(FOTO) Ce mașini vei admira la AutoFEST de la Castel MIMI

26 Iul. 2022, 16:57
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
26 Iul. 2022, 16:57 // Actual //  MD Bani

În perioada 30-31 iulie AutoBlog.md te așteaptă la cea mai importantă sărbătoare auto din țară – AutoFEST. Evenimentul va organizat la Castel MIMI. Pe teritoriul vinăriei va fi organizată o expoziție de automobile exclusiviste.

Porche 911 GT3

Unul dintre modele prezentate va fi noua generație Porsche 911 GT3! Modelul se va prezenta într-o culoare fenomenală Shark Blue.

Modelul este pus în mişcare de un motor aspirat natural de 4.0 litri, făcut în baza celui instalat pe 911 GT3 R și este, de asemenea, utilizat practic neschimbat pe noul 911 GT3 Cup.

Produce 510 CP, cu 10 mai mulţi decât predecesorul, oferind puterea maximă la 8.400 rpm, iar limitatorul electronic reduce doar această abilitate de turare remarcabilă la 9.000 rpm.

Unghiul de atac al noii aripi din spate poate fi setat în patru poziții diferite. În mod corespunzător, difuzorul frontal poate fi reglat în patru poziții. Noul 911 GT3 generează standard cu 50% mai multă forță de apăsare decât predecesorul său la o viteză de 200 km/h.

Mercedes-AMG GT S

Pe lângă noua generație Porsche 911 GT3, pe teritoriul Castel MIMI va putea fi văzut un Mercedes-AMG GT S. Modelul nu se mai produse, fiind singurul coupe de acest gen înregistrat în ţara noastră, potrivit AutoBlog.

Exemplarul din imagini este un model de dinainte de facelift-ul din 2018, dar care are aplicate o serie de modificări introduse la începutul lui 2017. Automobilul va fi adus de către băieţii de la Detail Garage.

Sub capotă are un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 522 CP şi 670 Nm (+12 CP şi 20 Nm). Cu astfel de forţe este capabil să realizeze 0-100 km/h în 3.8 secunde şi să atingă maximum 310 km/h.

Modificările din 2017 au mai introdus pe model un kit exterior aerodinamic diferit, celebra grilă de radiator Panamericana cu lame verticale, sistemul Airpanel cu clapete active în bara de protecţie frontală şi altele.

Două generaţii de Audi R8 V10

Pe lângă noua generație Porsche 911 GT3 şi un Mercedes-AMG GT S, pe teritoriul Castel MIMI vor putea fi văzute nu una, ci două generaţii ale modelului Audi R8! Numărul unor astfel de maşini înregistrate în ţara noastră este mai puţin decât cel al degetelor de la o mână, astfel că fără îndoială pot fi considerate speciale.

Până în prezent Audi a lansat două generaţii ale modelului R8.

Maşina albastră este un R8 V10 plus (facelift) introdus din anul 2012 şi valabil doar în format coupe. Dispune printre altele de un exterior cu mai multe elemente din fibră de carbon, o vopsea mată (opţiune introdusă odată cu acest model) şi jante negre lucioase (finisaj opţional) după care se ascund mecanisme de frânare carbo-ceramice.

„Sub capotă” are un V10 natural aspirat care produce 550 CP la 8.000 rpm şi 540 Nm la 6.500 rpm. Poate realiza 0-100 km/h în 3.5 secunde şi atinge maximum 316 km/h.

De cealaltă parte, maşina neagră este un Audi R8 V10 standard dintr-a doua generaţie, lansată în 2015. Generează 540 CP la 8.250 rpm şi 540 Nm la 6.500 rpm. Sprintul 0-100 km/h îl face în aceleași 3.5 secunde, însă viteza maximă este limitată la 319 km/h.

Noul Porsche 718 Cayman GT4 RS

Pe lângă modelele deja anunţate se va găsi unul cu adevărat unic: cel mai nou şi performant Porsche 718 Cayman din istorie – GT4 RS! Exemplarul ce va putea fi văzut în cadrul AutoFest la Castel MIMI este deocamdată unic în Republica Moldova!

Modelul din imagini este numit cel de top al familiei 718 şi un rege, datorită caracteristicilor sale, printre modelele compacte cu motor poziţionat central. Deşi are un aspect de maşină de circuit, este perfect omologat pentru a fi înmatriculat şi a utiliza drumurile publice.

“Sub capotă” ascunde un motor boxer natural aspirat cu şase cilindri (4.0 litri), familiar de la modelul 911 GT3 care la fel va putea fi văzut la AutoFest la Castel MIMI. Produce 500 CP şi 450 Nm, iar limita de rotaţii îi este de 9.000 rpm!

Cu astfel de forţe poate realiza 0-100 km/h în 3.4 secunde şi poate atinge maximum 315 km/h.

Lamborghini Huracán EVO

Pe lângă modelele deja anunţate, vor exista și câteva exotice, printre care un autentic Lamborghini Huracán EVO! Exemplarul ce va putea fi văzut în cadrul AutoFest la Castel MIMI este deocamdată singurul utilizat în mod activ pe străzile municipiului Chişinău!

Lamborghini Huracán EVO reprezintă facelift-ul modelului Huracán, prezentat în anul 2019.

Supercarul dispune de un motor V10 montat central, în spatele cabinei, având un volum de 5.2 litri. A fost preluat de pe modelul Performante, care era cel mai puternic înainte de facelift, şi modernizat pentru a produce un sunet mai emoțional și mai puternic. Agregatul are supape de admisie din titan și este conectat la un nou sistem uşor de evacuare a gazelor de eşapament. Motorul produce 640 de CP la 8.000 rpm (numărul de rotaţii maxime 8.700) şi 600 Nm de cuplu la 6.500 de rpm.

Prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală cu un ambreiaj umed multi-disc, controlat electronic în ce priveşte distribuţia de cuplu necesar între punţi, dar şi a unei cutii de viteze cu şapte trepte şi dublu ambreiaj (LDF), acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în 2.9 secunde, de la 0 la 200 de km/h în 9.0 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge trece de 325 de km/h.

Printre altele dispune de un nou sistem de roţi directoare posterioare şi un sistem de vectorizare a cuplului care funcţionează pe toate cele patru roţi, suspensie adaptivă, mecanisme de frânare carbo-ceramice, dar şi un nou sistem multimedia care suportă Apple CarPlay, cât și Android Auto.

Noul BMW X5 M Competition

Pe lângă modelele deja anunţate, în mare măsură super sport şi într-o caroserie coupe cu două uşi, vor exista unele cu sute de cai putere şi într-un format diferit, de exemplu SUV. Astfel, la eveniment va fi expus cel mai nou BMW X5 M Competition.

Noua generaţie BMW X5 M, alături de X6 M, a fost prezentată în octombrie 2019, dar pe piaţă a apărut abia din aprilie 2020. Noile modele ascund sub corpul profilat un motor V8 ce dezvoltă 625 CP/750 Nm şi un şasiu dezvoltat special de divizia M.

Prin intermediul unei cutii de viteze M Steptronic cu opt trepte şi a unui sistem de tracţiune integrală M xDrive care poate direcţiona la necesitate mai mult cuplu pe puntea din spate, o astfel de maşinărie de aproape 2.4 tone poate realiza o acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.8 secunde. Viteza maximă poate fi ajustată până la maximum 290 km/h cu un opţional BMW M Driver package.

Specificaţia standard include suspensie adaptivă specifică M cu amortizoare controlate electronic, sistem de stabilizare activă a ruliului şi direcţie M Servotronic, un nou sistem de frânare dezvoltat pentru modelele BMW M oferă conducătorului două setări pentru reacţia pedalei de frână, elemente de caroserie optimizate aerodinamic (unele pot fi confecţionate din fibră de carbon), scaune M multifuncţionale, tapiţerie integrală BMW Individual cu piele Merino fină şi multe altele.

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sancțiunile impuse de SUA asupra băncilor rusești au forțat companiile din Rusia să adopte scheme mai complicate și uneori dubioase pentru efectuarea plăților către furnizorii chinezi, în condițiile în care China rămâne principalul partener comercial al Rusiei.

Pe 21 noiembrie, peste 50 de bănci rusești, inclusiv cele care mai permiteau transferuri directe către China, au fost incluse pe lista de sancțiuni a SUA. Ca răspuns, au devenit tot mai populare serviciile agenților chinezi de plată, care facilitează transferurile prin metode neconvenționale.

„O companie chineză îți propune să plătești în ruble în baza unui contract de agent, iar de restul procesului de transfer se ocupă ei”, explică un importator rus care a adoptat această metodă încă din octombrie. El susține că plățile pentru bunuri precum haine și încălțăminte din fabricile chineze au fost finalizate în doar două zile, notează The Moscow Times.

Consultanții în comerț exterior explică faptul că aceste scheme implică de obicei compensări reciproce între agenții chinezi și exportatorii ruși. În acest caz, transferurile sunt gestionate prin acorduri între părți, minimizând riscurile. Comisioanele percepute de agenți variază între 2,5% și 3% pentru bunuri nesancționate, ajungând până la 15% pentru produse sancționate sau cu utilizare dublă.

Pentru unele bănci rusești sancționate, agenții chinezi oferă comisioane de doar 1%, utilizând veniturile din exportul de materii prime rusești. Totuși, această schemă este aplicabilă doar în anumite regiuni ale Chinei și în anumite bănci care gestionează astfel de tranzacții.

O parte dintre agenți operează prin așa-numitele „scheme cargo”, aducând bunuri în Rusia fără documente legale sau prin metode de contrabandă. După sancțiunile din noiembrie, aceste metode au devenit aproape inevitabile pentru importatorii de produse sancționate sau cu dublă utilizare.

Pentru a reduce riscurile, agenții oferă asigurări împotriva pierderii sau confiscării mărfurilor, însă costul acestora poate ajunge la 15% din valoarea bunurilor. „Dacă vrei să aduci un drone avansat din China, aceasta ar putea fi cea mai sigură opțiune”, a declarat un importator.

Pentru cei care importă produse nesancționate, o altă problemă este deprecierea abruptă a rublei. Devalorizarea monedei rusești cu peste 10% a dus la oprirea temporară a livrărilor din partea unor platforme comerciale chineze și la întârzieri anunțate de furnizori, ceea ce complică și mai mult situația importurilor în Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală