Acţiunile grupului imobiliar Evergrande au crescut puternic astăzi în cadrul bursei germane

23 Sept. 2021, 14:01
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
23 Sept. 2021, 14:01 // Actual //  MD Bani

Acţiunile grupului imobiliar Evergrande au crescut puternic astăzi în cadrul bursei germane, în contextul în care investitorii au primit veştile conform cărora o divizie a companiei va efectua joi o plată a dobânzilor. Astfel mişcarea i-ar oferi mai mult spaţiu de manevră gigantului chinez, notează MarketWatch.

Până la ora publicării ştirii, acţiunile listate de Evergrande în Frankfurt au înregistrat un raliu de 43,3%, în timp ce acţiunile listate în Hong Kong au suferit un declin de 0,44%, ceea ce marchează a şaptea zi consecutivă de scăderi, scrie Ziarul Financiar.

Rezultatele obţinute în Germania au venit în urma unei declaraţii a unei subsidiare numite Henga Real Estate Group, care a anunţat că va plăti dobânzi de 35,9 milioane de dolari pentru obligaţiuni cu o dobândă de 5,8%, scadente în septembrie 2025.

Declaraţiile se sincronizează cu un anunţ important al Băncii Populare a Chinei (PBOC).

„Păstrându-ne un ochi aţintit asupra situaţiei Evergrande, care a captat atenţia întregii lumi, PBOC a injectat o doză de lichiditate de 120 de miliarde de yuani (18,56 miliarde de dolari – n.r.) prin intermediul unor operaţiuni repo de 7 şi 14 zile. Rămâne de văzut dacă suma va fi suficientă pentru a calma spiritele în China”, spune Jeffrey Halley, senior market analyst al furnizorului de date OANDA.

Între timp, un material din Financial Times arată că Evergrande a emis o serie de produse de wealth management care au fost vândute către investitorii de retail pentru „a umple golurile financiare din mai multe filiale”.

„Compania are datorii de peste 300 de miliarde de dolari, însă suma este gestionabilă. Principiile economice de bază, aplicabile tuturor ţărilor, spun că dacă datoriile sunt în propria ta monedă, te poţi descurca, poţi rezolva situaţia. Am văzut cum s-a întâmplat în repetate rânduri. Faptul că debitorii şi creditorii sunt uneori afectaţi reprezintă un lucru bun. Aşa funcţionează sistemul”, spune Ray Dalio, fondatorul Bridgewater Associates, cel mai mare fond speculativ din lume.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău