova); folosirea A.I. în E-Commerce pentru optimizarea proceselor logistice și eficientizarea activității, prezentate de Cristian Orășanu (Naratix.ai).

Participanții la GPeC SUMMIT Republica Moldova vor avea acces la speakeri de top internaționali, români și locali, experți cu vastă experiență; idei și soluții aplicabile pentru a depăși provocările actuale și pentru a identifica perspectivele de viitor în E-Commerce și Digital Marketing; conținut practic și relevant, evitând discursurile promoționale plictisitoare; informații detaliate despre piețele din România și Republica Moldova și oportunitatea de a întâlni reprezentanți ai celor mai importante companii; networking la nivel înalt în pauze și în cadrul GPeC Expo, cu peste 200 de participanți de nivel C din E-Commerce, Retail și Digital din România și Moldova; socializare la GPeC Networking Party seara, într-o locație premium (pentru posesorii de bilete VIP); acces în Comunitatea GPeC, cea mai importantă rețea dedicată oamenilor din domeniul digital, oferind resurse, sfaturi practice și contacte utile.

Biletele pentru eveniment pornesc de la 99 EUR și mai sunt doar câteva locuri disponibile. Înscrierile se fac online pe https://unde.io/event/422 până pe 18 iunie 2024, ora 14:00.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău