Cânta cu ochii închiși, iar când i-a deschis, The Motans era lângă el. Tânărul care a devenit cunoscut peste noapte

13 Aug. 2024, 17:50
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
13 Aug. 2024, 17:50 // Actual //  bani.md

Drumul către succes nu e ușor. Dar cu pași mici, ambiție și perseverență, ajungi acolo unde îți dorești. Eugen Păgînu este un tânăr de 22 de ani care a reușit să transforme un simplu hobby într-o activitate zilnică, care-i mai aduce și câțiva bănuți. Talentul său a fost remarcat chiar de către părinții săi, care l-au motivat să urmeze această cale.

Eugen afirmă că micile concerte, organizate pe străzile din Chișinău aduc un adevărat noroc. Astfel, talentul tinerilor artiști poate fi observat de oameni mari, fie interpreți sau producători cunoscuți. S-a întâmplat și în cazul lui Eugen cu doi ani în urmă, când a avut parte de o întâlnire pur întâmplătoare cu interpretul The Motans chiar în parcul Valea Trandafirilor.

„De ce ies să fac mici concerte la noi în Chișinău? Pentru că așa ar putea să mă vadă, de exemplu, administratorul unui restaurant sau interpreți cunoscuți. Mi s-a și întâmplat. Cântam în parcul Valea Trandafirilor și s-a apropiat de mine The Motans. Dar eu cu două zile înainte fusesem la un mic concert și îmi pierdusem vocea și în seara aia stăteam cu ochii închiși pentru că ochii închiși simt muzica mai bine și când am deschis un pic ochii, l-am văzut pe The Motans cum mă filma”, ne-a povestit Eugen.

Tânărul afirmă că imediat a doua zi după prestația cu The Motans, lumea deja îl recunoștea.

„Am fost a doua zi să cumpăr niște flori pentru prietena mea. Acolo o doamnă îmi spune că mă cunoaște, după ce mă văzuse pe internet cum am cântat cu The Motans. Dar așa lumea mă știe și din parc, de exemplu, cel mai des aleg să cânt la Valea Trandafirilor, pentru că acolo eu am început totul alături de un prieten de al meu”, mai afirmă Eugen.

Cât despre experiențele cu trecătorii, Eugen spune că unii îl trimiteau la muncă, neștiind de fapt că el mai este și profesor de chitară, iar veniturile sale din cântatul stradal, erau nesemnificative.

L-am întrebat pe Eugen și despre planurile de viitor.

„Planurile mele pentru următorii ani sunt să ajung la vreun label de muzică sau la vreun concurs gen Vocea României sau SuperStar cum a fost”, a menționat Eugen Păgînu.

Realitatea Live

06 Oct. 2024, 09:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
06 Oct. 2024, 09:39 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un fost trader de la Goldman Sachs s-a mutat în zona Bay Area, San Francisco, pentru a căuta succesul în domeniul tehnologiei. Până aici, nimic nou. povestea lui a luat o turnură diferită după ce a decis să nu pună bazele unui start-up şi a ajuns să facă exact opusul: să cumpere cu banii giganţilor tech terenuri agricole. Scopul? Un vis californian atipic, scrie Ziarul Financiar.

În ultimii cinci ani, o companie numită Flannery Associates a cheltuit peste 800 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de teren în afara oraşului San Francisco – fără a explica cine se află în spatele acestui efort sau ce planuri are compania respectivă pentru acele terenuri. Acum, oficialii locali care investigau problema au primit în sfârşit un răspuns: un grup de lideri din industria tehnologică, bogaţi şi cunoscuţi, sunt implicaţi în această aventură şi speră să folosească terenul pentru a construi un oraş nou, potrivit relatărilor din The New York Times şi Bloomberg. Potrivit rapoartelor citate de cele două publicaţii, Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn, investitorii Marc Andreessen şi Chris Dixon de la Andreessen Horowitz, Nat Friedman, fostul CEO al GitHub, Laurene Powell Jobs, fondatorul Emerson Collective, şi alţi lideri şi investitori din domeniul tehnologiei au investit în acest proiect. Liderul Flannery Associates pare să fie Jan Sramek, un fost trader al Goldman Sachs.

Imigrant european impresionat de energia start-up-urilor americane, fostul trader s-a mutat în zona San Francisco Bay Area pentru a reuşi în domeniul tehnologiei. La scurt timp după, a început să facă excursii de pescuit în comitatul Solano, de pe marginea estică a golfului San Francisco. Un colţ rural al comitatului a devenit în cele din urmă centrul unui plan conceput de  Sramek pentru a construi un oraş de la zero. A creat compania numită Flannery Associates şi a petrecut ultimii ani folosind bani de la unele dintre cele mai bogate persoane din Silicon Valley pentru a-şi transforma ideea ambiţioasă în realitate, potrivit surselor citate de New York Times. Povestea despre cum Sramek a convins câţiva dintre cei mai bogaţi oameni din lume să investească peste 800 de milioane de dolari în ferme şi terenuri neamenajate pentru visul unui oraş nou pare să devină o legendă a Silicon Valley care îmbină idealismul – sau aroganţa – cu capitalismul de modă veche.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău