A pierdut 600.000 de dolari după ce a descărcat o aplicație falsă din App Store. Au fost păcăliți 1000 de utilizatori

05 Apr. 2021, 14:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Apr. 2021, 14:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În App Store a apărut o aplicație care a reușăt să amăgească 1000 de utilizatori. Aplicația era asemănătoare cu un portofel digital pentru păstrarea criptomonedelor. Mai multe persoane au rămas fără bani după ce au descărcat-o.

Un bărbat acuză Apple că a ajuns la psiholog din cauza neatenției companiei. El a strâns ani de zile criptomonede în valoare de 600.000 de dolari și i-a pierdut în câteva secunde.

Bărbatul a ajuns în atenția presei americane, după ce a descărcat o aplicație numită „Trezor” crezând că aparține de compania care a creat un portofel digital pentru criptomonede. Se numea la fel ca respectiva companie. Doar că aplicația era falsă. În doar câteva secunde, cei 17,1 Bitcoini pe care i-a strâns în ani de zile au dispărut, scrie AlephNews.

După acest incident bărbatul a suferit un șoc și spune că merge la psiholog și ia medicamente ca să treacă peste situație. Acum, el învinuiește compania Apple pentru că nu a șters mai rapid aplicația.

Pentru a trece de verificări, autorii furtului au creat o aplicație legală și au schimbat-o total după ce a primit undă verde să apară în App Store. Astfel, nimeni nu îi poate ajuta pe cei păgubiți.

 „Utilizatorul are evident o responsabilitate să verifice. Mai ales când muți Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari. Verifică pe site-ul Trezor. Îi întrebi: aveți cumva și o aplicație?”, spune Lew Later, teach youtuber

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău