VIDEO CineMADE în România: Filmul de aventură „Străjerii Deltei”, sâmbătă seara, în exclusivitate la RLIVE TV

30 Sept. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
30 Sept. 2024, 16:59 // Actual //  bani.md

Filmul de aventură „Străjerii” de Liviu Mărghidan este următoarea pelicula din seria „CineMADE în România”, difuzată în exclusivitate de RLIVE TV. Producția va putea fi vizionată sâmbătă, la ora 21:00.

Firul narativ se învârte în jurul mai multor copii aflați în vacanță în Delta Dunării, unde învață cum să supraviețuiască în sălbăticie, observă doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Așadar, aceștia decid că au o misiune importantă de îndeplinit și începe acțiunea.

Din distribuție fac parte actori precum Vasile Calofir, Florentina Țilea, Elias Ferkin, Viorel Păunescu, Ionuț Achivoaie și alții. Pelicula fost prezentată anterior și la Chișinău, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, iar regizorul nu exclude că va filma continuarea peliculei, undeva la hotarul României cu Republica Moldova.

„Îmi doresc să fac şi un Străjerii 3. Încă dezbat cu copiii. Mă gândesc să profit un pic de conflictul de lângă noi și l-aș filma aici, la Isaccea. Mi-ar plăcea să fie tot cu un grup de caiaciști, toleraţi cumva de autorităţi, care duc în partea cealaltă medicamente. E deocamdată un fir minim, dar înclin să-l mut aici. Băiatul meu vrea să-l facem la schi, fetița vrea la mare. (…)

Sunt pasionat de Deltă, văd ce se întâmplă aici și nu mă lasă indiferent. Dacă vrei să mănânci un pește, nu mai ai de unde. Adică, nu prind pescarii cu kilometri de plase. De la an la an este mai rău, cred că l-au înnebunit cu curentul, cu substanţe chimice. Mi-am dorit să transmit şi acest mesaj ecologist”, relata regizorul pentru infocultural.eu.

 

Filmul românesc „Străjerii Deltei” este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporane. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Realitatea Live

04 Oct. 2024, 16:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
04 Oct. 2024, 16:46 // Actual //  bani.md

Oligarhul Ilan Șor, implicat în fraude bancare și aflat sub sancțiuni internaționale, a creat cinci companii la Moscova în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale și referendumul de aderare a Moldovei la UE din 20 octombrie 2024, conform unei investigații RISE Moldova. Aceste firme sunt specializate în servicii financiare, credite și împrumuturi, iar în două dintre ele Șor s-a asociat cu corporații de stat rusești, inclusiv cu Promsvyazbank, o bancă de stat sancționată internațional.

Conform investigației, Șor ar fi folosit aceste structuri pentru a transfera 15 milioane de dolari în Moldova, bani destinați cumpărării voturilor. Alegătorii racolați urmau să voteze „Nu” la referendum și să sprijine un candidat indicat prin aplicația Telegram din Rusia.

Procurorii Anticorupție și poliția au desfășurat percheziții la persoanele apropiate lui Șor, care au fost implicate în racolarea alegătorilor. Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că banii au fost transferați prin intermediul Promsvyazbank, către conturile unor lideri locali și simpatizanți, care gestionau aceste fonduri printr-o aplicație bancară rusească.

În Găgăuzia, o regiune autonomă din sudul Moldovei, guvernatoarea Evghenia Guțul a confirmat un parteneriat cu Promsvyazbank, care oferă carduri pensionarilor și angajaților din sectorul public, facilitând plăți suplimentare prin sistemul MIR.

De asemenea, RISE Moldova a descoperit că Ilan Șor a creat compania А7 împreună cu Promsvyazbank, deținând 51% din acțiuni. În plus, a fondat alte două filiale sub denumiri similare, toate având ca obiectiv oferirea de credite și servicii financiare.

Procuratura Anticorupție monitorizează aceste fluxuri financiare, susținând că beneficiarii fondurilor sunt unii candidați la alegerile prezidențiale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău