Celebrul critic de film Anton Dolin îndeamnă moldovenii să participe la premiera online a filmului Carbon

25 Sept. 2024, 09:48
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
25 Sept. 2024, 09:48 // Actual //  bani.md

Criticul rus de film Anton Dolin, aflat într-o vizită la Chișinău, a avut o întâlnire cu regizorul filmului CARBON, Ion Borș. Dolin a menționat că filmul CARBON a intrat în istoria cinematografiei moldovenești, iar spectatorii trebuie să înțeleagă că ei sunt parte a acestui proces, nu doar consumatori.

„Cred că ideea de a stabili aceste recorduri și de a include numele spectatorilor în genericul de final al filmului este foarte faină, deoarece acest lucru le oferă oamenilor senzația că sunt parte a unui lucru măreț. Există percepția asta greșită că producătorii fac filmele doar pentru ei, pentru satisfacția lor personală, iar prin astfel de acțiuni putem spulbera acest mit. Haideți să stabilim aceste recorduri!”, a declarat Anton Dolin.

Anterior, Dolin a publicat o recenzie despre CARBON, în care a precizat că filmul abordează cu haz și fără rețineri subiecte tabu.

„Este un exemplu rar de film care combină calitățile unui hit public, cu abordarea fără compromisuri și fără frică a autorului asupra problemelor dureroase și incurabile”, a spus Anton Dolin.

În ultimii ani, Anton Dolin a devenit cel mai cunoscut critic de film din Rusia. Acesta a plecat din Federația Rusă în martie 2022, iar pe 14 octombrie a fost numit de către Ministerul rus al Justiției „agent străin”, pentru că și-a exprimat deschis poziția împotriva războiului.

Filmul CARBON va fi lansat online pe 16 noiembrie, la doi ani de la premiera națională a producției cinematografice. Pentru a marca acest moment important, producătorii filmului și-au propus să bată trei recorduri, transformând această premieră online într-un eveniment istoric și plasând Moldova pe harta internațională a cinematografiei.

Astfel, pe 16 noiembrie, la ora 21:00 (ora Moldovei), filmul își propune să adune în fața micilor ecrane peste 355.000 de spectatori concomitent pentru a stabili recordul „Cea mai mare premieră online”. Pe lângă asta, numele fiecărui spectator va fi inclus în genericul de final al filmului, contribuind astfel la stabilirea altor două recorduri: „Cele mai multe nume în titlurile de final” și „Cele mai lungi titluri de final”.

Participarea este simplă și accesibilă: cumpără un bilet online de pe site-ul CarbonFilm.md și urmărește producția cinematografică în ziua lansării online. Hai să stabilim împreună trei recorduri mondiale!

Realitatea Live

25 Sept. 2024, 14:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2024, 14:15 // Actual //  Lupu Eduard

Datele prezentate în această dimineață de Transgaz indicau că România exporta 1,9 milioane de metri cubi de gaze naturale către Republica Moldova, prin gazoductul Iași – Ungheni, echivalentul a aproape 10% din producția zilnică locală, care se ridică la 22 de milioane de metri cubi. Totuși, în jurul prânzului, nominalizările s-au ajustat, arătând doar 0,1 milioane de metri cubi exportați.

Această diferență nu este cauzată de o eroare, ci de fluctuațiile naturale ale fluxului de gaze pe parcursul zilei. În lipsa unui contract care să prevadă livrări constante, fluxul de gaze poate fi oprit sau pornit în funcție de cerere.

Conform surselor din piață, citate de economedia.ro, există în prezent nominalizări pentru exportul a 1,45 milioane de metri cubi de gaze zilnic către Republica Moldova, implicând nouă companii, dintre care una singură exportă 400.000 de metri cubi. Este vorba de gaze din producția internă a României, o cantitate considerabilă fiind trimisă peste Prut. În trecut, compania Petrom era principalul exportator, iar această situație pare să continue și în prezent, cel puțin pentru cele 400.000 de metri cubi.

Transgaz România, care operează și rețeaua de transport din Republica Moldova, gestionează aceste fluxuri.

Pe lângă exporturile către Moldova, România mai exportă 7,2 milioane de metri cubi de gaze către Ungaria, dar o mare parte din această cantitate reprezintă tranzit pentru vecinii noștri. În același timp, România importă gaze din Bulgaria, 6,5 milioane de metri cubi, dar și acestea sunt, în mare parte, destinate tranzitului către Ungaria.

În ceea ce privește producția locală, aceasta se menține la peste 22 de milioane de metri cubi pe zi, iar depozitarea pentru sezonul rece continuă, chiar dacă stocurile subterane sunt deja pline la 100%. Tehnic, este posibil ca aceste depozite să fie încărcate chiar și peste această capacitate, aspect deja semnalat de Economedia.ro. România rămâne una dintre țările europene cu cel mai ridicat nivel al stocurilor de gaze naturale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău