A pierdut 600.000 de dolari după ce a descărcat o aplicație falsă din App Store. Au fost păcăliți 1000 de utilizatori

05 Apr. 2021, 14:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Apr. 2021, 14:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În App Store a apărut o aplicație care a reușăt să amăgească 1000 de utilizatori. Aplicația era asemănătoare cu un portofel digital pentru păstrarea criptomonedelor. Mai multe persoane au rămas fără bani după ce au descărcat-o.

Un bărbat acuză Apple că a ajuns la psiholog din cauza neatenției companiei. El a strâns ani de zile criptomonede în valoare de 600.000 de dolari și i-a pierdut în câteva secunde.

Bărbatul a ajuns în atenția presei americane, după ce a descărcat o aplicație numită „Trezor” crezând că aparține de compania care a creat un portofel digital pentru criptomonede. Se numea la fel ca respectiva companie. Doar că aplicația era falsă. În doar câteva secunde, cei 17,1 Bitcoini pe care i-a strâns în ani de zile au dispărut, scrie AlephNews.

După acest incident bărbatul a suferit un șoc și spune că merge la psiholog și ia medicamente ca să treacă peste situație. Acum, el învinuiește compania Apple pentru că nu a șters mai rapid aplicația.

Pentru a trece de verificări, autorii furtului au creat o aplicație legală și au schimbat-o total după ce a primit undă verde să apară în App Store. Astfel, nimeni nu îi poate ajuta pe cei păgubiți.

 „Utilizatorul are evident o responsabilitate să verifice. Mai ales când muți Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari. Verifică pe site-ul Trezor. Îi întrebi: aveți cumva și o aplicație?”, spune Lew Later, teach youtuber

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 09:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2023, 09:43 // Actual //  Lupu Eduard

România vrea să importe gaze naturale din Egipt, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, aflat în vizită oficială la Cairo.

″Am discutat la Cairo, cu ministrul petrolului și resurselor minerale, Tarek El Molla, despre modalități concrete de a cataliza relațiile noastre tradiționale prin proiecte comune în domeniul energiei. România este interesată ca, până la momentul la care vom valorifica gazele de mare adâncime din Marea Neagră, să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (LNG) egiptean″, a declarat Ciucă.

Egiptul dispune de două facilități de producție de LNG, respectiv Damietta (capacitate de 7,5 miliarde metri cubi pe an), controlată de un joint-venture între spaniolii de la Union Fenosa Gas și italienii de la ENI (80%), plus 2 companii de stat egiptene, și Idku (5 miliarde metri cubi pe an), deținută de Shell (35,5%), Petronas (35,5%), companiile egipetene de stat Egas (12%) și EGPC (12%), precum și Total (5%).

Ciucă a adăugat că are încredere că, alături de partenerii egipteni, se vor găsi soluțiile necesare pentru suplimentarea cantității de gaze necesară României, precum și pentru a oferi sprijin Republicii Moldova.

″Expertiza de operare și rețelele de transport de care dispunem sunt atuuri importante pentru a califica țara noastră drept un partener al proiectelor dezvoltate în comun cu investitorii egipteni în domeniile petrol si gaze″, a mai spus premierul român.

Potrivit sursei citate, consultările continuă la nivel de experți, precum si între operatorul sistemului național românesc de transport al gazelor Transgaz și subsidiara egipteană a ENI, care asigură 60% din gazul necesar consumului acestei țări.

Autoritățile Republicii Moldova au declarat de nenumărate ori că vor să renunțe la dependența de o singură sursă Gazprom. De la începutul anului 2023, Chișinăul susține că a renunțat la gazul rusesc și cumpără exclusiv de pe bursă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău