Black Friday la cea mai mică bancă din Moldova. Și-a răscumpărat acțiunile la ofertă

12 Aug. 2022, 10:47
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 10:47 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Eurocreditbank și-a vândut 250 de mii de acțiuni (1,8%) la un preț redus de 7,50 de lei per acțiune. Prețul plătit a fost de 1,87 mil. de lei, arată datele Comisei Naționale a Pieței Financiare.

CNPF spune că tranzacția de fapt o răscumpărare a acțiunilor noi emise de către Eurocreditbank în condițiile art.521  Nerespectarea cerințelor privind calitatea acționariatului din Legea privind activitatea băncilor.

Cele 250 de mii de acțiuni ale băncii au fost scoase la vânzare pe piața reglementată ca „acțiuni separate” în perioada 19 noiembrie – 18 decembrie. Prețul de vânzare al acțiunilor a fost de 17,85 lei pe acțiune, iar valoarea totală a acestora –  4,4 mil. de lei. Banca spunea că acțiunile pot fi achiziționate de un cumpărător sau un grup de persoane care acționează concertat, care au primit autorizația prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

Capitalul social al Eurocreditbank este de 138 milioane lei, acesta fiind împărțit în 13,8 mil. de acțiuni. Licitațiile anterioare pentru vânzarea lotului unic de 250 de mii de acțiuni ale Eurocreditbank au avut loc în perioada 2 august – 13 august 2021, 15 septembrie – 14 octombrie și 20 octombrie – 19 noiembrie a acestui an, iar prețul inițial de vânzare a fost de 23,32 lei per acțiune în primele două licitații (cost total – 5,83 mil. de lei), după care s-a redus la 20,99 lei per unitate (cost total – 5,25 milioane lei).

Acționarii băncii sunt Mariana Zisi – 46,4% acțiuni și Mahmood Shakir Mahmood – 42,1%.

Eurocredibank este cea mai mică instituție financiară din cele 11 existente pe piața Republicii Moldova. În șase luni ale anului 2022 a contabilizat un profit de 19 mil. de lei. Valoarea activelor însumează – 1,4 miliarde de lei. Volumul total al creditelor acordate a fost de 673,7 mil. de lei, iar al depozitelor atrase a constituit 966 mil. de lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 

 

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău