Ce spune AirMoldova despre sancțiunile americanilor: Ne continuăm activitatea în regim normal

04 Nov. 2022, 16:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Nov. 2022, 16:45 // Actual //  Lupu Eduard

Air Moldova își continuă activitatea operațională și comercială în regim normal, nefiind afectată de careva sancțiuni și interdicții, este reacția AirMoldova la știrea BANI.MD Surpriza zilei! Zbor frânt pentru AirMoldova. Avioanele ar putea rămâne la sol într-o bună zi.

Compania aeriană Air Moldova nu se regăsește în nici una dintre listele cu sancțiuni aplicate de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite sau din partea Autorităților Republicii Moldova.

Air Moldova declară ferm: atât în componența Administrației companiei aeriene cât și în componența Fondatorilor companiei nu se regăsesc personalități politice din Republica Moldova.

Cu toate acestea, vedem clar ca politicul Republicii Moldova prin intermediul mass media cât și a mediului de afaceri financiar bancar se implică absolut nefondat și ilegal în activitatea companiei și încearcă sa submineze activitatea Air Moldova, posibil în favoarea altor operatori aerieni preferențiali și nu iau în considerare cei 60.000 de pasageri care au deja bilete procurate.

Reiterăm, compania aeriană Air Moldova este o companie privată, neafiliată politic.

Astfel, Air Moldova condamnă implicarea acesteia în „știri” cu conotație politică și caracter manipulator, care au drept scop denigrarea imaginii și perturbarea activității comerciale a companiei aeriene.

Dificultățile operaționale înfruntate de companie din ultima perioadă au fost cauzate de defecțiunile tehnice a două aeronave din flota companiei.

Compania Air Moldova depune în continuare efort, pentru a remedia consecințele acestor perturbări de orar.

Air Moldova este Operatorul Național care promovează imaginea țării noastre și transportă regulat pasageri din și spre Republica Moldova.

Doar în luna octombrie, a anului curent Air Moldova a lansat 3 destinații noi, zboruri directe spre Varșovia, Praga și Tbilisi- fiind o premieră Națională.

Echipa Air Moldova este profund dezamăgită de atitudinea manifestată în spatiul mediatic față de efortul și munca depusă, de asocierea companiei aeriene în contexte politice și ignorarea activității productive a acesteia.

Echipa Air Moldova vă informează repetat, că va face tot posibilul pentru a-și onora în continuare obligațiunile față de pasagerii săi.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău