Moldindconbank, alături de refugiații ucraineni – a contribuit la colectarea a peste 2 162 000 de lei

19 Apr. 2022, 12:53
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Apr. 2022, 12:53 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Peste 2 162 000 de lei reprezintă contribuția Moldindconbank, până acum, la susținerea eforturilor autorităților din Moldova, a celor din Ucraina, dar și a partenerilor internaționali, în gestionarea crizei refugiaților ucraineni. Aproximativ jumătate din această sumă – 1 132 000 de lei, reprezintă contribuția echipei și a clienților băncii, care au făcut donații în contul special, deschis de instituția financiară.

Din acești bani, Moldindconbank a oferit donații centrelor regionale de refugiați. În raionul Telenești, de exemplu, sunt acomodați 122 de ucraineni, inclusiv 66 de copii. În același timp, în municipiul Bălți sunt deschise trei centre de plasament permanente pentru refugiați, cu o capacitate de găzduire a 300 de persoane. Adițional, 1000 de oameni strămutați din Ucraina primesc produse alimentare și de igienă. La moment, cele mai importante necesități ale acestora, sunt asigurate și datorită contribuției Moldindconbank.

Echipa băncii a susținut și evenimentul de caritate ”For Ukraine – Charity Reception”, organizat de Hospices of Hope Moldova și Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. La evenimentul găzduit de Muzeul Național de Istorie din Chișinău, unde au fost expuse lucrări ale pictorilor ucraineni, inclusiv unele realizate în țara noastră, au fost colectate aproximativ 17 mii de euro. Dintre care, 10 000 euro sunt destinate spitalului pentru copii Ohmatdyt din Kiev, care oferă asistență medicală specializată pentru copii. Celelalte fonduri vor fi direcționate pentru suportul artiștilor refugiați din Ucraina și Centrului de zi de îngrijire paliativă din Orhei, parte a Hospices of Hope Moldova, care își startează activitatea în mai 2022 și va oferi servicii gratuite, inclusiv, refugiaților din Ucraina.

Oricine poate dona simplu și rapid pentru susținerea refugiaților din Ucraina, accesând aplicația MICB Mobile Banking sau vizitând cel mai apropiat oficiu Moldindconbank.

Detalii despre cont:

Beneficiar B.C. ”Moldindconbank” S.A. Sucursala ”Centru”

Cod IBAN MD91ML000000028099093035

Cod Fiscal 1002600028096

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 19:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 19:47 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu de fezabilitate pentru o linie europeană de mare viteză este în lucru, pe ecartament european, Lvov-Iaşi-Chişinău-Odesa, a declarat vineri comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

„Iaşi este pe un coridor al României, astfel încât trebuie să fie conectat în reţeaua naţională. Iaşi va juca un rol foarte important în conectivitatea regională cu Moldova şi Ucraina pentru că avem în lucru un studiu de fezabilitate pentru o linie europeană de mare viteză pe ecartament european, Lvov-Iaşi-Chişinău-Odesa. Dacă ne uităm numai la legătura Iaşi-Chişinău, deja înţelegem că este vorba de a uni cele mai importante oraşe din regiunea respectivă şi va contribui la conectivitatea cu Moldova”, a menţionat Adina Vălean, la evenimentul „Innovation in EU Transport Policies”.

Ea a subliniat că „există şi acest proiect, în plus, în reţeaua de transport europeană”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău