Află părerea studenților Click School despre cursul Full Stack

13 Sept. 2022, 16:50
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2022, 16:50 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Click School e primul proiect din Republica Moldova de formare în domeniul IT, în cadrul căruia fondatorii asigură angajarea și achitarea cursului în rate, post-angajare.

Click School lansează cursuri de programare Full Stack și își propune să ofere la cât mai multe persoane șansa de a începe o carieră într-un domeniu tehnologic. Cursul este creat pentru persoanele de orice vârstă, care doresc să își schimbe profesia în domeniul IT.

Cursul de programare se bazează pe fundamentele programării Back și Front, curricula cursului fiind adaptată la necesitățile pieței IT și mereu în curs de dezvoltare. Echipa Click continuă să perfecționeze, să actualizeze și să dezvolte cursul pe baza rezultatelor studenților și a partenerilor cu care lucrează

Momentan, cursul e în plină desfășurare, iar noi am decis să întrebăm studenții Click School ce impresii au despre cursul Full Stack. 

Alina Rudacevschi, 19 ani – „Aveam dubii că nu o să-mi reușească și IT-ul nu este domeniul meu, acum însă mă simt super încrezută în forțele proprii”

Chiril Saftiuc, 26 ani –  „În două luni am învățat mai mult decât singur în câțiva ani” 

Reamintim că participarea în cadrul proiectului nu necesită cunoștințe tehnice, însă dacă vrei să înțelegi despre ce este domeniul IT, ai posibilitatea să faci un curs introductiv absolut gratis. Cursul este conceput pentru a-ți oferi o idee despre ce este programarea și dacă este potrivit pentru tine, iar pentru a primi acces e nevoie să te înregistrezi pe pagina clickschool.org.

Cel mai important lucru – achiți doar după angajare în piața muncii IT! Echipa Click are grijă de cunoștințele tale tehnice din programare, cât și de angajarea ta în câmpul muncii. Toți studenții vor avea mentori dedicați pentru ajutor în pregătirea CV-urilor și simularea interviurilor de angajare.

Ce ai nevoie pentru a trece cursul? 

Un calculator cu ecran de cel puțin 13 inchi și 8GB RAM și conexiune la internet. Atât!  

Pregătirea durează 6 luni, iar cursurile sunt susținute în timp real și online. Fiecare lecție se înregistrează pentru a fi putea fi vizualizată repetat. Pentru persoane care au joburi full-time sau studenți, cursurile se desfășoară seara. Cursul următor se începe deja în octombrie, formularul de înscriere îl găsești aici.

Pagina de Facebook Click School: https://www.facebook.com/clickschool

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 12:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Feb. 2023, 12:05 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că din data de 27 ianuarie a început plata ajutorului financiar de urgență, acordat în baza Memorandumului dintre Ministerul Muncii și Protecției Sociale și agențiile ONU, pe cardurile beneficiarilor.

Este vorba de 4 900 de lei, ajutor pentru aproape 56 de mii de familii vulnerabile din Moldova, scrie Realitatea.md.

Potrivit MMPS, partenerii europeni au decis extinderea programului de la 6 la 7 luni, precum și a numărului de beneficiari.

„Pe lângă cei 39.926 de beneficiari inițiali, vor fi incluse în program încă 16 mii de persoane vulnerabile, numărul total al acestora ajungând la aproape 56 mii. Beneficiarii din lista adițională vor fi evaluați de comisiile locale, conform criteriilor stabilite și își vor primi banii odată cu încheierea procesului de verificare și aprobare. Suportul financiar va fi acordat sub formă de plată unică, în valoare de 4 900 de lei, prin intermediul Poștei Moldovei și a altor prestatori de servicii de plată, care operează cu Western Union”, se arată în comunicatul ministerului.

Despre posibilitatea ridicării suportului financiar, oamenii sunt anunțați prin intermediul mesajelor telefonice scurte (SMS), în termen de 15 zile de la data primirii notificării, se mai specifică în comunicat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Beneficiarii sunt rugați să apeleze pentru mai multe detalii asistenții sociali din localități sau la linia telefonică fierbinte gratuită a Programului Alimentar Mondial – 0 8001 08 90.

Realitatea.md a apelat de mai multe ori la acest număr de telefon pentru a afla despre Comisia care a selectat listele beneficiarilor, dar și alte detalii, însă de fiecare dată am primit același răspuns.

„Toți operatorii, la moment, sunt ocupați. Reveniți mai târziu!”

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău