Antreprenorul care a transformat imperfecţiunile lemnului într-un business. În 2020, a obținut vânzări de 300.000 RON

23 Aug. 2021, 13:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Aug. 2021, 13:42 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Înlocuirea perfecţiunii comerciale a obiectelor de serie cu imperfecţiunile unice ale lemnului brut reprezintă factorul diferenţiator al atelierului Romanian Wood, lansat în 2019 de Alin Lazăr. Piesele semnate de Romanian Wood sunt astfel o invitaţie la sinceritate, un exerciţiu prin care defectele sunt reevaluate, abia aceste trăsături unice fiind cu adevărat valoroase, scrie Ziarul Financiar.

Atelierul de mobilă a venit să completeze o pasiune existentă pentru natură şi s-a alăturat unui alt business legat de aceasta, spune Alin.

„Proiectul Romanian Wood este o completare a ceea ce facem noi de peste 25 de ani, mai exact ne bucurăm de ceea ce ne oferă natura. Pot să spun că antreprenoriatul m-a ales pe mine, deoarece m-am «trezit» cu acest statut fără să îmi dau seama“, completează el.

Celălalt business în care este implicat antreprenorul îl reprezintă colectarea ciupercilor şi a fructe­lor de pădure, iar prin proiectul Romanian Wood Alin în­cearcă să salveze pădu­rile/natura pentru a putea beneficia de tot ceea ce oferă ele.

Natura este astfel esenţa pieselor Romanian Wood, în contextul în care singura materie primă folosită în produsele create de atelier este lemnul recuperat din demo­lări, din gospodăriile oamenilor sau din resturile rămase pe marginea drumului.

„Scopul nostru este de a salva cât mai mult lemn“, adaugă proprietarul atelierului de mobilă.

„Toate piesele noastre sunt realizate la comandă, în funcţie de nevoia clientului, adaptate la spaţiul pe care o să-l ocupe.“

În plus, mai există un diferenţiator, mai important decât orice, şi anume promovarea unei estetici a naturalului, în care grija pentru valorificarea imperfecţiunilor lemnului este mai importantă decât standardizarea acestei materii prime.

Obiectele împrumută astfel ceva din spiritul viitorilor proprietari-părinţi de obiecte unice în contextul în care orice om este la rândul său o sumă de perfecţiuni şi imperfecţiuni.

„Copacii şi implicit lemnul sunt ca oamenii, niciodată nu veţi găsi doi la fel“, completează fondatorul Romanian Wood.

Pornind de la această idee de unicitate pe care o regăsim în natură, pasiunea pentru lemn şi aprecierea pentru obiectele învechite a fost canalizată într-o activitate creativă, mai spune Alin Lazăr. Practic, arta prelucrării lemnului în cazul Romanian Wood este tocmai această pasiune pentru conservarea naturaleţii exclusiviste a materialului brut.

Romanian Wood este un proiect dedicat celor care au renunţat la perfecţiunea comercială, celor care găsesc plăcere în atingerea lemnului, celor care se gândesc la povestea şi viaţa continuă a lemnului, a obiectelor reînnoite, recondiţionate, mai spune Alin Lazăr.

Fără să îşi propună, Alin Lazăr, prin pasiunea sa pentru lemnul pur, a intuit o tendinţă care are toate şansele să se permanentizeze, şi anume alegerea pieselor unice, sustenabile, în detrimentul obiectelor de serie depersonalizate.

„Anul 2020 a fost un an foarte bun pentru noi, cu o creştere foarte mare comparativ cu 2019. Vânzările au fost undeva la 300.000 de lei românești. Ca orice business, ne dorim să creştem de la an la an, lucru care cred că o să se şi întâmple.“

În acest sens, compania lucrează deja la un magazin online, unde să poată lista produse pe care clienţii să le achiziţioneze pe loc, conchide fondatorul Romanian Wood.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:46 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Locuitorii din Budești se pot bucura acum de trotuare noi. Chiar de hramul orașului, primăria satului Budești a inaugurat proiectul de reabilitare a trotuarelor de pe artera principală din sat! Acest proiect a fost realizat cu susținerea USAID, în cadrul Programului Comunitatea Mea, implementat de IREX.

Astfel, aproape 2km de trotuare pe artera principală a localității, str. Chișinăului au fost reparate.

Reabilitările au fost efectuate în cadrul Programului Comunitatea Mea. Primăria Satului Budești, mun. Chișinău, a beneficiat de finanțarea USAID pentru reabilitarea unei porțiuni cu lungimea de 1.4 km de trotuare pe artera principală a localității, str. Chișinăului. Din contribuția locală, primăria a mai construit alți 670 de metri de trotuare pe o stradă adiacentă.

Noile trotuare sunt accesate zilnic de cei peste 5000 de locuitori ai satului și conectează instituțiile publice din sat, cum ar fi grădinița, centrul medical, școala.

Lucrările au fost realizate în baza parteneriatului cu Programul Comunitatea Mea, finanțat de Guvernul Statelor Unite/USAID și implementat de IREX. Valoarea totală a proiectului este de circa 114 de mii de dolari SUA, dintre care 60 de mii de dolari sunt
acordați de USAID, prin Programul Comunitatea Mea, iar restul sunt contribuție locală.

Victoria Gelis, directorul Departamentului Democrație și Guvernare Locală, al Misiunii USAID în Moldova a menționat că asistența acordată primăriei Budești face parte din obiectivul de dezvoltare locală al Guvernului SUA pentru Moldova.

”Trotuarele sigure sunt absolut necesare pentru siguranța pietonilor, inclusiv pentru oamenii în etate, mamele cu cărucioare și persoanele cu nevoi speciale. Suntem bucuroși să inaugurăm aceste trotuare la începutul anului școlar. Astfel, copii vor putea ajunge în siguranța la școala” a menționat reprezentanta USAID în cadrul evenimentului de inaugurare. Cetățenii din localitate au participat activ la dezvoltarea planului strategic al comunității și au selectat drept prioritate proiectul de reabilitare a trotuarelor din sat.”

”Oamenii ne spun ce își doresc, iar autoritățile locale fac tot posibilul pentru a găsi resursele financiare care să îmbunătățească infrastructura și serviciile locale și implicit viața cetățenilor în localitate. Noi vom continua să lucrăm cu Programul Comunitatea Mea, bazându-ne pe prioritățile cetățenilor, pentru că este un proiect foarte important pentru noi. Chiar astăzi, am semnat un nou contract de finanțare a unui proiect intercomunitar de gestionare a deșeurilor, care va fi implementat în parteneriat cu primăriile Tohatin, Cruzești, Colonița” a spus Primarul localității, dna Nina Costiuc.

Programul Comunitatea Mea a acordat asistență primăriei Budești pentru a putea răspunde la nevoile cetățenilor. Pe lângă proiectul de infrastructură, prin intermediul Programului Comunitatea Mea primăria a mai beneficiat de un pachet complex de asistență tehnică pentru a face activitatea primăriei mai eficientă, mai transparentă și responsabilă față de cetățeni.

„Acest proiect este rezultatul unui adevărat parteneriat dintre primărie care a investit pentru 54 de mii de dolari SUA, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) care a contribuit cu aproape 60 de mii de dolari SUA și cetățenii activi cărora le pasă de viitorul comunității lor” a menționat Daniel Șerban, Directorul Programului Comunitatea Mea.

Potrivit informațiilor, vor mai avea loc și alte evenimente de inaugurare a proiectelor de infrastructură:

– Lozova, 5 octombrie 2021: Proiectul de reabilitare a școlii din localitate;
– Răzeni, 14 octombrie 2021: Proiectul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă.

Despre Programul Comunitatea Mea
Programul Comunitatea Mea este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională/USAID și implementat de IREX. Scopul programului este de a susține autoritățile locale pentru a asigura o guvernare eficientă și dezvolta comunitățile din Republica Moldova.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală