Conflicte de proprietate: Avocatul SRL „Gările Auto Moderne” a depus o plângere la CNA pe numele comisiei

20 Aug. 2024, 10:33
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Aug. 2024, 10:33 // Actual //  bani.md

În această dimineață, acțiunile comisiei desemnate pentru preluarea gărilor și stațiilor auto de la investitorul privat au continuat să stârnească controverse. S-a constatat că lacătul de la ușa principală a fost schimbat, iar accesul în clădire a fost refuzat, acțiuni ce sunt considerate ilegale de către investitor.

Avocatul SRL „Gările Auto Moderne”, Andrei Iosip, a declarat că a fost depusă o plângere la CNA pe numele comisiei, solicitând implicarea tuturor organelor competente pentru a opri aceste acțiuni. Iosip a menționat că membrii comisiei refuză să ia act de cererea de suspendare a ordinului de preluare a gărilor și stațiilor auto, evidențiind că acțiunile APP sunt considerate abuzive și ilegale.

„APP a ignorat investițiile de 117 milioane de lei efectuate de Gările Auto Moderne pentru modernizarea infrastructurii. Ordinul de preluare are un caracter de expropriere și ar putea avea un impact negativ asupra angajaților și activității companiei, care a contribuit semnificativ la bugetul statului”, a declarat Iosip.

Deși compania contestă vehement acțiunile APP, procedura de preluare continuă, lăsând soarta gărilor și a angajaților în incertitudine. Gările Auto Moderne intenționează să conteste în instanță acțiunile APP și să solicite anularea ordinului de preluare.

Este important de menționat că APP a emis pe 17.05.2022 notificarea nr. 09-05-3132, declarând rezoluțiunea contractului nr. 3/09 din 17.12.2018, începând cu 20.08.2022, pe baza unui pretext privind neexecutarea obligației de prezentare a garanției de bună execuție. Această garanție ar fi trebuit să fie emisă de o bancă comercială sau o companie de asigurare pentru anul investițional trei, cu o valabilitate de 2 ani.

 

Realitatea Live

19 Sept. 2024, 17:54
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
19 Sept. 2024, 17:54 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Negocierile care au durat mai bine de jumătate de an între autoritățile ruse și turcești pentru deblocarea plăților bancare au ajuns într-un impas total.

Majoritatea băncilor turce au decis să înceteze procesarea tranzacțiilor legate de Rusia și Belarus, relatează TASS, citând o sursă familiarizată cu situația. Potrivit acesteia, toate instituțiile bancare din Turcia cu participare străină au oprit deja plățile pentru companiile rusești, iar acum li se vor alătura și băncile de stat și private fără parteneri externi.

Băncile încearcă să „se protejeze de posibile probleme viitoare, precum eventuale restricții și sancțiuni”, a explicat sursa TASS. Singura bancă ce continuă să sprijine comerțul ruso-turc este Emlak Katılım, care efectuează plăți în lire turcești și ruble, în timp ce tranzacțiile în dolari și euro sunt imediat blocate de multe bănci turce.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău