ARENA AUTO FEST 2023! Cea mai mare expoziție auto din Moldova va avea loc pe 24 și 25 iunie!

14 Iun. 2023, 12:38
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Iun. 2023, 12:38 // Actual //  MD Bani

Dragi prieteni, suntem bucuroși să vă anunțăm că în data de 24 și 25 iunie pe teritoriul Chișinău Arena va avea loc prima ediție a celei mai mari expoziții auto din Moldova – ARENA AUTO FEST!

„Ideea de a desfășura un asemenea eveniment a venit încă cinci ani în urmă și mă bucur că în sfârșit acum avem un loc frumos și bine echipat pentru asemenea proiecte. Chișinău Arena ne oferă posibilitatea să expunem automobilele atât în interiorul acesteia pe o suprafață de aproape 2.000 de metri, cât și pe teritoriul adiacent arenei ceea ce ne permite să arătăm publicului atât automobile noi, cât și motociclete, tehnică agricolă, automobile de intervenție specială, proiecte de tuning, automobile din campionatele de autosport și multe altele”, menționează Constantin Mihalachi, editorul șef AutoBlog.MD

ARENA AUTO FEST pe scurt:

  • Peste 200 de unități de tehnică cu motoare, amplasate pe circa 20 de mii de metri pătrați ai expoziției, pe un teritoriu de circa 10 hectare al Chișinău ARENA.
  • Cea mai largă prezență a motoarelor „sub același acoperiș”, de la moto-tehnică (scutere, ATV, mopede, motociclete), automobile moderne și de epocă, până la combine și tractoare.
  • Cea mai variată prezență a atelierelor de tuning și a vânzătorilor de accesorii, cosmetică auto. Majoritatea acestor companii vor arăta pe viu tipul de servicii pe care le prestează.
  • Un modul de distracții pentru copii, inclusiv cu tehnică cu destinație specială (pompieri, poliție, salvatori).
  • Zonă extinsă de alimentație publică.
  • Zeci de concursuri cu premii.
  • Concert live în fiecare din serile evenimentului.
  • Reduceri pentru vizitatori de la mai multe companii ce vând piese auto sau chiar mașini.

Prețul unui bilet pentru un adult la ARENA AUTO FEST 2023 este de doar 200 de lei și de 150 de lei pentru copiii cu o vârstă de peste 10 ani. În același timp au fost gândite pachete de bilete pentru familiile cu mai mulți copii.

Expoziția se va desfășura zilnic între orele 12:00-21:00!

Biletele pot fi procurate chiar acum de pe ticket.autoblog.md!

Aveți o mașină mai specială pe care ați dori să o expuneți la ARENA AUTO FEST 2023?

În cazul în care aveți un automobil și vă doriți să fie parte a evenimentului nostru, nu ezitați să ne contactați la adresa de email contact@autoblog.md sau la numărul de telefon 060 939 939.

Urmăriți AutoBlog.MD pentru a fi la curent cu noutățile legate de ARENA AUTO FEST 2023. Cu detalii privind premierele de la eveniment, activități și planul de acces revenim în zilele următoare!

Realitatea Live

12 Iun. 2024, 18:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Iun. 2024, 18:00 // Actual //  Lupu Eduard

Exporturile de floarea-soarelui din Moldova au atins noi culmi în primele 5 luni ale anului 2024, depășind cu mult recordurile anterioare. Cu toate acestea, paradoxal, prețurile au înregistrat o scădere semnificativă, potrivit declarațiilor directorului executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, Iurie Rija.

În ciuda faptului că volumul exporturilor a fost impresionant, ajungând la 268.276 de tone în primele 5 luni ale anului 2024, comparativ cu 95,3% din totalul exporturilor din anul precedent, prețul mediu a înregistrat o scădere de la 9,8 lei pe kilogram în aceeași perioadă a anului trecut la 7,9 lei pe kilogram în 2024.

Analiza detaliată a datelor arată că exporturile din prima jumătate a anului 2024 au egalat nivelul din 2022, anul de vârf al exporturilor, cu 461.076 de tone pe an și 271.053 de tone în primele 5 luni. Companiile principale în exportul de floarea-soarelui au fost Rusagro-Prim, OromImpex și Ancom-Agro, iar destinațiile principale au fost România, Turcia și Bulgaria.

„În primele 5 luni ale anului 2024 în clasamentul companiilor exportatoare de floarea soarelui lider se poziționează compania Rusagro-Prim cu o cotă de aproximativ 17% (45 mii tone), fiind urmată de OromImpex cu o cotă de 13% (33,9 mii tone), Ancom-Agro cu o pondere de 9% (22,9 mii tone)”, potrivit analizei lui Iurie Rija.

Destinațiile de export pentru floarea-soarelui rămân stabile. În primele 5 luni ale 2024 60 % din cantitate a fost vândută către România (159 748 tone), 13,2%- către Turcia (35 558 tone), 8,2%- către Bulgaria (22 053 tone). În același timp, în 2024 se observă o activizare a exporturilor de floare către destinația Turcia.

Cu toate acestea, exportul de ulei de floarea-soarelui a cunoscut o scădere semnificativă în aprilie și mai, influențată de deficitul de floarea-soarelui cauzat de exporturile masive. Producătorii locali au rămas reticenți în vânzarea materiei prime către producătorii de ulei, ceea ce a redus producția și exportul. În încercarea de a soluționa deficitul, au fost luate măsuri pentru importul de semințe de floarea-soarelui din Ucraina.

Deși exporturile de ulei de floarea-soarelui au fost în scădere, exporturile de semințe și ulei de floarea-soarelui au depășit chiar și recordurile din sezonul 2021-2022. Această creștere semnificativă a exportului ar putea conduce la o criză de disponibilitate a materiei prime în Moldova și la creșterea prețurilor interne.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău