Da, am greșit. Realitatea mulțumește tuturor pentru atenție

30 Sept. 2024, 12:06
 // Categoria: Live Stream // Autor:  bani.md
30 Sept. 2024, 12:06 // Live Stream //  bani.md

Da, am greșit. Ne asumăm și recunoaștem.

Chiar dacă totul a început încă în timpul emisiunii, într-adevăr, un coleg de-al nostru a făcut zel de interpretare în titlul știrii publicate după, care ulterior a fost preluat și folosit într-o campanie politică, care a degenerat în dezinformări și manipulări pe rețelele de socializare. În această situație, am șters știrea pentru că am perceput că prezentăm eronat informația și am avut grijă să informăm corect.

O situație regretabilă care demonstrează încă o dată în plus importanța și puterea mass-media, dar și pericolul pe care îl poate genera fiind folosită pentru dezinformare.

Desigur că situația nu s-a oprit aici. Au preluat și alți politicieni, platforme, s-au developat rețele de multiplicare a mesajelor și chiar comunicări oficiale. Unii, cu scop bine determinat – atacând, alții apărându-se. Explicația e una – alegeri.

Trecând peste situația cu știrea, le mulțumim tuturor. Le mulțumim pentru atacuri, afilieri, asocieri, disocieri, înțelegere, lipsă de solidaritate, telefoane, mesaje de prevenire, că ne-au folosit în scopuri politice, că au făcut uz de moment și situație în scopuri subiective, pentru parodii, exprimări publice și în privat, atenționări, pentru amintiri inventate, emoții, regrete, și nervi.

Le mulțumim tuturor pentru atenția cu care ne-au tratat în această situație.

Le mulțumim tuturor că ne-au reamintit, că ne putem baza doar pe noi înșine și să nu ne creăm așteptări.

Le mulțumim pentru orice acțiune sau inacțiune, care ne-a făcut să conștientizăm încă o dată valoarea și importanța misiunii noastre și a jurnalismului – de a informa corect și de a contribui la educarea societății. Pentru faptul că ne-a confirmat încă o dată că parcursul European nu este simplu și nici ușor, că trecutul sovietic ne va urma încă mult timp până va rămâne doar în cărțile de istorie, că devide et impera e cel mai simplu obiectiv de atins. E suficient un titlu de știre …

Mulțumim pentru această lecție, care ne face și mai hotărâți să muncim pentru ca Republica Moldova să fie un stat suveran, bazat pe democrație și valori Europene, iar cetățenii țării noastre să reprezinte un popor multi-cultural, care se bucură de bogăția culturală a tuturor naționalităților, este tolerant, respectă legea și vrea să fie parte a civilizației europene.

Pentru cei care într-adevăr vor să știe dacă Republica Moldova își va vinde pământurile străinilor, răspunsul este – Nu.

Detalii citiți AICI.

Codul Funciar INTERZICE străinilor să dețină terenuri în Moldova. Planul de Aderare NU prevede noi reglementări

Realitatea Live

01 Oct. 2024, 15:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
01 Oct. 2024, 15:30 // Actual //  Ursu Victor

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat recent o serie de controale fiscale care au dus la aplicarea unor amenzi semnificative pentru nerespectarea legislației fiscale. Astfel, au fost impuse sancțiuni în valoare de aproximativ 45,0 mii lei, iar în plus, au fost întocmite 17 procese verbale contravenționale, cu amenzi totale de 18 mii lei.

În cadrul acestor acțiuni, autoritățile au identificat și 10 cazuri de activitate ilicită în domeniul transportului de persoane în regim de taxi. Aceste abateri au fost sancționate prin procese verbale și amenzi în valoare totală de 23 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat reiterează angajamentul său de a promova utilizarea echipamentelor de casă și control în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar, precum și de a asigura eliberarea bonului de casă în domeniul transportului rutier. În același timp, autoritățile continuă să combată fenomenul transportului ilicit de persoane în regim de taxi prin efectuarea de controale fiscale și verificări operative. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu de afaceri corect și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău