Ai poftă de sushi? Iată de unde poți comanda

20 Apr. 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Apr. 2021, 19:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Sushi este un fel de mâncare care vine din Japonia. Acest tip de mâncare este pregătit pe bază de orez în combinație cu alte alimente, de obicei pește crud. Este deja cunoscut faptul că sushi a cucerit inimile a multor oameni din întreaga lume. În perioada în care accesul în restaurante este limitat poți savura sushi chiar la tine acasă. Iată câteva sugestii care livrează la domiciliu.

Comanda poate fi plasată online sau la numărul de telefon:  022 010 101.

  1. Esushi 

Meniul este disponibil pe pagina restaurantului. Esushi este o rețea de restaurante care oferă și livrare. Sshi se pregătesc după o rețete speciale și din ingrediente selecte. Tot la ei puteți găsi supe, bucate Thai și salate din bucătăria japoneză.

2. Tokyo sushi 

Tokyo  sushi este specializat exclusiv pe livrare și deservire to-go. La pregătirea de suhi se folosesc ingrediente proaspete și atent selecționate. De asemenea, pentru comnezile care depășesc 199 de lei livrarea este gratuită, iar pentru cele până la 199 de lei livrarea costă 50 de lei.

Comanda poate fi plasată online sau la numărul de telefon: 0760 00 220

3. Sansushi 

San Sushi oferă o varietate de sushi tradiționale și contemporane. Pentru pregătire se folosește pește proaspăt și ingrediente japonez. Gratis se livrează comenzile în valoare de mai mult de 350 lei. Pentru comenzile de la 150 lei pina la 350 lei, taxa de livrare este de 35 lei. Comanda pina la 150 lei – livrarea 60 lei.

Comanda poate fi plasată online sau la numerele de telefon: 079-811-411,  022-811-411.

4. Samurai

Samurai, de asemenea pregătește sushi și livrează sushi la domiciliu. La ei veți găsi atât seturi de sushi, salate și sosuri.

Comanda poate fi plasată online sau la numărul de telefon: 022 800 805.

5. Vasabi

La Vasabi veți găsi, de asemene o varietate largă de rolluri și seturi. La pregătirea de suhi se folosesc alimente proaspete și naturale.

Comandă prin telefon:

Comanda poate fi plasată online sau la numerele de telefon:  022 211020, 079 807878.

 

 

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău