Arabia Saudită și-a crescut până la un nivel record importurile de motorină ieftină din Rusia

30 Mai 2023, 06:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Mai 2023, 06:37 // Actual //  Lupu Eduard

Arabia Saudită, un exportator important de ţiţei, maximizează profiturile rafinăriilor, importând cantităţi fără precedent de motorină ieftină din Rusia, în timp ce îşi majorează la un nivel record exporturile către Singapore, unde combustibilul este vândut cu marje ridicate de profit, conform datelor care monitorizează navele, transmite Reuters.

Rusia trebuie să devieze volumele vândute spre Europa, anterior piaţa sa dominantă, după ce Uniunea Europeană a interzis în februarie importurile de produse petroliere.

Aceste evoluţii au permis companiei energetice Saudi Aramco din Arabia Saudită să-şi majoreze la un nivel record exporturile către Singapore în mai, susţin traderii.

„Aprovizionarea cu motorină în Singapore este afectată de lucrările de mentenanţă de la rafinării, în timp ce cresc importurile din Orientul Mijlociu, ceea ce ar crea oportunităţi pentru exporturile către Singapore”, consideră analistul Serena Huang de la Vortexa.

Arabia Saudită va importa în mai cu 500.000 tone (3,7 milioane de barili) de motorină din Rusia, sau chiar mai mult, cea mai mare cantitate ajungând la Ras Tanura, unde este una din cele mai mari rafinării ale Saudi Aramco, susţin traderii.

În acelaşi timp, motorina din Arabia Saudită care ajunge în Singapore se ridică la 400.000 tone – un nivel fără precedent, arată datele Refinitiv, Vortexa şi din industrie.

Pe plan global, exporturile de motorină ale Arabiei Saudite au atins în aprilie nivelul record de 3,7 milioane de tone, arată datele Kpler.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău