Alertă în vămi! Zeci de mașini blocate din cauza unei erori tehnice (FOTO)

17 Iul. 2021, 12:23
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
17 Iul. 2021, 12:23 // Slider //  MD Bani

Zeci de mașini, blocate la propriu, iar moldovenii nu pot ieși din țară! Se întâmplă din cauza unei noi erori înregistrată la câteva puncte de trecere a frontierii pe sensul de ieșire din Republica Moldova, scrie Realitatea.md.

Într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră se precizează că sistemele vamale funcționează, însă cu ușoare întreruperi.

„Astăzi se atestă un trafic intensiv în mai multe puncte de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, ceea ce determină creșterea timpului de așteptare. De asemenea, a fost identificată și o eroare tehnică, din cauza căreia sistemele vamale funcționează cu ușoare întreruperi. Specialiștii Serviciului Vamali sunt la fața locului și vor remedia în cel mai scurt timp problema. Facem apel către participanții la traficul transfrontalier să-și planifice ruta înainte de a porni la drum și să se orienteze spre punctele de trecere a frontierei cu trafic mai puțin intens”, anunță responsabilii de la Poliția de Frontieră.

Colaboratorii Poliției de Frontieră îndeamnă oamenii la calm.

„Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal întreprind toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier: suplimentarea numărului de angajați, deschiderea tuturor arterelor de deplasare, comunicarea cu cetățenii despre situația creată. Rugăm călătorii să prezinte înțelegere și răbdare, se lucrează la capacitate maximă”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 40 794 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 19 813 traversări persoane, dintre care 11 310 treceri la frontiera moldo-română, 3 421 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 082 treceri aeriene.

 

 

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 14:28 // Actual //  Lupu Eduard

Superiahtul Alfa Nero, aparținând miliardarului rus Andrei Guriev (locul 17 în clasamentul miliardarilor ruși din 2024 realizat de Forbes, cu o avere de 9,3 miliarde de dolari), a fost vândut pentru 40 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, citându-l pe ambasadorul Antigua și Barbuda în SUA, Ronald Sanders. Numele noului proprietar al navei nu a fost dezvăluit, invocându-se un acord de confidențialitate.

Reprezentantul cumpărătorului anonim, brokerul Northrop & Johnson, Richard Higgins, a declarat că valoarea reală a iahtului este mult mai mare decât prețul de vânzare de 40 de milioane de dolari. „Autoritățile din Antigua și Barbuda trebuiau să vândă iahtul,” a explicat brokerul. El a mai menționat că noul proprietar al Alfa Nero este un european care, cel mai probabil, va pune iahtul pe piața de charter.

Pentru întreținerea iahtului, din bugetul Antigua și Barbuda se alocau lunar peste 100 de mii de dolari, sau 28 de mii de dolari pe săptămână (în comparație, PIB-ul pe cap de locuitor în această țară este de 21,5 mii de dolari). Potrivit Wall Street Journal, această sumă includea salariul căpitanului italian, precum și cheltuieli de 2 mii de dolari pe zi pentru combustibilul diesel necesar funcționării aerului condiționat, deoarece, fără acesta, în două zile iahtul s-ar putea acoperi cu mucegai, afectând atât nava, cât și obiectele de artă de la bord.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău