Află părerea studenților Click School despre cursul Full Stack

13 Sept. 2022, 16:50
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
13 Sept. 2022, 16:50 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Click School e primul proiect din Republica Moldova de formare în domeniul IT, în cadrul căruia fondatorii asigură angajarea și achitarea cursului în rate, post-angajare.

Click School lansează cursuri de programare Full Stack și își propune să ofere la cât mai multe persoane șansa de a începe o carieră într-un domeniu tehnologic. Cursul este creat pentru persoanele de orice vârstă, care doresc să își schimbe profesia în domeniul IT.

Cursul de programare se bazează pe fundamentele programării Back și Front, curricula cursului fiind adaptată la necesitățile pieței IT și mereu în curs de dezvoltare. Echipa Click continuă să perfecționeze, să actualizeze și să dezvolte cursul pe baza rezultatelor studenților și a partenerilor cu care lucrează

Momentan, cursul e în plină desfășurare, iar noi am decis să întrebăm studenții Click School ce impresii au despre cursul Full Stack. 

Alina Rudacevschi, 19 ani – „Aveam dubii că nu o să-mi reușească și IT-ul nu este domeniul meu, acum însă mă simt super încrezută în forțele proprii”

Chiril Saftiuc, 26 ani –  „În două luni am învățat mai mult decât singur în câțiva ani” 

Reamintim că participarea în cadrul proiectului nu necesită cunoștințe tehnice, însă dacă vrei să înțelegi despre ce este domeniul IT, ai posibilitatea să faci un curs introductiv absolut gratis. Cursul este conceput pentru a-ți oferi o idee despre ce este programarea și dacă este potrivit pentru tine, iar pentru a primi acces e nevoie să te înregistrezi pe pagina clickschool.org.

Cel mai important lucru – achiți doar după angajare în piața muncii IT! Echipa Click are grijă de cunoștințele tale tehnice din programare, cât și de angajarea ta în câmpul muncii. Toți studenții vor avea mentori dedicați pentru ajutor în pregătirea CV-urilor și simularea interviurilor de angajare.

Ce ai nevoie pentru a trece cursul? 

Un calculator cu ecran de cel puțin 13 inchi și 8GB RAM și conexiune la internet. Atât!  

Pregătirea durează 6 luni, iar cursurile sunt susținute în timp real și online. Fiecare lecție se înregistrează pentru a fi putea fi vizualizată repetat. Pentru persoane care au joburi full-time sau studenți, cursurile se desfășoară seara. Cursul următor se începe deja în octombrie, formularul de înscriere îl găsești aici.

Pagina de Facebook Click School: https://www.facebook.com/clickschool

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău