TEENerii Ofline, la RLive TV. Află totul despre vacanţa tinerilor din Moldova, reguli, acte şi bani

01 Aug. 2024, 17:03
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
01 Aug. 2024, 17:03 // Actual //  bani.md

TEENerii Offline este titlul emisiunii realizate în cadrul Programului de Internship în Jurnalism TV şi Online, desfăşurat de către Grupul Media Realitatea. Cele cinci tinere înscrise în proiect produc conţinut pentru o emisiune proprie, iar prima dintre ediţii a fost realizată de către Nicoleta Sîrbu, care a filmat reportaje şi interviuri despre vacanţa tinerilor. A aflat locaţiile preferate, bugetul, actele necesare pentru trecerea frontierei şi alternative pentru mare şi munte.

Înainte de a începe să-şi facă bagajele, călătorii minori trebuie să știe că fără un părinte alături sau tutore, nu pot trece frontiera, decât dacă au făcută declarația de acord. Despre asta au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră şi notarul Viorica Nagacevschi.

„În această declarație de acord, trebuie să fie indicat: țara destinației, scopul destinației, perioada destinației și însoțitorul care va însoți minorul peste hotare”, spune notarul.

 

Despre oferte şi destinaţii preferate de tinerii din Moldova a vorbit directorul unei agenţii de turism, iar pentru cei care îşi doresc o vacanţă productivă şi educativă, una din soluţii a fost tabăra de odihnă. 25 de tineri participanţi ai EU Media Camp au învățat despre procesele de integrare europeană a Republicii Moldova şi recunoaşterea ştirilor false, care abundă mediul online, precum şi crearea de conţinut media de calitate.

„Ne dorim ca tinerii de aici să iasă cu un bagaj minim de informații despre ce înseamnă propaganda și manipularea, să știe că pe online fake-urile și știrile false nu arată cum ne-am obișnuit noi până acum, să fie clar că este dezinformare, dar că ele sunt construite, din păcate, foarte inteligent și sunt greu de depistat, și desigur, să-i motivăm ca ei să devină un factor decisiv în apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, să devină niște voci în rândul comunității din care fac parte, să facă conținut multimedia despre integrare europeană, să facă conținut multimedia despre fake-news, despre deep fake-urile care circulă la acest subiect”, spune comunicatoarea Centrului Media pentru Tineri, Mădălina Grosu.

Emisiunea TEENerii Offline a fost creată în cadrul Programului de Internship în Jurnalismul TV şi Online, desfăşurat de către Rlive TV în parteneriat cu Direcția generală educație, tineret și sport și Centrul Municipal de Tineret Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău.

Realitatea Live

16 Sept. 2024, 15:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Sept. 2024, 15:45 // Actual //  Lupu Eduard

Mai multe porțiuni de drumuri naționale din sudul și centrul Republicii Moldova rămân inundate, luni, 16 septembrie, din cauza ploilor torențiale care au afectat regiunea în ultimele zile. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că, deși nu există drumuri complet blocate, circulația se desfășoară cu dificultate din cauza acumulărilor de apă, noroi și pietriș.

Potrivit ASD, echipele de drumari au intervenit în sectoarele afectate din raioanele Strășeni, Ialoveni, Chișinău, Criuleni, Anenii Noi, Hâncești, Orhei, Ungheni, Leova, Cimișlia, Cantemir, Ceadîr-Lunga, Comrat și Soroca. Deși traficul este deschis, autoritățile recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, având în vedere riscul de alunecări de teren și noi acumulări de apă.

Conform prognozei meteo, ploile torențiale vor continua pe parcursul zilei de luni, însoțite de descărcări electrice și vânt puternic, cu rafale de până la 20 m/s. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a emis avertizări pentru populație, îndemnând cetățenii să evite călătoriile neesențiale și să fie atenți la condițiile de drum.

Autoritățile monitorizează situația și sunt pregătite să intervină rapid în cazul în care condițiile meteo se agravează.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău