A fost numit un nou director general la compania energetică de stat din Ucraina – Naftogaz

04 Nov. 2022, 15:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Nov. 2022, 15:42 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul ministru ucrainean Alexei Cernîșov a preluat vineri funcţia de director general al companiei energetice de stat Naftogaz, care se confruntă cu multiple dificultăţi, inclusiv problema datoriei şi războiul cu Rusia, transmite Reuters.

Cernîșov, în vârstă de 45 de ani, fost ministru pentru Comunităţi şi Dezvoltare Teritorială, a fost numit printr-un decret guvernamental semnat de premierul Denis Şmîgal. El îl înlocuieşte pe Iurii Vitrenko, care a demisionat săptămâna aceasta de la conducerea Naftogaz, fără a da explicaţii.

Naftogaz este cea mai mare companie ucraineană de petrol şi gaze, iar subsidiara sa, Ukrtransgaz, operează un sistem de conducte care transportă gazul rusesc către Europa.

În primul semestru din 2022, Naftogaz a înregistrat pierderi nete de 57,16 miliarde hrivne (1,57 miliarde de dolari), de la 1,65 miliarde hrivne în urmă cu un an, în contextul atacurilor ruseşti din ultimele săptămâni asupra facilităţilor energetice ucrainene.

Compania a precizat că discută noi condiţii pentru restructurarea datoriei sale.

De asemenea, Naftogaz este blocat într-un litigiu cu compania energetică rusă de stat Gazprom privind tranzitul gazelor ruseşti.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău