Ala Nemerenco: Un nou val de COVID-19 se apropie cu pași grăbiți de Republica Moldova. Va fi războiul celor nevaccinați

12 Aug. 2021, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Aug. 2021, 14:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că, noul val de COVID-19 se apropie cu pași grăbiți spre Republica Moldova. Potrivit ei, urmează războiul celor nevaccinați, întrucât în urma statiscilor de ieri, 11 august, 232 de persoane din cele 256 testate pozitiv cu COVID-19 nu erau vaccinate, scrie Realitatea.md.

„Valul nou COVID-19 încet-încet se apropie și de noi. Acum acesta va fi războiul celor nevaccinați. De ce? Fiindcă cifrele așa vorbesc – din cele 256 cazuri primare de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate ieri, 232 nu sunt vaccinate”.

Mai mult, Potrivit statisticilor prezentate de responsabilii din sănătate la ziua de ieri s-au înregistrat următoarele date:

  • Spitalizați pe toată țara – 450 pacienți;
  • în stare extrem de gravă – 66;
  • conectați la respirație artificială – 12;
  • decese – 4.
În context, Ala Nemerenco îndeamnă în continuare populația să se imunizeze masiv.

„Vă rugăm, nu încercați să ajungeți cu orice scop în aceste statistici. Este atât de simplu și ieftin să rămâi sănătos – fă vaccinul, și urmează recomandările epidemiologilor – menține distanța, poartă masca, evită aglomerările și spală mâinile cât mai frecvent”.

Realitatea.md amintește că, anterior, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că trei raioane din țară: Cahul, Vulcănești, Edineț au intrat în cod roșu de alertă epidemiologică din cauza COVID-19.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău