Acţiunile grupului imobiliar Evergrande au crescut puternic astăzi în cadrul bursei germane

23 Sept. 2021, 14:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:01 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Acţiunile grupului imobiliar Evergrande au crescut puternic astăzi în cadrul bursei germane, în contextul în care investitorii au primit veştile conform cărora o divizie a companiei va efectua joi o plată a dobânzilor. Astfel mişcarea i-ar oferi mai mult spaţiu de manevră gigantului chinez, notează MarketWatch.

Până la ora publicării ştirii, acţiunile listate de Evergrande în Frankfurt au înregistrat un raliu de 43,3%, în timp ce acţiunile listate în Hong Kong au suferit un declin de 0,44%, ceea ce marchează a şaptea zi consecutivă de scăderi, scrie Ziarul Financiar.

Rezultatele obţinute în Germania au venit în urma unei declaraţii a unei subsidiare numite Henga Real Estate Group, care a anunţat că va plăti dobânzi de 35,9 milioane de dolari pentru obligaţiuni cu o dobândă de 5,8%, scadente în septembrie 2025.

Declaraţiile se sincronizează cu un anunţ important al Băncii Populare a Chinei (PBOC).

„Păstrându-ne un ochi aţintit asupra situaţiei Evergrande, care a captat atenţia întregii lumi, PBOC a injectat o doză de lichiditate de 120 de miliarde de yuani (18,56 miliarde de dolari – n.r.) prin intermediul unor operaţiuni repo de 7 şi 14 zile. Rămâne de văzut dacă suma va fi suficientă pentru a calma spiritele în China”, spune Jeffrey Halley, senior market analyst al furnizorului de date OANDA.

Între timp, un material din Financial Times arată că Evergrande a emis o serie de produse de wealth management care au fost vândute către investitorii de retail pentru „a umple golurile financiare din mai multe filiale”.

„Compania are datorii de peste 300 de miliarde de dolari, însă suma este gestionabilă. Principiile economice de bază, aplicabile tuturor ţărilor, spun că dacă datoriile sunt în propria ta monedă, te poţi descurca, poţi rezolva situaţia. Am văzut cum s-a întâmplat în repetate rânduri. Faptul că debitorii şi creditorii sunt uneori afectaţi reprezintă un lucru bun. Aşa funcţionează sistemul”, spune Ray Dalio, fondatorul Bridgewater Associates, cel mai mare fond speculativ din lume.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău