Antreprenorul care a transformat imperfecţiunile lemnului într-un business. În 2020, a obținut vânzări de 300.000 RON

23 Aug. 2021, 13:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Aug. 2021, 13:42 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Înlocuirea perfecţiunii comerciale a obiectelor de serie cu imperfecţiunile unice ale lemnului brut reprezintă factorul diferenţiator al atelierului Romanian Wood, lansat în 2019 de Alin Lazăr. Piesele semnate de Romanian Wood sunt astfel o invitaţie la sinceritate, un exerciţiu prin care defectele sunt reevaluate, abia aceste trăsături unice fiind cu adevărat valoroase, scrie Ziarul Financiar.

Atelierul de mobilă a venit să completeze o pasiune existentă pentru natură şi s-a alăturat unui alt business legat de aceasta, spune Alin.

„Proiectul Romanian Wood este o completare a ceea ce facem noi de peste 25 de ani, mai exact ne bucurăm de ceea ce ne oferă natura. Pot să spun că antreprenoriatul m-a ales pe mine, deoarece m-am «trezit» cu acest statut fără să îmi dau seama“, completează el.

Celălalt business în care este implicat antreprenorul îl reprezintă colectarea ciupercilor şi a fructe­lor de pădure, iar prin proiectul Romanian Wood Alin în­cearcă să salveze pădu­rile/natura pentru a putea beneficia de tot ceea ce oferă ele.

Natura este astfel esenţa pieselor Romanian Wood, în contextul în care singura materie primă folosită în produsele create de atelier este lemnul recuperat din demo­lări, din gospodăriile oamenilor sau din resturile rămase pe marginea drumului.

„Scopul nostru este de a salva cât mai mult lemn“, adaugă proprietarul atelierului de mobilă.

„Toate piesele noastre sunt realizate la comandă, în funcţie de nevoia clientului, adaptate la spaţiul pe care o să-l ocupe.“

În plus, mai există un diferenţiator, mai important decât orice, şi anume promovarea unei estetici a naturalului, în care grija pentru valorificarea imperfecţiunilor lemnului este mai importantă decât standardizarea acestei materii prime.

Obiectele împrumută astfel ceva din spiritul viitorilor proprietari-părinţi de obiecte unice în contextul în care orice om este la rândul său o sumă de perfecţiuni şi imperfecţiuni.

„Copacii şi implicit lemnul sunt ca oamenii, niciodată nu veţi găsi doi la fel“, completează fondatorul Romanian Wood.

Pornind de la această idee de unicitate pe care o regăsim în natură, pasiunea pentru lemn şi aprecierea pentru obiectele învechite a fost canalizată într-o activitate creativă, mai spune Alin Lazăr. Practic, arta prelucrării lemnului în cazul Romanian Wood este tocmai această pasiune pentru conservarea naturaleţii exclusiviste a materialului brut.

Romanian Wood este un proiect dedicat celor care au renunţat la perfecţiunea comercială, celor care găsesc plăcere în atingerea lemnului, celor care se gândesc la povestea şi viaţa continuă a lemnului, a obiectelor reînnoite, recondiţionate, mai spune Alin Lazăr.

Fără să îşi propună, Alin Lazăr, prin pasiunea sa pentru lemnul pur, a intuit o tendinţă care are toate şansele să se permanentizeze, şi anume alegerea pieselor unice, sustenabile, în detrimentul obiectelor de serie depersonalizate.

„Anul 2020 a fost un an foarte bun pentru noi, cu o creştere foarte mare comparativ cu 2019. Vânzările au fost undeva la 300.000 de lei românești. Ca orice business, ne dorim să creştem de la an la an, lucru care cred că o să se şi întâmple.“

În acest sens, compania lucrează deja la un magazin online, unde să poată lista produse pe care clienţii să le achiziţioneze pe loc, conchide fondatorul Romanian Wood.

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ