Black Friday la cea mai mică bancă din Moldova. Și-a răscumpărat acțiunile la ofertă

12 Aug. 2022, 10:47
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 10:47 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Eurocreditbank și-a vândut 250 de mii de acțiuni (1,8%) la un preț redus de 7,50 de lei per acțiune. Prețul plătit a fost de 1,87 mil. de lei, arată datele Comisei Naționale a Pieței Financiare.

CNPF spune că tranzacția de fapt o răscumpărare a acțiunilor noi emise de către Eurocreditbank în condițiile art.521  Nerespectarea cerințelor privind calitatea acționariatului din Legea privind activitatea băncilor.

Cele 250 de mii de acțiuni ale băncii au fost scoase la vânzare pe piața reglementată ca „acțiuni separate” în perioada 19 noiembrie – 18 decembrie. Prețul de vânzare al acțiunilor a fost de 17,85 lei pe acțiune, iar valoarea totală a acestora –  4,4 mil. de lei. Banca spunea că acțiunile pot fi achiziționate de un cumpărător sau un grup de persoane care acționează concertat, care au primit autorizația prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

Capitalul social al Eurocreditbank este de 138 milioane lei, acesta fiind împărțit în 13,8 mil. de acțiuni. Licitațiile anterioare pentru vânzarea lotului unic de 250 de mii de acțiuni ale Eurocreditbank au avut loc în perioada 2 august – 13 august 2021, 15 septembrie – 14 octombrie și 20 octombrie – 19 noiembrie a acestui an, iar prețul inițial de vânzare a fost de 23,32 lei per acțiune în primele două licitații (cost total – 5,83 mil. de lei), după care s-a redus la 20,99 lei per unitate (cost total – 5,25 milioane lei).

Acționarii băncii sunt Mariana Zisi – 46,4% acțiuni și Mahmood Shakir Mahmood – 42,1%.

Eurocredibank este cea mai mică instituție financiară din cele 11 existente pe piața Republicii Moldova. În șase luni ale anului 2022 a contabilizat un profit de 19 mil. de lei. Valoarea activelor însumează – 1,4 miliarde de lei. Volumul total al creditelor acordate a fost de 673,7 mil. de lei, iar al depozitelor atrase a constituit 966 mil. de lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 

 

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău