Ce spune AirMoldova despre sancțiunile americanilor: Ne continuăm activitatea în regim normal

04 Nov. 2022, 16:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Nov. 2022, 16:45 // Actual //  Lupu Eduard

Air Moldova își continuă activitatea operațională și comercială în regim normal, nefiind afectată de careva sancțiuni și interdicții, este reacția AirMoldova la știrea BANI.MD Surpriza zilei! Zbor frânt pentru AirMoldova. Avioanele ar putea rămâne la sol într-o bună zi.

Compania aeriană Air Moldova nu se regăsește în nici una dintre listele cu sancțiuni aplicate de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite sau din partea Autorităților Republicii Moldova.

Air Moldova declară ferm: atât în componența Administrației companiei aeriene cât și în componența Fondatorilor companiei nu se regăsesc personalități politice din Republica Moldova.

Cu toate acestea, vedem clar ca politicul Republicii Moldova prin intermediul mass media cât și a mediului de afaceri financiar bancar se implică absolut nefondat și ilegal în activitatea companiei și încearcă sa submineze activitatea Air Moldova, posibil în favoarea altor operatori aerieni preferențiali și nu iau în considerare cei 60.000 de pasageri care au deja bilete procurate.

Reiterăm, compania aeriană Air Moldova este o companie privată, neafiliată politic.

Astfel, Air Moldova condamnă implicarea acesteia în „știri” cu conotație politică și caracter manipulator, care au drept scop denigrarea imaginii și perturbarea activității comerciale a companiei aeriene.

Dificultățile operaționale înfruntate de companie din ultima perioadă au fost cauzate de defecțiunile tehnice a două aeronave din flota companiei.

Compania Air Moldova depune în continuare efort, pentru a remedia consecințele acestor perturbări de orar.

Air Moldova este Operatorul Național care promovează imaginea țării noastre și transportă regulat pasageri din și spre Republica Moldova.

Doar în luna octombrie, a anului curent Air Moldova a lansat 3 destinații noi, zboruri directe spre Varșovia, Praga și Tbilisi- fiind o premieră Națională.

Echipa Air Moldova este profund dezamăgită de atitudinea manifestată în spatiul mediatic față de efortul și munca depusă, de asocierea companiei aeriene în contexte politice și ignorarea activității productive a acesteia.

Echipa Air Moldova vă informează repetat, că va face tot posibilul pentru a-și onora în continuare obligațiunile față de pasagerii săi.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău