VIDEO CineMADE în România: Drama „Miracol”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV

25 Sept. 2024, 14:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2024, 14:06 // Actual //  Lupu Eduard

Drama „Miracol” de Bogdan George Apetri este următorul film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Drama va putea fi vizionată duminică, la ora 21:00.

Producția în două capitole relatează poveștile Cristinei și a lui Marius. Ea este o tânără călugăriță care părăsește mănăstirea și se duce la un spital din orașul vecin, încercând să găsească un bărbat, iar drumul îi pregătește „surprize”. El este polițistul care o va căuta și îi va merge pe urme, ca până la urmă să ajungă la un adevăr greu de înțeles.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Rolurile centrale sunt jucate de Ioana Bugarin și Emanuel Pârvu. Din distribuție mai fac parte Ana Ularu, Mariana Râlea, Ovidu Crișan, dar și basarabenii Valeriu Andriuță și Ion Grosu. Pelicula a fost nominalizată la numeroase categorii pentru premiul Goppo și la trofeul Orizzonti al Festivalului de la Veneția.

„În „Miracol” timpul este extrem de important dar cred că este o chestie care ajută foarte mult nu dramatismul ci… drama, pentru că poți să spui o poveste într-un anumit ritm, poți să pui personajele sub o anumită presiune, deci tu să vezi o poveste care nu vrei să te plictisească, indiferent dacă-i sumbră sau veselă. O poveste trebuie să fie interesantă. De multe ori chiar le spun și studenților: e foarte bine să fii truthful, să spui adevărul, dar e și mai bine să fii nu doar truthful ci să fii și interesting, adică să fii interesant.

Presiunea de a nu plictisi pentru mine e o chestie destul de importantă. Nu vreau să fiu prea simplist acum dar asta e la cinema, nu trebuie să te plictisești – nu e numai asta, bineînțeles, dar este un prim element pe care trebuie să-l bifezi și abia apoi treci la nivelul doi, la nivelul trei, la nivelul patru.”, declara regizorul Bogdan George Apetri pentru zilesinopti.ro.

Filmul românesc „Miracol” este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporane. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Realitatea Live

25 Sept. 2024, 16:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2024, 16:45 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat recent că sistemul energetic al Republicii Moldova funcționează eficient, având capacitatea de a obține energie electrică atât din stânga Nistrului, cât și din Uniunea Europeană. „Diversificarea surselor de energie s-a realizat, iar acum putem sta liniștiți în privința furnizării de energie electrică”, a subliniat Parlicov.

Parlicov a menționat că, deși toată lumea așteaptă stabilitatea sau scăderea prețurilor, nu totul depinde de guvern. „Facem tot posibilul pentru a aduce energia la cel mai bun preț. De aceea, unul dintre motivele pentru care menținem contractul cu MGRES este asigurarea unei surse constante și competitive de energie”, a adăugat el.

În prezent, Chișinăul cumpără aproximativ 80% din necesarul său de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan, la un preț de 66 de dolari pe MWh. De asemenea, consumatorii Premier Energy plătesc 2,34 lei per kWh, în timp ce tarifele pentru cei din nordul țării ajung la 2,81 lei per kWh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău