A fost numit un nou șef la ANTA! Cine este și ce experiență de muncă are

19 Aug. 2021, 10:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Aug. 2021, 10:47 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) are un nou director. Este vorba despre Andrei Sîngereanu, care a fost prezentat instituției de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în această dimineață.

Ministrul Spînu i-a urat succes în activitatea profesională și l-a asigurat de tot sprijinul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în buna funcționare a instituției pe care acesta o conduce, menționând că ANTA are multe restanțe la capitolul mită.

„Mulțumesc colectivului și celor care vor dori să colaboreze în spiritul corectitudinii și respectului și vreau să accentuez că începând de „astăzi” să întrerupem practicile vicioase mai vechi, că de altfel, vom lua măsuri mai drastice”, a punctat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

La rândul său, Andrei Sîngereanu a mulțumit pentru încrederea acordată, specificând că are o misiune dificilă și multe provocări la care va veni cu soluții urgente pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor de transport rutier.

„Cunosc problemele cu care se confruntă, atât operatorii de transport, cât și colaboratorii ANTA și în scurt timp vor fi întreprinse un șir de acțiuni pentru ameliorarea situației. Îndemn colaboratorii să fie proactivi, iar cei care vor înainta soluții în schimbarea spre bine a instituției, vor fi susținuți și promovați”

Andrei Sîngereanu are o vastă experiență în certificare, verificare și inspecție tehnică a autovehiculelor. Acesta a fost expert-tehnic consultant în domeniul ITP, CEMT, ADR, INTERBUS la Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). În perioada 2009-2013 a fost șef adjunct, șef sector calibrare și verificare tahografe și limitatoare de viteză.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău