„Când Dumnezeu vrea să te piardă, îți ia întâi mințile”. Putin, gafă inexplicabilă! Și-a pus Armata în cap

05 Ian. 2023, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Ian. 2023, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Spitalele din Rusia au rămas fără paturi de spital pentru soldații răniți, Vladimir Putin învinuind trupele pentru cele mai mari pierderi suferite până acum în războiul împotriva Ucrainei.

Vladimir Putin a fost nevoit să folosească spitale non-militare într-un efort disperat de a trata miile de soldați răniți care se întorc de pe frontul din Ucraina.

Problema paturilor vine în contextul în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei se apropie rapid de împlinirea primului an și în condițiile în care rapoartele indică faptul că Putin a pierdut deja peste 100.000 de soldați în război – 3.000 de soldați ruși murind numai în ultimele patru zile. Și mai șocante sunt rapoartele care indică faptul că spitalele militare din Rusia nu au nici pe departe suficiente paturi de spital pentru a trata soldații care se întorc din război cu răni grave și serioase.

Pentru a combate lipsa paturilor de spital, Putin ar fi ordonat utilizarea imediată a spitalelor civile pentru a trata soldații răniți care se întorc. Potrivit Daily Star, Putin a ordonat spitalelor civile să „ofere persoanelor care au participat la operațiunea militară specială îngrijire medicală în regim de internare și reabilitare”.

700 de soldați ruși, uciși într-un atac cu rachete de Revelion

Lipsa paturilor de spital ale Rusiei și încercarea lor disperată de a rechiziționa spitale civile vine la doar câteva zile după ce Rusia a suferit cea mai mare pierdere de până acum în conflictul de peste 10 luni. În weekend, în timp ce Putin își rostea discursul anual televizat de Anul Nou la Moscova, forțele ucrainene ar fi ucis 700 de soldați ruși într-un atac cu rachete situat în Makiivka, Donețk.

Generalul-locotenent Serghei Șevriukov, care îi servește direct lui Putin, a stârnit controverse atunci când a încercat să dea vina pe soldații decedați înșiși pentru atacul devastator cu rachete.

„O comisie lucrează pentru a investiga ceea ce s-a întâmplat”, a declarat luni Sevryukov. „Dar chiar și astăzi este clar că motivul principal a fost faptul că personalul a pornit și a folosit – în ciuda interdicției – telefoane mobile în zona de acoperire a inamicului. Acest lucru a permis inamicului să detecteze coordonatele personalului pentru lovitura de rachetă”, a adăugat generalul-locotenent.

Ca răspuns la comentariile lui Șevryukov, mamele și soțiile soldaților ruși căzuți la datorie au dat vina pe „comandanții criminali” care i-au transformat pe fiii și soții lor „în carne tocată”, plasând sute de trupe împreună și „invitând o lovitură ucraineană”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:51 // Actual //  Lupu Eduard

JPMorgan Chase & Co. a notificat aproximativ 1.000 de angajaţi ai First Republic Bank că nu li se vor da locuri de muncă – nici măcar temporar – în urma preluării creditorului falimentar, scrie Bloomberg.

Cea mai mare bancă americană a oferit joi roluri cu normă întreagă sau de tranziţie pentru aproape 85% dintre cei aproape 7.000 de angajaţi care mai lucrau la First Republic în momentul prăbuşirii, în timp ce restul au fost anunţaţi că nu vor primi o poziţie. Locurile de muncă temporare vor avea o durată de trei, şase, nouă sau 12 luni, în funcţie de post, potrivit unei surse din interiorul băncii.

„De la achiziţia First Republic, la 1 mai, am fost transparenţi cu angajaţii lor şi ne-am respectat promisiunea de a-i ţine la curent cu chestiunea locurilor de muncă. Recunoaştem că au fost supuşi stresului şi incertitudinii din martie şi sperăm că ziua de astăzi va aduce claritate”, potrivit unui purtător de cuvânt al JP Morgan.

Foştii angajaţi ai First Republic cărora nu li s-au oferit locuri de muncă la JPMorgan „vor primi plata şi beneficiile echivalente a două luni de muncă”.

First Republic a declarat la sfârşitul lunii aprilie că va reduce cu până la 25% din forţa sa de muncă, una din seria de măsuri menite să consolideze banca cu probleme şi să liniştească investitorii. Aceste măsuri nu au fost în cele din urmă suficiente. Majoritatea angajaţilor care nu au primit joi o ofertă de angajaţre la JPMorgan fuseseră identificaţi ca fiind parte din reducerile de personal pe care First Republic voia să le facă.

JPMorgan, care avea 296.877 de angajaţi la sfârşitul lunii martie, s-a impus în faţa rivalilor în cadrul unei licitaţii conduse de guvern pentru First Republic. Ca parte a ofertei sale câştigătoare, JPMorgan a achiziţionat aproximativ 173 de miliarde de dolari din împrumuturile First Republic, 30 de miliarde de dolari în titluri de valoare şi 92 de miliarde de dolari în depozite – şi apoi a trebuit să decidă ce să facă cu angajaţii săi, dintre care zeci încasau peste 10 milioane de dolari pe an.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău