Antreprenorul care a transformat imperfecţiunile lemnului într-un business. În 2020, a obținut vânzări de 300.000 RON

23 Aug. 2021, 13:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Aug. 2021, 13:42 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Înlocuirea perfecţiunii comerciale a obiectelor de serie cu imperfecţiunile unice ale lemnului brut reprezintă factorul diferenţiator al atelierului Romanian Wood, lansat în 2019 de Alin Lazăr. Piesele semnate de Romanian Wood sunt astfel o invitaţie la sinceritate, un exerciţiu prin care defectele sunt reevaluate, abia aceste trăsături unice fiind cu adevărat valoroase, scrie Ziarul Financiar.

Atelierul de mobilă a venit să completeze o pasiune existentă pentru natură şi s-a alăturat unui alt business legat de aceasta, spune Alin.

„Proiectul Romanian Wood este o completare a ceea ce facem noi de peste 25 de ani, mai exact ne bucurăm de ceea ce ne oferă natura. Pot să spun că antreprenoriatul m-a ales pe mine, deoarece m-am «trezit» cu acest statut fără să îmi dau seama“, completează el.

Celălalt business în care este implicat antreprenorul îl reprezintă colectarea ciupercilor şi a fructe­lor de pădure, iar prin proiectul Romanian Wood Alin în­cearcă să salveze pădu­rile/natura pentru a putea beneficia de tot ceea ce oferă ele.

Natura este astfel esenţa pieselor Romanian Wood, în contextul în care singura materie primă folosită în produsele create de atelier este lemnul recuperat din demo­lări, din gospodăriile oamenilor sau din resturile rămase pe marginea drumului.

„Scopul nostru este de a salva cât mai mult lemn“, adaugă proprietarul atelierului de mobilă.

„Toate piesele noastre sunt realizate la comandă, în funcţie de nevoia clientului, adaptate la spaţiul pe care o să-l ocupe.“

În plus, mai există un diferenţiator, mai important decât orice, şi anume promovarea unei estetici a naturalului, în care grija pentru valorificarea imperfecţiunilor lemnului este mai importantă decât standardizarea acestei materii prime.

Obiectele împrumută astfel ceva din spiritul viitorilor proprietari-părinţi de obiecte unice în contextul în care orice om este la rândul său o sumă de perfecţiuni şi imperfecţiuni.

„Copacii şi implicit lemnul sunt ca oamenii, niciodată nu veţi găsi doi la fel“, completează fondatorul Romanian Wood.

Pornind de la această idee de unicitate pe care o regăsim în natură, pasiunea pentru lemn şi aprecierea pentru obiectele învechite a fost canalizată într-o activitate creativă, mai spune Alin Lazăr. Practic, arta prelucrării lemnului în cazul Romanian Wood este tocmai această pasiune pentru conservarea naturaleţii exclusiviste a materialului brut.

Romanian Wood este un proiect dedicat celor care au renunţat la perfecţiunea comercială, celor care găsesc plăcere în atingerea lemnului, celor care se gândesc la povestea şi viaţa continuă a lemnului, a obiectelor reînnoite, recondiţionate, mai spune Alin Lazăr.

Fără să îşi propună, Alin Lazăr, prin pasiunea sa pentru lemnul pur, a intuit o tendinţă care are toate şansele să se permanentizeze, şi anume alegerea pieselor unice, sustenabile, în detrimentul obiectelor de serie depersonalizate.

„Anul 2020 a fost un an foarte bun pentru noi, cu o creştere foarte mare comparativ cu 2019. Vânzările au fost undeva la 300.000 de lei românești. Ca orice business, ne dorim să creştem de la an la an, lucru care cred că o să se şi întâmple.“

În acest sens, compania lucrează deja la un magazin online, unde să poată lista produse pe care clienţii să le achiziţioneze pe loc, conchide fondatorul Romanian Wood.

Realitatea Live

30 Mart. 2023, 17:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Mart. 2023, 17:07 // Actual //  Lupu Eduard

La discutarea proiectului de lege cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, deputatul PAS, Adrian Cheptonar a fost întrebat de către deputatul din BCS, Vasile Bolea dacă va fi creată o instituție de Serviciului de Informații Externe cum au majoritatea statelor.

Majoritatea statelor au această dualitate de servicii. De exemplu, unele state au destul de multe servicii militare, contrainformații, interne și externe. În unele state, chiar instituții fiscale au subdiviziuni speciale, poliția are în multe subdiviziuni. În cazul Republicii Moldova, suntem un stat mic și ținem la buget. Activitatea de informații externe este extrem de costisitoare, noi o să ne bazăm ca atribuțiile de neinformații externe să fie ale SIS. În Lituania e exact ca în Republica Moldova”, a punctat Cheptinar.

Potrivit noii legi, SIS ar putea obține dreptul de a supraveghea domiciliul unei persoane, de a-i instala în locuință aparate de supraveghere audio, video sau foto, de a-i intercepta comunicările și de a o urmări vizual, în afara unui dosar penal.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău