ASP își modifică programul pentru a deservi toți solicitanții. La ce ne atenționează Agenția

14 Iul. 2021, 11:29
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Iul. 2021, 11:29 // Actual //  MD Bani

Agenţia Servicii Publice anunţă că, începând cu 12 iulie curent, toate subdiviziunile teritoriale ale ASP își continuă activitatea, conform programului de muncă: de la 730 până la 1600, în zilele de luni până sâmbătă

(luni-vineri, luni-sâmbătă, marți-sâmbătă: regimul de muncă detaliat.

Reiterăm, că audierea cetățenilor se desfășoară fără întrerupere la pauză de masă.

Atenționăm, că serviciile se prestează conform programării prealabile.

Concomitent, deservirea solicitanților după principiul rândului ordinar (rând viu) se acordă în limita disponibilității subdiviziunilor teritoriale ale ASP (în cazurile lipsei programărilor sau neprezentării persoanelor programate).

Este de menționat, că în cazul audienței cetățenilor din rândul ordinar se acordă prioritate solicitanţilor de servicii în regim de urgenţă.

Totodată, în cadrul tuturor subdiviziunilor teritoriale ale ASP în mod continuu rămâne în vigoare deservirea prioritară a persoanelor în etate, persoanelor cu dizabilitate severă și accentuată, femeilor însărcinate și mamelor cu copii cu vârsta sub 3 ani.

În atenția persoanelor, a căror vizită a fost programată la ora 1600 sau în zilele de sâmbătă (fiind ziua lucrătoare anterior pentru anumite oficii), comunicăm că deservirea solicitanților menționați va fi asigurată pe parcursul zilei respective sau în altă zi conform regimului nou stabilit.

Persoanele, programate pentru prestarea serviciilor în cadrul centrelor multifuncționale din mun. Chișinău  (CM nr.1 (str. M. Viteazul, 11/1), CM nr.2 (str. Pușkin, 47), CM nr.3 (str. Sadoveanu, 17), CM nr.4 (str. Decebal, 6)) la ora 1600 vor fi deservite la data și ora  stabilită fără modificări (până la 21.07.2021).

Reiterăm, că cetățenii au posibilitatea de a-și planifica în prealabil vizita în subdiviziunile ASP, prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale, precum și prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909. Serviciul de programare se oferă în mod gratuit și este disponibil 24 de ore în funcție de programul de lucru al oficiului.

Realitatea Live

Corupția electorală și influența Moscovei asupra justiției, în dezbateri la Rlive TV!
02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!