Bomba pregătită de autorități moldovenilor! Nu vor mai putea cumpăra mașini și apartamente cu bani cash

25 Aug. 2023, 11:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Aug. 2023, 11:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul Finanțelor din Republica Moldova a publicat pentru consultare un proiect de lege privind regulile pentru plățile în numerar.

Potrivit notei explicative a proiectului, obiectivul principal al acestuia este să creeze un cadru regulamentar care să guverneze plățile în numerar, cu scopul de a diminua riscurile infracțiunilor financiare. Ministerul consideră că implementarea acestor măsuri ar putea contribui la dezvoltarea economică, creșterea transparenței și securității financiare, precum și la combaterea evaziunii fiscale și concurenței neloiale.

Principalele prevederi ale proiectului

Persoanele trebuie să transfere orice sume excedentare în numerar către operatorii de servicii de plată care le deservesc în termen de 3 zile lucrătoare, cu excepții limitate. Suma nu trebuie să depășească 100 de mii de lei lunar. În cazul în care suma depășește plafonul stabilit, Serviciul Fiscal de Stat aplică amendă în mărime de la 7% până la 15% din suma achitată în numerar cu depășirea limitei stabilite.

Se permit plățile în numerar în anumite cazuri, precum plata salariilor, achitarea obligațiilor către bănci, tranzacții cu instituții publice și autorități de stat, și rambursarea obligațiilor fiscale.

Proiectul prevede condiții specifice pentru retragerile de numerar de la casieria organizațiilor și introduce sancțiuni pentru nerespectarea acestor condiții.

Comisioanele pentru tranzacțiile fără numerar sunt reduse, inclusiv pentru tranzacțiile între persoane fizice.

Proiectul vizează în special persoanele juridice, persoanele fizice care desfășoară activități independente și persoanele fizice care fac achiziții semnificative, cum ar fi imobile sau vehicule.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău