ANRE avertizează! Petroliștii care importă din Rusia, Belarus și Ucraina ar putea rămâne fără carburanți

07 Mart. 2022, 13:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Mart. 2022, 13:17 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) monitorizează situația pe piața carburanților din Republica Moldova, care deja a 2-a săptămână înfruntă consecințele evenimentelor tragice din Ucraina. Astfel, unele benzinării ar putea rămâne fără carburanți pentru o perioadă scurtă.

Potrivit ANRE, unele companii petroliere care importau carburanți din Rusia, Belarus sau Ucraina s-ar putea confrunta, pe termen scurt, cu dificultăți de a asigura deplina funcționalitate a stațiilor de alimentare administrate, mai exact ar putea rămâne fără carburanți.

„Contextul regional actual a exclus posibilitatea utilizării căilor tradiționale de transport a produselor petroliere din state precum Rusia, Belarus, Ucraina, fapt care determină reorientarea tuturor importurilor de carburanți către frontiera de vest.”, se arată într-un comunicat ANRE.

În acest context, companiile petroliere sunt îndemnate să se orienteze spre schimbarea lanțurilor de aprovizionare, cât și identificarea noilor furnizori.

Suplimentar la factorul logistic, în ultimele zile piața este puternic influențată de prețurile record care sunt înregistrate la bursele internaționale. Astfel, prețul barilului de petrol pe piața Brent a depășit în cursul nopții de azi nivelul de 139 de dolari, apropiindu-se de recordul absolut înregistrat în anul 2008.

Respectiv, pentru zilele de 8 și 9 martie 2022, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

Pentru benzina COR 95 – 25,69 lei/litru;
Pentru motorină – 23,11 lei/litru.

„ANRE reiterează că importurile curente și stocul total al carburanților din țară acoperă necesitățile de consum și nu prezintă factori de risc sistemic pentru consumatori. În cazul lipsei temporare a carburanților la unele stații, generată de factorii expuși mai sus, ANRE recomandă aprovizionarea la alte benzinării disponibile. In context, Agenția roagă consumatorii să manifeste înțelegere pentru situația dramatică din regiune și să utilizeze surse verificate de informare.”

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău