Moldindconbank, alături de refugiații ucraineni – a contribuit la colectarea a peste 2 162 000 de lei

19 Apr. 2022, 12:53
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
19 Apr. 2022, 12:53 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Peste 2 162 000 de lei reprezintă contribuția Moldindconbank, până acum, la susținerea eforturilor autorităților din Moldova, a celor din Ucraina, dar și a partenerilor internaționali, în gestionarea crizei refugiaților ucraineni. Aproximativ jumătate din această sumă – 1 132 000 de lei, reprezintă contribuția echipei și a clienților băncii, care au făcut donații în contul special, deschis de instituția financiară.

Din acești bani, Moldindconbank a oferit donații centrelor regionale de refugiați. În raionul Telenești, de exemplu, sunt acomodați 122 de ucraineni, inclusiv 66 de copii. În același timp, în municipiul Bălți sunt deschise trei centre de plasament permanente pentru refugiați, cu o capacitate de găzduire a 300 de persoane. Adițional, 1000 de oameni strămutați din Ucraina primesc produse alimentare și de igienă. La moment, cele mai importante necesități ale acestora, sunt asigurate și datorită contribuției Moldindconbank.

Echipa băncii a susținut și evenimentul de caritate ”For Ukraine – Charity Reception”, organizat de Hospices of Hope Moldova și Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. La evenimentul găzduit de Muzeul Național de Istorie din Chișinău, unde au fost expuse lucrări ale pictorilor ucraineni, inclusiv unele realizate în țara noastră, au fost colectate aproximativ 17 mii de euro. Dintre care, 10 000 euro sunt destinate spitalului pentru copii Ohmatdyt din Kiev, care oferă asistență medicală specializată pentru copii. Celelalte fonduri vor fi direcționate pentru suportul artiștilor refugiați din Ucraina și Centrului de zi de îngrijire paliativă din Orhei, parte a Hospices of Hope Moldova, care își startează activitatea în mai 2022 și va oferi servicii gratuite, inclusiv, refugiaților din Ucraina.

Oricine poate dona simplu și rapid pentru susținerea refugiaților din Ucraina, accesând aplicația MICB Mobile Banking sau vizitând cel mai apropiat oficiu Moldindconbank.

Detalii despre cont:

Beneficiar B.C. ”Moldindconbank” S.A. Sucursala ”Centru”

Cod IBAN MD91ML000000028099093035

Cod Fiscal 1002600028096

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 09:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 09:20 // Actual //  Lupu Eduard

China a anunţat lansarea unei campanii online împotriva aplicaţiilor de video şi a reţelelor sociale care răspândesc conţinut „periculos” pentru copii.

Administraţia spaţiului cibernetic din China a anunţat începerea unui program de două luni, intitulat „Clar şi luminos”, care ar trebui să „consolideze în mod eficient protecţia minorilor pe internet şi să creeze un mediu digital mai sănătos şi mai sigur”, informează Agerpres.

Programul va include „remedierea problemelor majore” legate de platformele de scurte video-uri şi live-uri, reţelele sociale, site-urile de vânzări online, cataloagele de aplicaţii, dispozitivele conectate pentru copii şi controlul online pentru minori, a precizat autoritatea de reglementare.

Printre obiectele vizate: produse de comerţ electronic care sunt evocatoare sexual sau considerate a fi “soft porn”, precum şi informaţii care i-ar determina pe copii să întreţină „prietenii periculoase” sau care “ar transmite valori periculoase (…) prin jargon online şi cuvinte cheie create cu rea intenţie”.

Campania va aborda, de asemenea, difuzarea video-urilor considerate a glorifica hărţuirea la şcoală, precum şi conţinutul „violent sau sângeros” din desenele animate sau cântecele pentru copii sau utilizarea „copiilor vedetă pe internet” pentru a genera bani.

Partidul Comunist Chinez are un control ferm asupra internetului în țară, cenzurând conţinutul considerat vulgar, ostentativ sau subversiv din punct de vedere politic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău