Ala Nemerenco: Un nou val de COVID-19 se apropie cu pași grăbiți de Republica Moldova. Va fi războiul celor nevaccinați

12 Aug. 2021, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
12 Aug. 2021, 14:25 // Actual //  MD Bani

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că, noul val de COVID-19 se apropie cu pași grăbiți spre Republica Moldova. Potrivit ei, urmează războiul celor nevaccinați, întrucât în urma statiscilor de ieri, 11 august, 232 de persoane din cele 256 testate pozitiv cu COVID-19 nu erau vaccinate, scrie Realitatea.md.

„Valul nou COVID-19 încet-încet se apropie și de noi. Acum acesta va fi războiul celor nevaccinați. De ce? Fiindcă cifrele așa vorbesc – din cele 256 cazuri primare de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate ieri, 232 nu sunt vaccinate”.

Mai mult, Potrivit statisticilor prezentate de responsabilii din sănătate la ziua de ieri s-au înregistrat următoarele date:

  • Spitalizați pe toată țara – 450 pacienți;
  • în stare extrem de gravă – 66;
  • conectați la respirație artificială – 12;
  • decese – 4.
În context, Ala Nemerenco îndeamnă în continuare populația să se imunizeze masiv.

„Vă rugăm, nu încercați să ajungeți cu orice scop în aceste statistici. Este atât de simplu și ieftin să rămâi sănătos – fă vaccinul, și urmează recomandările epidemiologilor – menține distanța, poartă masca, evită aglomerările și spală mâinile cât mai frecvent”.

Realitatea.md amintește că, anterior, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că trei raioane din țară: Cahul, Vulcănești, Edineț au intrat în cod roșu de alertă epidemiologică din cauza COVID-19.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău