Moldindconbank, alături de refugiații ucraineni – a contribuit la colectarea a peste 2 162 000 de lei

19 Apr. 2022, 12:53
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Apr. 2022, 12:53 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Peste 2 162 000 de lei reprezintă contribuția Moldindconbank, până acum, la susținerea eforturilor autorităților din Moldova, a celor din Ucraina, dar și a partenerilor internaționali, în gestionarea crizei refugiaților ucraineni. Aproximativ jumătate din această sumă – 1 132 000 de lei, reprezintă contribuția echipei și a clienților băncii, care au făcut donații în contul special, deschis de instituția financiară.

Din acești bani, Moldindconbank a oferit donații centrelor regionale de refugiați. În raionul Telenești, de exemplu, sunt acomodați 122 de ucraineni, inclusiv 66 de copii. În același timp, în municipiul Bălți sunt deschise trei centre de plasament permanente pentru refugiați, cu o capacitate de găzduire a 300 de persoane. Adițional, 1000 de oameni strămutați din Ucraina primesc produse alimentare și de igienă. La moment, cele mai importante necesități ale acestora, sunt asigurate și datorită contribuției Moldindconbank.

Echipa băncii a susținut și evenimentul de caritate ”For Ukraine – Charity Reception”, organizat de Hospices of Hope Moldova și Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. La evenimentul găzduit de Muzeul Național de Istorie din Chișinău, unde au fost expuse lucrări ale pictorilor ucraineni, inclusiv unele realizate în țara noastră, au fost colectate aproximativ 17 mii de euro. Dintre care, 10 000 euro sunt destinate spitalului pentru copii Ohmatdyt din Kiev, care oferă asistență medicală specializată pentru copii. Celelalte fonduri vor fi direcționate pentru suportul artiștilor refugiați din Ucraina și Centrului de zi de îngrijire paliativă din Orhei, parte a Hospices of Hope Moldova, care își startează activitatea în mai 2022 și va oferi servicii gratuite, inclusiv, refugiaților din Ucraina.

Oricine poate dona simplu și rapid pentru susținerea refugiaților din Ucraina, accesând aplicația MICB Mobile Banking sau vizitând cel mai apropiat oficiu Moldindconbank.

Detalii despre cont:

Beneficiar B.C. ”Moldindconbank” S.A. Sucursala ”Centru”

Cod IBAN MD91ML000000028099093035

Cod Fiscal 1002600028096

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Realitatea Live

23 Mai 2022, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2022, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

Proprietarii de apartamente sunt nevoiţi să facă reduceri mari în oraşe importante ca Liov şi Kiev, din cauza războiului din Ucraina, anunţă Aleph News.

Războiul din Rusia face ravagii şi în domeniul imobiliar. Proprietarii de apartamente sunt nevoiţi să facă reduceri imense în oraşe importante ca Liov şi Kiev. Preţurile au scăzut dramatic în Kiev, capitala Ucrainei, oamenii temându-se să mai investească bani în apartamente sau în chirii. Dovada: un apartament din Kiev, într-o zonă de lux, se închiriază cu 240 de euro pe lună.

Situaţia este asemănătoare în Liov şi în alte oraşe din vestul Ucrainei, unde salariile sunt mai apropiate de Europa, într-o ţară unde pensia este în medie 70 de euro, iar salariul minim nu trece de 190 de euro.

După eliberarea zonei Kiev de ocupanţii ruşi, unii locuitori au revenit, însă nu este loc de afaceri imobiliare. Vânzările de apartamente s-au blocat din cauza războiului, iar chiriile s-au prăbuşit.

Vitaliy Demchenko, agent imobiliar în Kiev, ajută zece persoane să-şi închirieze casele, însă a primit un singur telefon din partea unui potenţial chiriaş. Preţurile mult mai mici nu atrag pe nimeni, din cauza războiului.

Zone bune ale Kievului, unde chiria era aproape 300 de euro pe lună, nu mai sunt atractive pentru oameni nici măcar pentru 180 de euro pe lună.

„Nimeni nu vrea să închirieze un apartament chiar şi la astfel de preţuri”, a explicat Demchenko. În trei luni, valoarea apartamentelor şi a chiriilor a scăzut cu peste 30%.

În Liov, deşi oraşul pare ferit de război, situaţia este la fel de proastă. După invazia rusă a Ucrainei, piaţa imobiliară din Liov a „explodat” din cauza locuitorilor din Kiev şi alte zone ale Ucrainei care fugeau de război şi erau dispuşi să plătească oricât pentru o chirie. În acel moment, chiria în Liov pentru un apartament cu o singură cameră sărea de 950 de euro pe lună. Bucuria nu a ţinut mult, după eliberarea zonei Kiev, pentru că oamenii s-au întors acasă, iar acum apartamentele în Liov se închiriază cu aproximativ 250 de euro pe lună.

Agentul imobiliar Ruslana Artim spune că piaţa imobiliară s-a prăbuşit deja cu 30-40%.

O situaţie similară se observă şi în alte oraşe din vestul Ucrainei. Potrivit agenţiilor imobiliare, în Ivano-Frankivsk un apartament cu două camere se poate închiria cu 280 de euro pe lună. În Kalush, la 30 de kilometri de Frankivsk, un apartament cu un dormitor poate fi închiriat mult mai ieftin, pentru 90 de euro, în timp ce un apartament cu două dormitoare, pentru 190 de euro pe lună.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău