Antreprenorul care a transformat imperfecţiunile lemnului într-un business. În 2020, a obținut vânzări de 300.000 RON

23 Aug. 2021, 13:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Aug. 2021, 13:42 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Înlocuirea perfecţiunii comerciale a obiectelor de serie cu imperfecţiunile unice ale lemnului brut reprezintă factorul diferenţiator al atelierului Romanian Wood, lansat în 2019 de Alin Lazăr. Piesele semnate de Romanian Wood sunt astfel o invitaţie la sinceritate, un exerciţiu prin care defectele sunt reevaluate, abia aceste trăsături unice fiind cu adevărat valoroase, scrie Ziarul Financiar.

Atelierul de mobilă a venit să completeze o pasiune existentă pentru natură şi s-a alăturat unui alt business legat de aceasta, spune Alin.

„Proiectul Romanian Wood este o completare a ceea ce facem noi de peste 25 de ani, mai exact ne bucurăm de ceea ce ne oferă natura. Pot să spun că antreprenoriatul m-a ales pe mine, deoarece m-am «trezit» cu acest statut fără să îmi dau seama“, completează el.

Celălalt business în care este implicat antreprenorul îl reprezintă colectarea ciupercilor şi a fructe­lor de pădure, iar prin proiectul Romanian Wood Alin în­cearcă să salveze pădu­rile/natura pentru a putea beneficia de tot ceea ce oferă ele.

Natura este astfel esenţa pieselor Romanian Wood, în contextul în care singura materie primă folosită în produsele create de atelier este lemnul recuperat din demo­lări, din gospodăriile oamenilor sau din resturile rămase pe marginea drumului.

„Scopul nostru este de a salva cât mai mult lemn“, adaugă proprietarul atelierului de mobilă.

„Toate piesele noastre sunt realizate la comandă, în funcţie de nevoia clientului, adaptate la spaţiul pe care o să-l ocupe.“

În plus, mai există un diferenţiator, mai important decât orice, şi anume promovarea unei estetici a naturalului, în care grija pentru valorificarea imperfecţiunilor lemnului este mai importantă decât standardizarea acestei materii prime.

Obiectele împrumută astfel ceva din spiritul viitorilor proprietari-părinţi de obiecte unice în contextul în care orice om este la rândul său o sumă de perfecţiuni şi imperfecţiuni.

„Copacii şi implicit lemnul sunt ca oamenii, niciodată nu veţi găsi doi la fel“, completează fondatorul Romanian Wood.

Pornind de la această idee de unicitate pe care o regăsim în natură, pasiunea pentru lemn şi aprecierea pentru obiectele învechite a fost canalizată într-o activitate creativă, mai spune Alin Lazăr. Practic, arta prelucrării lemnului în cazul Romanian Wood este tocmai această pasiune pentru conservarea naturaleţii exclusiviste a materialului brut.

Romanian Wood este un proiect dedicat celor care au renunţat la perfecţiunea comercială, celor care găsesc plăcere în atingerea lemnului, celor care se gândesc la povestea şi viaţa continuă a lemnului, a obiectelor reînnoite, recondiţionate, mai spune Alin Lazăr.

Fără să îşi propună, Alin Lazăr, prin pasiunea sa pentru lemnul pur, a intuit o tendinţă care are toate şansele să se permanentizeze, şi anume alegerea pieselor unice, sustenabile, în detrimentul obiectelor de serie depersonalizate.

„Anul 2020 a fost un an foarte bun pentru noi, cu o creştere foarte mare comparativ cu 2019. Vânzările au fost undeva la 300.000 de lei românești. Ca orice business, ne dorim să creştem de la an la an, lucru care cred că o să se şi întâmple.“

În acest sens, compania lucrează deja la un magazin online, unde să poată lista produse pe care clienţii să le achiziţioneze pe loc, conchide fondatorul Romanian Wood.

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 12:44
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Dec. 2022, 12:44 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Moldindconbank a devenit partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” și va contribui la pregătirea copiilor și tinerilor care își doresc un viitor în fotbalul de performanță. Anunțul a fost făcut de către consilierul președintelui băncii, Alexander Picker, care a subliniat că susținerea sportului este o parte indispensabilă a valorilor promovate de Moldindconbank.

„Suportul financiar pe care îl acordăm Academiei de fotbal „Radu Rebeja” este destinat instuirii și antrenării copiilor din familii defavorizate social și dorința noastră este să le oferim o șansă egală, să nu fie limitați din cauza dificultăților financiare. Ne dorim să-i vedem pe teren și în cadrul campionatelor naționale, dar și la competiții de profil internaționale. Moldindconbank a realizat în acest an multe proiecte de responsabilitate socială, inclusiv legate de sport și vreau să fiți siguri – Moldindconbank este mereu alături”, a declarat Alexander Picker.

Președintele Academiei, Radu Rebeja, un fotbalist cu renume, a mulțumit partenerului pentru deschidere și a precizat că prin gestul său, Moldindconbank contribuie la promovarea modului sănătos de viață și a sportului în rândul tinerei generații.

„Suntem recunoscători pentru că susțineți tânăra generație, iubitoare fotbal. Am convingerea și că acești copii și tineri, care se antrenează astăzi la Academie, au un viitor frumos, dar și, la un moment dat, vor reprezenta Moldova la nivel internațional și vor duce faima țării în lume. Iar Dvs. veți fi, cu siguranță, cei care au contribuit la această realizare”, a menționat Radu Rebeja.

După semnarea acordului de parteneriat, consilierul președintelui Moldindconbank a asistat la un meci amical de fotbal, disputat de către discipolii lui Radu Rebeja cu o echipă de adolescenți din Iași.

„Antrenamentele sunt la cel mai înalt nivel, pregătite de antrenori foarte buni și, personal, de către Radu Rebeja. Iar susținerea oferită de Moldindconbank ne va permite pe viitor să mergem, de exemplu, la mai multe turnee internaționale, unde vom demonstra de ce suntem în stare”, spune unul dintre tinerii fotbaliști, Ovidiu David.

La finalul evenimentului, în semn de apreciere din partea colectivului Academiei de fotbal, Alexander Picker a primit în dar un tricou personalizat, cu logotipul Moldindconbank.

Academia de Fotbal „Radu Rebeja” a fost înființată în 2019 și conducătorul acesteia își propune să dezvolte un program tehnic de clasă mondială, accesibil tuturor. Aceasta oferă tinerilor fotbaliști șanse egale de a intra în lumea prestigioasă a fotbalului, o metodologie unică de formare personalizată, ajustată la profilul fiecărui copil. La Academie se antrenează aproximativ 500 de copii, inclusiv de la liceul-internat cu profil sportiv.

Moldindconbank – mereu alături!

P.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău