Care mașini sunt cele mai furate în Grecia. Preferințele hoților au legătură și cu dimensiunea autoturismului

31 Iul. 2023, 04:24
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
31 Iul. 2023, 04:24 // Actual //  bani.md

Raportul anual Hellas Direct despre furtul de mașini din Grecia include o mulțime de informații interesante și evidențiază cele mai „sigure” modele împotriva furtului.

Cele mai multe liste și sondaje despre furtul de mașini sunt despre modelele care „strălucesc” în ochii spărgătorilor.

Hellas Direct a analizat datele pe care le are în posesie pentru anul 2022, pe baza mașinilor asigurate de acestă companie, și ne prezintă o cu totul altă listă care include mașinile furate cu cea mai mică frecvență, dar și relația dimensiunii mașinii și vârsta șoferului.

Modelele pe care hoții nu le aleg pentru furt – din diverse motive, cum a fi o cerere redusă de piese de schimb sau dificultatea să pătrundă în ele – sunt Honda Civic și Toyota Avensis, cu o mașină furată la 1.000 de vehicule asigurate, urmate de SEAT Ibiza, FIAT Seicento, FIAT Punto, Peugeot 206, Hyundai Getz, Toyota Auris, Hyundai i30 și Nissan Almera, cu 2 furturi la 1.000 de mașini.

Dar se pare că și dimensiunea mașinii joacă un rol important, întrucât un model cu o lungime de 3,7 metri are șanse de aproape trei ori mai mare să facă „aripi” față de unul mai lung.

În plus, raportul anual Hellas Direct menționează un alt element important legat de furt, și este legat de vârsta șoferului asigurat.

Potrivit datelor, au fost 9 furturi la fiecare 1.000 de șoferi cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani, o rată care pare „mică”, dar este mai mult decât dublă față de asigurații cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani.
Ce legătură are vârsta șoferului asigurat cu alegerea hoților, există și o explicație pentru asta. Șoferii mai tineri conduc mai mult și, prin urmare, sunt mai ușor de vizat. Oricine se mișcă, e mai expus.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău