Blocul nr.1 al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie va cheltui mai puțin pentru încălzire

21 Feb. 2023, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Feb. 2023, 17:08 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Blocul nr.1 al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie a fost renovat cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE), proiectul fiind susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot.Recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului ,,IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie” din Chișinău au avut lo astăzi, 21 februarie.

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Ion Muntean, a inspectat lucrările înainte de recepția finală. Ion Muntean a subliniat că pentru fiecare proiect executat va fi asigurată verificarea minuțioasă la capitolul calitate și corespundere cu sarcina tehnică pentru a asigura valorificarea eficientă a banilor publici.

Valoarea totală a lucrărilor constituie 7 122 961 de lei, din care 5 000 000 de lei reprezintă contribuția Agenției pentru Eficiență Energetică și 2 122 961 de lei – contribuția instituției medicale.

Cu ajutorul acestor surse financiare a fost posibilă izolarea termică a pereților exteriori, cu suprafața totală de 2 450 m2, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu suprafața totală de 217,23 m2, cât și izolarea termică a acoperișului de tip piramidal cu suprafața totală de 1 588,40 m2.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În același timp, pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică, ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și al schimbărilor climatice.

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău