Care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi când îți cumperi o casă? Tot ce trebuie să știi

21 Apr. 2021, 07:30
 // Categoria:  // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Apr. 2021, 07:30 //  //  Dumitrita Culiuc

Dacă în timpul apropiat planifici să cumperi o casă, atunci ar trebui să ții cont de mai multe aspecte. Întrucât procesul nu este unul atât de simplu, noi venim cu câteva recomandări și îți prezentăm etapele pe care le vei parcurge pe durata procesului de cumpărare.

Etapa 1: (valabilă pentru cei care vor procura casa prin credit ipotecar) Întocmirea dosarului de credit

Dosarul pentru creditul ipotecar trebuie să cuprindă o serie de acte ce demonstrează identitatea și venitul solicitantului. Creditul se acordă doar după o analiză detaliată a actelor.

Etapa 2: Identificarea casei ideale

Acesta este a doua etapă pentru cei care care vor procura casa cu ajutorul unui credit ipotecar și prima etapă pentru cei ce au deja banii. Este recomandat să alegi o casă nouă dintr-un ansamblu rezidențial, întrucât are mai multe avantaje, printre care și faptul că o poți revinde cu un preț foarte avantajo, ceea ce nu va fi valabil pentru o casă mai veche, deoarece, odată cu trecerea timpului, prețul lor scade.

Etapa 3: Analiza opțiunilor disponibile

La această etapă poți solicita și ajutorul unei agenții imobiliare, deoarece este necesar să analizezi toate avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni pe care deja le-ai selectat. Este o etapă care durează și necesită multă atenție.

Etapa 4: Examinarea/Inspectarea fiecărei locuințe

În această etapă vei vizita fizic toate opțiunile și vei avea posibilitatea să cercetezi toate toate detaliile tehnice și estetice (calitatea lucrărilor de construcție, zona în care este situată casa etc.)

Etapa 5: Încheierea contractului

Aceasta este ultima etapă, etapă în care ale loc tranzacția finală. Ea durează, în mod normal, de la câteva zile la câteva săptămâni, în dependență de mijlocul de plată: cash sau credit.

Odată ce contractul este încheiat poți începe să faci modificările necesare, sau dacă totul este pregătit poți deja să te bucuri de noua locuință, împreună cu cei dragi.

 

 

Realitatea Live

23 Ian. 2022, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Ian. 2022, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

În contextul deciziilor aprobate de către Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) din raionul Orhei, Guvernul Republicii Moldova vine cu câteva precizări importante: deciziile anunțate de către CTESP Orhei sunt nule, iar derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) sunt o încălcare a legii.

La data de 21 ianuarie curent, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit în ședință, iar membrii acesteia au venit cu decizii care contravin cu cele aprobate la nivel de țară, ceea ce este un abuz. Deciziile CTESP Orhei prin care se permit în continuare desfășurarea procesului de studiu în cadrul instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor și desfășurarea fără restricții a evenimentelor publice și de evenimentelor de familie cu participarea unui număr mare de oameni, sunt nule.

Doar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19. Din componența acesteia fac parte conducători ai mai multor instituții ale statului implicate în gestionarea pandemiei, medici epidemiologi și specialiști în medicină clinică. Fiecare decizie este discutată, argumentată, raportată la experiența altor țări, dar și la recomandările organizațiilor internaționale, cum ar fi Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Comisiile Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) sunt comisiile la nivelul autorităților locale. Hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP.

Guvernul a dispus ca instituțiile specializate ale statului să verifice legalitatea tuturor acțiunilor întreprinse de CTESP Orhei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău