Ce spune AirMoldova despre sancțiunile americanilor: Ne continuăm activitatea în regim normal

04 Nov. 2022, 16:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Nov. 2022, 16:45 // Actual //  Lupu Eduard

Air Moldova își continuă activitatea operațională și comercială în regim normal, nefiind afectată de careva sancțiuni și interdicții, este reacția AirMoldova la știrea BANI.MD Surpriza zilei! Zbor frânt pentru AirMoldova. Avioanele ar putea rămâne la sol într-o bună zi.

Compania aeriană Air Moldova nu se regăsește în nici una dintre listele cu sancțiuni aplicate de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite sau din partea Autorităților Republicii Moldova.

Air Moldova declară ferm: atât în componența Administrației companiei aeriene cât și în componența Fondatorilor companiei nu se regăsesc personalități politice din Republica Moldova.

Cu toate acestea, vedem clar ca politicul Republicii Moldova prin intermediul mass media cât și a mediului de afaceri financiar bancar se implică absolut nefondat și ilegal în activitatea companiei și încearcă sa submineze activitatea Air Moldova, posibil în favoarea altor operatori aerieni preferențiali și nu iau în considerare cei 60.000 de pasageri care au deja bilete procurate.

Reiterăm, compania aeriană Air Moldova este o companie privată, neafiliată politic.

Astfel, Air Moldova condamnă implicarea acesteia în „știri” cu conotație politică și caracter manipulator, care au drept scop denigrarea imaginii și perturbarea activității comerciale a companiei aeriene.

Dificultățile operaționale înfruntate de companie din ultima perioadă au fost cauzate de defecțiunile tehnice a două aeronave din flota companiei.

Compania Air Moldova depune în continuare efort, pentru a remedia consecințele acestor perturbări de orar.

Air Moldova este Operatorul Național care promovează imaginea țării noastre și transportă regulat pasageri din și spre Republica Moldova.

Doar în luna octombrie, a anului curent Air Moldova a lansat 3 destinații noi, zboruri directe spre Varșovia, Praga și Tbilisi- fiind o premieră Națională.

Echipa Air Moldova este profund dezamăgită de atitudinea manifestată în spatiul mediatic față de efortul și munca depusă, de asocierea companiei aeriene în contexte politice și ignorarea activității productive a acesteia.

Echipa Air Moldova vă informează repetat, că va face tot posibilul pentru a-și onora în continuare obligațiunile față de pasagerii săi.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău