Animaţia „Super Mario Bros. Movie” a depăşit un miliard de dolari încasări la nivel mondial – succesul anului 2023

01 Mai 2023, 09:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2023, 09:49 // Actual //  Lupu Eduard

„Super Mario Bros. Movie”, aventurile animate ale celebrului instalator, este primul film care depăşeşte pragul la încasări de un miliard în 2023, scrie The Hollywood Reporter, citat de News.ro.

Noua producţie Illumination şi Universal este în prezent cel mai vizionat film din 2023.

Adaptarea celebrului joc video Nintendo a atins acest prag impresionant în doar 26 de zile. Este vorba despre al doilea film de animaţie din istoria cinematografiei şi primul lungmetraj din 2023 care generează o astfel de sumă.

În Statele Unite, „Super Mario Bros. Movie” a bătut toate recordurile, realizând cel mai bun debut din istorie la box office pentru un film de animaţie, înaintea „Frozen 2”, lansat în 2019.

În „Super Mario Bros. Movie”, faimosul instalator în salopetă şi mustaţă şi fratele său Luigi se confruntă cu Bowser pentru a salva Regatul Ciupercilor unde domneşte Prinţesa Peach.

În America de Nord, veniturile brute estimate pentru „Super Mario” în weekend sunt de 40 de milioane de dolari din 4.204 de cinematografe, un total de 490 de milioane de dolari de la premieră şi până duminică. La nivel internaţional, veniturile în weekend sunt de 68,3 milioane de dolari, totalul ajungând la 532,5 milioane de dolari.

Pe locul doi în top, „Evil Dead Rise” de la Warner Bros. a impresionat în a doua săptămână de la lansare cu 12,2 milioane de dolari din 3.417 de cinematografe, cu un total la nivel intern de 44,4 milioane de dolari.

Noua ofertă a lui Lionsgate „Are You There God? It’s Me, Margaret” a debutat pe locul trei, cu încasări de 6,8 milioane de dolari din 3.334 de cinematografe.

„John Wick: Chapter 4”, un alt film Lionsgate, este de aşteptat să ajungă pe locul 4, cu aproximativ 5 milioane de dolari din 2.481 de săli, suficient pentru a depăşi cea mia bună cifră înregistrată de franciză de 175 de milioane de dolari pe plan intern. La nivel global, filmul a depăşit pragul de 400 de milioane de dolari, o performanţă pe care niciun alt film din serie nu a realizat-o.

Relansarea „Star Wars: Episode VI – Returs of the Jedi” completează primele cinci locuri de la box office cu o valoare estimată la 4,7 milioane de dolari din doar 500 de cinematografe.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mai 2024, 12:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2024, 12:02 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, premierul Dorin Recean a anunțat în cadrul unei conferințe de presă o serie de modificări și extinderi ale programului „Prima Casă Plus”, menite să crească accesibilitatea și atractivitatea acestuia pentru un număr mai mare de beneficiari.

Principalele modificări anunțate includ:

  1. Extinderea listei de beneficiari: Programul va fi acum accesibil și pentru profesiile libere, cum ar fi avocații, executorii judecătorești, mediatorii, taximetriștii și artiștii, oferind oportunitatea de a beneficia de credite preferențiale oricui poate demonstra un venit.
  2. Creșterea plafonului de creditare: Limita maximă a creditului a fost majorată de la 1 milion de lei la 2,5 milioane de lei, pentru a răspunde mai bine nevoilor familiilor și tinerilor în căutarea unor condiții de trai mai bune.
  3. Majorarea cotei de garantare de către stat: Cota de garantare a creditului de către stat a fost mărită de la 50% la 70% pentru locuințele cumpărate în afara Chișinăului, încurajând astfel achiziția de imobile în afara capitalei și reducând presiunea prețurilor din Chișinău. Pentru locuințele din Chișinău date în exploatare cu până la 10 ani înainte de depunerea cererii, cota de garantare va crește de la 50% la 65%.
  4. Extinderea duratei creditului: Durata maximă a creditului a fost extinsă de la 25 la 30 de ani, oferind o perioadă mai lungă pentru rambursarea creditului.
  5. Simplificarea procedurilor: Procedurile de accesare a programului vor fi digitalizate, eliminându-se astfel o serie de certificate solicitate de la Agenția Servicii Publici, simplificând astfel procesul pentru cetățeni.

Premierul Recean a subliniat că programul va fi disponibil cetățenilor începând cu luna iulie 2024, timp în care guvernul va finaliza toate procesele necesare pentru implementare. De asemenea, a menționat că pentru beneficiarii actuali ai programului „Prima Casă”, va exista posibilitatea de reacreditare sau schimbare a creditorului, facilitând trecerea de la o bancă la alta și ajustarea condițiilor de creditare.

În plus, cei care dețin locuințe de până la 50 de metri pătrați vor putea aplica pentru locuințe mai mari prin programul „Prima Casă Plus”.

Potrivit datelor recente, Programul „Prima Casă” din Republica Moldova a înregistrat o scădere semnificativă a atractivității sale în 2023, devenind problematic din cauza condițiilor birocratice și a limitelor de cost impuse de bănci.

Anul trecut, doar 60 de credite au fost acordate prin acest program, iar principalul motiv invocat este birocrația excesivă în procesul de acordare a creditelor. Mulți aplicanți consideră acum că obținerea unui împrumut simplu pentru achiziționarea unei locuințe este o opțiune mai atractivă decât a face față cerințelor și întârzierilor asociate cu Programul „Prima Casă”.

O altă problemă majoră este plafonul maxim al costului locuinței impus de bănci, care nu trebuie să depășească un milion de lei. Această sumă, echivalentă cu puțin peste 50.000 de euro, nu mai reflectă realitatea pieței imobiliare. În orașe precum Chișinău, prețurile locuințelor au crescut semnificativ, depășind cu mult limita impusă de program.

În plus, majorările bruste ale dobânzilor în 2022 au provocat creșteri substanțiale ale ratelor lunare pentru beneficiarii „Prima Casă”, generând nemulțumiri și proteste în rândul acestora. Guvernul a intervenit plafonând marja maximă aplicată de bănci la trei procente și compensând parțial creșterea dobânzilor.

Lansat în 2018 de liderul PD Vlad Plahotniuc, Programul „Prima Casă” a cunoscut inițial o creștere rapidă în popularitate, atingând un vârf în 2019, când au fost acordate peste 2.700 de credite. Cu toate acestea, pandemia a afectat cererea în 2020, iar în 2022 numărul de credite acordate a scăzut drastic.

În 2023, programul a devenit din ce în ce mai puțin eficient, generând discuții despre necesitatea reformării sau chiar eliminării acestuia. Până în prezent, Programul „Prima Casă” a facilitat achiziționarea a puțin peste 8.200 de apartamente și case în valoare de patru miliarde și jumătate de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău