Cum să devenim investitori de succes? Află de la Emmanuil Grinshpun

13 Sept. 2022, 16:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2022, 16:34 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În cazul în care câștigați mai mult decât cheltuiți în fiecare lună, s-ar putea să căutați metode de a deveni un investitor de succes. Emmanuil Grinshpun ne învață cum să devenim investitori de succes. În acest articol, vom discuta despre ponturile de investiție ale lui Emmanuil Grinshpun și despre cum investitorii aspiranți pot ajunge să aibă succes.

Emmanuil Grinshpun este un investitor și filantrop cu multă experiență. El investește în diverse afaceri și inspiră persoanele competente să ia atitudine și să-i pună în aplicare practicile învățate.

La urma urmei, investițiile reprezintă cheia succesului și a stabilității financiare.

Cum putem avea succes ca investitori? Și cum putem deveni investitori, în primul rând? Deși nu există o formulă garantată pentru succes, anumiți factori ne pot ajuta să ne sporim șansele de reușită.

În ce constă o investiție de succes?

Grinshpun definește investiția de succes astfel:

 • Este evaluată corect
 • Valoarea îi crește în timp
 • Este diversificată
 • Reduce riscul la minim
 • Are nivel ridicat de lichiditate
 • Generează un flux constant de venituri
 • Deține un cadru legal

Totodată, Grinshpun subliniază faptul că cei mai de succes antreprenori și investitori își plasează banii într-o cauză socială (sau nobilă).

Asta înseamnă că ei încep sau investesc în afaceri pentru binele societății, nu doar pentru profit. Ei sunt numiți antreprenori sociali, cu toate că își măsoară altfel nivelul de succes.

Pentru ei, o investiție de succes îi ajută să atingă trei tipuri de obiective:

 • Sociale
 • De mediu
 • Economice

Acestea fiind spuse, să vedem în continuare motivele pentru care oamenii se implică în investiții și afaceri.

Care sunt avantajele de a fi un investitor din punctul de vedere al lui Emmanuil Grinshpun?

Iată niște beneficii căutate de investitori:

Câștiguri atractive

Bineînțeles, motivul principal pentru care oamenii investesc este obținerea unui câștig din banii depuși. De exemplu, prin investiția în acțiuni, ați cumpăra o parte dintr-o companie și sperați să aibă succes.

Stocurile obținute vor crește în valoare dacă firma obține rezultate bune, și puteți să le vindeți pentru profit.

Grinshpun spune că și investiția în variante cu risc redus poate aduce beneficii.

Depășirea inflației

Investițiile ne ajută și să ținem pasul cu inflația. Atunci când costurile vieții cresc, și investițiile pot crește. Acest lucru vă permite să vă mențineți puterea de cumpărare și să țineți pasul cu costurile de trai.

Pensionare anticipată – planificarea viitorului

Investițiile vă pot ajuta să vă pensionați mai devreme. Dacă investiți în mod înțelept, vă puteți crește averea la o valoare care vă permite să vă pensionați liniștit.

Diversificare

Investițiile oferă și o diversificare temporală. Atunci când investim, o facem în mai multe companii și acțiuni, mai mult, într-o sumedenie de companii și industrii diferite. Această diversificare vă ajută să vă protejați împotriva riscurilor de faliment al companiei sau al industriei.

Variante de investiții scutite de impozite

Anumite investiții oferă și câștiguri neimpozabile. Investitorii cu experiență se folosesc de titluri de stat, fonduri mutuale neimpozabile și ETF-uri, precum și conturi IRA Roth în beneficiul lor.

Rezultatul este un randament mult mai ridicat al investițiilor.

Accesibilitate

Toată lumea poate investi, spune Grinshpun.

Investițiile au un preț mai accesibil decât credem. Puteți începe să investiți chiar și cu 100 de dolari. Pe lângă asta, există multe variante de investiții, astfel, le puteți găsi pe acelea care se încadrează în bugetul dumneavoastră.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Cum să devenim investitori de succes? Emmanuil Grinshpun ne dezvăluie aspectele-cheie

Emmanuil Grinshpun ne va dezvălui patru sfaturi esențiale despre cum să devenim investitori de succes.

Acestea sunt următoarele:

Să cunoaștem ce funcționează pe piață

În primul rând, trebuie să înțelegeți cum funcționează piața. Asta înseamnă o documentare riguroasă și învățare, spune Grinshpun.

Pentru a investi în acțiuni, trebuie să știți ce anume impactează fluctuația prețurilor în ceea ce privește acțiunile. Trebuie să înțelegeți diferențele dintre piața de vânzări și cumpărări în caz că investiți în imobiliare.

În plus, este bine să explorați diferite tipuri de investiții care sunt disponibile în permanență.

Cu cât aflați mai multe, cu atât sunteți mai bine pregătiți să faceți o investiție de succes.

Este esențial să învățați modul în care economia globală este influențată de deciziile politice majore ale statelor puternice.

Secretul este să nu încetați niciodată să învățați despre modul de funcționare al pieței. Chiar și Emmanuil Grinshpun, după ani de experiență, învață în fiecare zi.

Cunoașteți-vă strategia de investiție

În pasul următor, trebuie să vă stabiliți strategia sau planul pentru a vă investi banii. Este esențial să decideți în ce tipuri de companii veți investi dacă investiți în acțiuni.

Prin documentare, aflați că acțiunile din domeniul sănătății vor produce un randament mai mare în următorii 5-7 ani. Dacă acțiunile produc rezultate slabe pe termen scurt, urmați-vă strategia și investiți sume mici.

De asemenea, chiar dacă prețul Bitcoin scade pe moment, ați putea continua să investiți sume mici dacă credeți că în cele din urmă, va reveni la normal.

Dacă nu aveți o strategie, emoțiile vă pot influența cu ușurință să abandonați investiții profitabile sau să vă țineți de investiții rele.

Găsiți-vă o traiectorie adecvată de investiții

În continuare, trebuie să vă găsiți un drum de investiții adecvat. Pentru asta, trebuie să luați în considerare următoarele trei aspecte:

 • Situația financiară
 • Obiectivele financiare
 • Apetitul de risc

Situația dumneavoastră financiară include factori de venit curent, datorii și alte angajamente financiare.

Obiectivele financiare reprezintă ceea ce doriți să obțineți din investiții. De exemplu, vă doriți să generați venituri pentru pensionare sau să strângeți bani pentru educația copiilor.

Apetitul de risc înseamnă nivelul de risc pe care sunteți dispus să îl asumați. Acest lucru va depinde de obiectivele investiției și de situația financiară.

Identificarea acestor trei factori reprezintă primul pas în a găsi oportunități de investiție care vor corespunde necesităților dumneavoastră, ne explică Emmanuil Grinshpun.

Deveniți un investitor cu un portofoliu diversificat

În cele din urmă, trebuie să învățați importanța diversificării în investiții. Aceasta înseamnă să nu vă puneți toate ouăle într-un singur coș și să exploatați mai multe fluxuri de venit. Mulți eșuează pe acest plan, ne avertizează Emmanuil Grinshpun.

De exemplu, nu investiți toți banii doar în acțiuni sau doar în imobiliare. În schimb, investiți în diferite tipuri de active precum acțiuni, criptomonede, startup-uri, obligațiuni, fonduri mutuale, imobiliare și altele.

Astfel, chiar dacă una dintre investiții are o performanță slabă, va exista mereu un plan de rezervă. În plus, diversificarea vă ajută și să diminuați riscurile.

Așadar, acestea sunt sfaturile esențiale pe care să le urmați pentru deveni un investitor de succes. Urmați aceste ponturi și veți fi pe drumul cel bun de a vă îndeplini obiectivele financiare. Pentru a afla mai multe despre afaceri și investiții, urmăriți blogul lui Emmanuil Grinshpun.

Realitatea Live

04 Dec. 2022, 11:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2022, 11:57 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova primește, de astăzi, peste 50% din necesitățile de curent de la Centrala de la Cuciurgan în schimbul gazului pe care îl livrează Moldovagaz Tiraspolului. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu explică cum s-a ajuns la această soluție și care va fi impactul pe tarif pentru consumatori.

Cine achită cei 5,7 mln m3 de gaz pe zi?

„Obligația de a achita 5,7 mln m3 de gaz pe zi revine malului stâng. Malul drept nu va plăti nimic pentru gazele livrate de Gazprom și va achita doar costul energiei electrice. MoldovaGaz nu a achitat avans pentru decembrie. Până pe 20 decembrie, MoldovaGaz va achita consumul malului drept pentru luna noiembrie”, explică ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Cât reprezintă cele 5,7 mln m3 pe zi?

Conform contractului semnat între MoldovaGaz și Gazprom, în luna decembrie trebuiau să fie livrate 406 mln m3 de gaz. Cele 5,7 mln m3 pe zi (31 de zile din decembrie) reprezintă  176,6 mln m3. Altfel spus, Gazprom va livra doar 43% din volumele contractuale. Acest volum nu este nici pe departe suficient pentru a asigura cu gaz și energie electrică ambele maluri ale Nistrului.

Cum a fost repartizat gazul între maluri?

În primele 3 zile din luna decembrie, malul drept a primit 3,4 mln m3 pe zi iar malul stâng 2,3 mln m3 pe zi. Începând cu data de 4 decembrie, malul stâng va primi 5,7 mln m3 pe zi. Astfel, cele 176,6 mln m3 pe lună se vor împărți după cum urmează: malul drept 10,2 mln. m3, malul stâng 166,4 mln m3 pe lună (inclusiv pentru a produce energie electrică).

Pentru producerea a minim 204 mii MW (peste 53% din întreg consumul) de energie electrică pentru malul drept este nevoie de aproximativ 67 mln m3 de gaz. În concluzie, adăugând cantitățile livrate în primele 3 zile ale lunii și volumul alocat pentru producerea electricității, pentru malul drept se va utiliza aproximativ 77,2 mln m3 de gaz (43%) iar pentru malul stâng 99,4 mln m3 (57%).

De ce malul stâng a primit mai mult gaz?

În luna decembrie, malul stâng va primi aproximativ 3,2 mln m3 pe zi. Acest gaz este suficient pentru a asigura cetățenii malului stâng cu gaz, energie termică și electricitate. Luna decembrie este o lună rece și consum mai mare decât noiembrie (reamintesc, în noiembrie au fost alocate 2,3 mln m3 pe zi). Acest volum de gaz va fi suficient și pentru a menține procesele tehnologice la companiile de pe malul stâng (inclusiv MMZ). Este evident că aceste companii nu vor putea activa în regim normal.

Prin comparație, conform contractului, pentru luna decembrie, doar malul stâng trebuia să primească de la Gazprom 217 mln m3 de gaz.

Este avatajos pentru malul drept prețul 73 USD/MW? Va scădea tariful la energia electrică?

Prieteni, în ultima săptămână, am avut creșteri considerabile la prețul energiei electrice pe continentul european. Da, avem mai puțin soare iar turbinele eoliene au produs mai puțină electricitate decât era preconizat, ceea ce a dus la o scumpire în toată Europa. Sistemul de electricitate european este unul extrem de integrat și orice reducere de capacitate într-un anumit colț al Europei duce la efecte pe tot sistemul. În această săptămână, electricitatea cumpărata de Energocom de pe bursa română a depășit prețul de 400 EUR. Procurarea la preț de peste 400 EUR/MW ar fi dus inevitabil la o creștere suplimentară de tarif în luna decembrie. Cel mai probabil ar fi trebuit să avem un tarif de peste 8 lei.

Contractele bilaterale cu România (la preț de 90 EUR) nu acoperă tot necesarul. În toată regiunea, inclusiv România, este deficit de electricitate.

În schimb, după semnarea contractului cu MGRES, tariful nu va mai crește, iar Comisia Situații Excepționale va decide să se revadă tariful. ANRE urmează să reducă tariful chiar începând cu luna decembrie. Sunt premise reale pentru a avea un tarif în jur de 4 MDL. Vom avea o scădere de 25% în cel mai scurt timp.

De unde va lua gaz malul drept?

Încă din vară am început să facem stocuri de gaze. Astăzi avem peste 250 mln m3 și continuăm să achiziționăm. Prețul mediu de achiziție a gazului e de aproximativ 1000 USD. Aceste volume, sunt suficiente pentru perioada următoare. Prețul de achiziție nu va duce la creșteri suplimentare de tarif al gazului. Oferim compensații în factură, economisim și trecem cu bine de această iarnă.

Ce facem în ianuarie?

Am convenit să avem aceeași înțelegere pentru ianuarie, februarie și martie. Malul drept va primi întreagă cantitate de energie electrică la prețul de 73 USD/MW. La finalul lunii decembrie vom continua discuțiile și voi informa despre rezultate.

Vom mai avea deconectări masive de la energie electrică?

Odată ce MGRES va produce mai multă energie electrică riscul de deconectări masive se reduce considerabil. De asemenea, scade riscul ca bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii din Ucraina să ducă la întreruperi de livrare a energie electrice. Repet, avem un obiectiv clar, să ținem țara (spitale, școli, grădinițe etc.) conectate la energie.

Este rentabil din punct de vedere economic să dăm tot volumul de gaz livrat de Gazprom malului stâng în schimbul livrărilor de energie electrică suficientă pentru malul drept?

Da, este. Toate calculele arată că este cea mai bună decizie din punct de vedere economic. Simplu, 204 mii MW la prețul de piață de 400 EUR este egal cu 81,6 mln EUR. Utilizarea a 77,2 mln m3 de gaz pentru malul drept ar fi adus o economie de doar 55,2 mln USD (preț de piață 1500 USD, preț Gazprom 785 USD). Cifrele sunt aproximative pentru că nu putem cunoaște exact evoluția prețurilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău