30% din traficul actual al Aeroportului Iași este format din pasageri care vin din Republica Moldova. S-a observat o creștere după ce Wizz Air a închis baza de la Chișinău. Avem, lună de lună, creșteri importante de trafic. În luna aprilie am avut 206 000 pasageri, ceea ce este un record în istoria Aeroportului Iași. Noi ne-am pregătit să primim pasagerii din Republica Moldova”, a declarat Romeo Vatra, directorul Aeroportului din Iași, pentru TVR MOLDOVA. Romeo Vatra a vorbit și despre facilitățile puse la dispoziție de către Aeroportul Iași pentru pasagerii proveniți din Republica Moldova.
Vatra a spus că aeroportul este pentru pasagerii din Republica Moldova și le sunt facilități de transport de acasă sau către casă.
„Sunt firme de transport rutier care, în momentul de față, au stații în aeroport și cărora le asigurăm condiții să aștepte pasagerii pe care să îi ducă spre Chișinău, Bălți sau Orhei. De asemenea, sunt mai multe firme care oferă servicii de transport ocazional, care aduc pasageri din Republica Moldova”, a spus șeful Aeroportului Iași.
Aeroportul de la Iași este preferat de moldoveni, în condițiile în care de la mijlocul lunii martie low cost-ul Wizz Air nu mai operează zboruri din Chișinău, respectiv pasagerii și-au îndreptat atenția spre aeroportul din Iași. În plus, o altă companie aeriană low-cost, Ryanair, a început să zboare din Iași.
De pe Aeroportul de la Iași în anul 2022 au fost transportați 1,5 milioane de pasageri, fiind un record în istoria aerogării ieşene. Pentru anul 2023 aeroportul de peste Prut planifică un trafic de 1,8 milioane de pasageri.
„Suntem în discuții cu mai multe companii aeriene care să aducă servicii de handlilng și să susțină efortul creștere a companiile aeriene necorupte. În luna iulie vor fi eliminate constrângerile și incomoditățile create de Air Moldova. Or, în două săptămâni vom anunța exact ce va fi exact cu taxa de 9 euro”, spunea Recean.
Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!