Cade securea concedierilor la un mare operator telecom din Europa. Peste 3.000 de oameni sunt daţi afară

04 Sept. 2024, 14:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Sept. 2024, 14:34 // Actual //  Lupu Eduard

Telia Co AB plănuieşte să elimine 3.000 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din totalul angajaţilor săi, pe măsură ce operatorul suedez intensifică eforturile de reducere a costurilor sub conducerea noului director executiv, scrie Bloomberg.

Reducerea locurilor de muncă va afecta toate diviziile companiei, ca parte a unui program care urmăreşte generarea unor economii anuale de cel puţin 2,6 miliarde de coroane (252 milioane de dolari), a anunţat compania miercuri într-o declaraţie. Se estimează că acest program va genera costuri de restructurare de 1,4 miliarde de coroane în acest an, fără a afecta însă perspectivele financiare ale companiei.

Operatorii de telefonie mobilă din întreaga Europă se confruntă cu provocări legate de reducerea costurilor, în condiţiile unei concurenţe acerbe şi a obstacolelor de reglementare care îngreunează consolidarea. Companii precum Vodafone Group Plc şi Telefonica SA au implementat reduceri semnificative de personal în ultimul an.

Telia, care operează în ţările nordice, Lituania şi Estonia, a încercat să îşi reducă dimensiunea şi baza de costuri. Performanţele sale financiare au fost afectate de scăderea veniturilor pe piaţa sa principală, Suedia, şi de incertitudinea legată de direcţia viitoare a diviziei sale TV & Media. În ultimii ani, compania a redus constant numărul angajaţilor, anunţând disponibilizarea a 1.500 de persoane anul trecut şi a 1.000 în 2021.

La începutul acestui an, Telia a ieşit de pe piaţa din Danemarca pentru a se concentra pe regiunile unde are o poziţie competitivă mai puternică. Vânzările nete ale companiei au ajuns la 22,4 miliarde de coroane în al doilea trimestru, depăşind uşor aşteptările analiştilor.

„Aceasta este o decizie dificilă, dar necesară pentru a asigura succesul pe termen lung al Telia”, a declarat directorul general Patrik Hofbauer, care a preluat conducerea companiei în februarie.

Acţiunile Telia au scăzut cu 0,5% la 32,46 coroane la ora 9:45 la Stockholm. În acest an, acţiunile au crescut cu 26%.

Operatorul îşi reduce şi programul de finanţare a furnizorilor cu aproximativ 50% şi îşi restructurează organizaţia, punând un accent mai mare pe unităţile naţionale. Această reducere a programului va contribui la stabilizarea fluxului de numerar al companiei, a declarat Telia.

Hofbauer a preluat conducerea companiei după ce fostul CEO, Allison Kirkby, a fost desemnată ca noul director al BT Group Plc anul trecut. Şi ea s-a concentrat pe reducerea costurilor înainte de a părăsi Telia.

„Acesta este cu siguranţă unul dintre cele mai mari eforturi de reducere a costurilor pe care le-am văzut în industrie, dar probabil şi un pas firesc, având în vedere recenta schimbare de CEO”, a declarat Mads Lindegaard Rosendal, analist la Danske Bank, într-o notă adresată clienţilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Sept. 2024, 15:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2024, 15:34 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile americane intenționează să înăsprească în curând restricțiile asupra petrolului rusesc, vizând „flota umbră” utilizată pentru transportul acestuia și reducerea volumelor de export pe piața mondială, a declarat Dalip Singh, adjunctul consilierului președintelui SUA pentru securitate națională.

Potrivit acestuia, aceste măsuri vor contribui la privarea de finanțare a mașinăriei militare rusești. „Pe termen scurt, între șase luni și trei ani, dacă ne propunem să reducem veniturile Rusiei din vânzarea de petrol, acest lucru va fi realizat prin intermediul sancțiunilor și altor instrumente care vor viza hidrocarburile lor”, a declarat Singh în cadrul unei conferințe organizate de Carnegie Endowment for International Peace.

De asemenea, oficialul a subliniat că există și alte direcții care trebuie abordate pentru a diminua capacitățile militare ale Rusiei. „Neutralizarea mașinăriei militare rusești depinde de schimbarea intereselor țărilor terțe care produc componente ce ajung, în final, pe câmpul de luptă în favoarea Rusiei, sau de livrările de tranzit ale acestor mărfuri”, a adăugat Singh.

Printre țările care ajută Rusia să obțină componente pentru echipamente militare, Singh a menționat China, India, Turcia și Emiratele Arabe Unite. Totodată, el a subliniat că China este „cel mai mare încălcător” al regimului de sancțiuni impus de SUA.

Țările G7 au introdus un plafon de preț pentru petrolul rusesc la 60 de dolari pe baril și un plafon de 100 de dolari pe baril pentru produsele petroliere. Restricțiile impun ca firmele din țările G7 să nu poată oferi servicii de transport pentru produsele vândute la un preț mai mare decât acest plafon.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău