AutoClassica la Castel Mimi – evenimentul unde celebrăm trecutul și prezentul automobilelor!

18 Sept. 2023, 17:54
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Trifan Stela
18 Sept. 2023, 17:54 // Uncategorized //  Trifan Stela

 Pe 23 și 24 septembrie, pe teritoriul Castel Mimi va avea loc un eveniment auto unic în țară – AutoClassica la Castel Mimi. Ideea acestei expoziții este de a etala cele mai frumoase exemplare istorice din țară, cât și din afara ei, împreună cu unele exemplare de colecție care peste ani vor trece și ele în categoria mașinilor veritabile de epocă, transmite autoblog.md.

 

 

În cadrul evenimentului nu doar vom expune automobilele, dar vom relata istorii frumoase despre acestea și vom scoate în evidență grija proprietarilor pentru mașinile la care lucrează de ani buni.

AutoClassica este despre o atmosferă frumoasă, iar un asemenea eveniment nu putea avea loc în altă parte decât la Castel Mimi. Situat în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, spre Castel Mimi se poate ajunge atât cu mașina pe un drum impecabil, dar și cu Trenul Vinului care va putea fi luat de la Gara Feroviară din Chișinău și care va opri chiar în fața Castel Mimi.

Orarul curselor de tren pentru Autoclassica este următorul:

  • Din Chișinău, de la ora 12:00 ​(Gara Feroviară, Strada Piața Gării 1, Chișinău)
  • De la Castel Mimi înapoi spre capitală, de la ora 19:00​

Oaspeți din România la AutoClassica

Ne bucurăm să vă anunțăm că la evenimentul nostru vom avea și mai mulți oaspeți veniți din România. Astfel, iubitorii de mașini din Republica Moldova vor putea admira și câteva exemplare care nu le avem în țară și bineînțeles vor putea interacționa cu proprietarii acestor automobile.

Programul evenimentului:
Valabil pentru sâmbătă 23 septembrie și duminică 24 septembrie

  • 12:00 – Accesul pe teritoriu
  • 13:00 – Cuvânt de bun venit și începerea evenimentului
  • 13:30 – Prezentări automobile expuse (la fiecare 30 de minute)
  • 14:30 – Porsche Classic Prezentare
  • 15:30 – Activități pentru copii și maturi frisbee
  • 16:00 – Prezentarea colecționarilor de monede și a celor mai impresionante piese
  • 17:00 – Desemnarea câștigătorului concursului printre vizitatori (premiul mare – smartphone)
  • 19:00 – Sfârșitul evenimentului

Despre câteva automobile pe care le veți putea vedea la AutoClassica revenim în alte articole.

Dacă aveți și Dvs un automobil de epocă pe care ați dori să-l expuneți, nu ezitați să ne dați un e-mail la adresa contact@autoblog.md sau să ne apelați direct la numărul de telefon 060 939 939.

Biletele pentru acces la eveniment sunt în vânzare pe iTicket.MD – click aici pentru detalii.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 19:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 19:50 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajustat prognoza privind Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova pentru anul curent, anticipând acum o creștere economică zero în locul declinului de 1,3% prevăzut anterior. Anunțul a fost făcut în cadrul noii analize economice regionale (Regional Economic Prospects) publicate în septembrie.

În același timp, BERD a menținut prognoza de creștere economică pentru Moldova în 2024, preconizând că PIB-ul țării va înregistra o creștere semnificativă de 3,5%. Aceste ajustări vin în urma unei evaluări a situației economice din prima jumătate a anului 2023, marcând o îmbunătățire a perspectivelor de redresare.

Analiza BERD subliniază faptul că economia moldovenească a întâmpinat dificultăți în prima jumătate a anului 2023, după o scădere abruptă a activității economice în 2022. În ciuda unei scăderi de 2,4% a PIB-ului în primul trimestru din 2023, în special din cauza declinului continuu al consumului privat, există semne de îmbunătățire.

De asemenea, BERD remarcă o scădere a inflației anuale la 9,7% în august 2023, influențată de stabilizarea prețurilor globale la energie. Acest lucru a permis Băncii Naționale a Moldovei să reducă ratele dobânzilor, contribuind la creșterea reală a veniturilor în al doilea trimestru al anului.

Experții BERD afirmă că finanțarea externă semnificativă în 2023 a susținut moneda națională, a crescut rezervele valutare și a redus presiunea asupra bugetului de stat. Reformele de politică în contextul aderării la UE și continuarea finanțării externe puternice sunt văzute ca factori cheie care ar putea susține redresarea economică în a doua jumătate a anului 2023.

În 2022, PIB-ul Moldovei a înregistrat o scădere reală de 5,9%, ajungând la 272,6 miliarde de lei. În prima jumătate a anului 2023, PIB-ul a fost de 133,91 miliarde de lei, în scădere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău