Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este în căutarea unui nou coleg

19 Apr. 2022, 16:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Apr. 2022, 16:20 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) este în căutarea unui nou coleg. Mai exact, CCI a RM anunță concurs de selectare a candidaturilor pentru ocuparea funcției vacante de șef Secție Învățământ Dual (SÎD). Termenul limită de aplicare este data de 3 mai 2022.

Pentru a aplica la această poziție este necesar ca candidații să îndeplinească câte condiții, printre care studii în domenii conexe educație.

 • studii de cel puțin nivel 6 ISCED în domenii conexe educației, economiei sau științelor administrative;
 • formare profesională în domeniul științelor educației;
 • fluență în română și rusă iar cunoașterea limbii engleze va constitui un avantaj;
 • competențe digitale.

De asemenea, experiența profesională în acest domeniu sau domenii conexe reprezintă un avantaj.

 • cel puțin 3 ani de experiență profesională  în educație sau arii conexe (experiența în domeniul parteneriatelor duale va constitui un avantaj);
 • experiență în procesul de negociere cu diferiți actori publici și privați;
 • cooperarea cu organizațiile internaționale în domeniul economic (va constitui un avantaj);
 • experiență în managementul proceselor.

Printre abilitățile pe care le solicită angajatorul se numără: capacitatea de lucra în echipă; perseverență, corectitudine, integritate, flexibilitate, responsabilitate, punctualitate, disponibilitate de a lucra în afara orelor de program în timpul perioadelor de maximă solicitare; flexibilitate la deplasări de serviciu, capacitate de a lua decizii în condiții de stres şi de a respecta termene limită.

Ce vei face?

În cadrul acestei poziții, candidatul ales va avea mai multe responsabilități, printre care:

 • facilitarea cooperării cu partenerii din cadrul programelor de învățământ profesional tehnic dual din Republica Moldova;
 • coordonarea și monitorizarea activităților de organizare și desfășurare a programelor de instruire practică în sistem dual;
 • cooperarea cu instituții de nivel național și internațional în vederea preluării bunelor practici și experiențe, dezvoltarea proiectelor de politici publice;
 • alte atribuții menite să conducă spre atingerea obiectivelor setate pentru secție.

Pentru a participa la concursul de angajare este necesar să expediezi CV-ul și o Scrisoare de motivație la adresa de email: dual@chamber.md, până la data de 03 mai 2022, cu mențiunea: Șef Secție învățământ dual.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău