Care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi când îți cumperi o casă? Tot ce trebuie să știi

21 Apr. 2021, 07:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Apr. 2021, 07:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dacă în timpul apropiat planifici să cumperi o casă, atunci ar trebui să ții cont de mai multe aspecte. Întrucât procesul nu este unul atât de simplu, noi venim cu câteva recomandări și îți prezentăm etapele pe care le vei parcurge pe durata procesului de cumpărare.

Etapa 1: (valabilă pentru cei care vor procura casa prin credit ipotecar) Întocmirea dosarului de credit

Dosarul pentru creditul ipotecar trebuie să cuprindă o serie de acte ce demonstrează identitatea și venitul solicitantului. Creditul se acordă doar după o analiză detaliată a actelor.

Etapa 2: Identificarea casei ideale

Acesta este a doua etapă pentru cei care care vor procura casa cu ajutorul unui credit ipotecar și prima etapă pentru cei ce au deja banii. Este recomandat să alegi o casă nouă dintr-un ansamblu rezidențial, întrucât are mai multe avantaje, printre care și faptul că o poți revinde cu un preț foarte avantajo, ceea ce nu va fi valabil pentru o casă mai veche, deoarece, odată cu trecerea timpului, prețul lor scade.

Etapa 3: Analiza opțiunilor disponibile

La această etapă poți solicita și ajutorul unei agenții imobiliare, deoarece este necesar să analizezi toate avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni pe care deja le-ai selectat. Este o etapă care durează și necesită multă atenție.

Etapa 4: Examinarea/Inspectarea fiecărei locuințe

În această etapă vei vizita fizic toate opțiunile și vei avea posibilitatea să cercetezi toate toate detaliile tehnice și estetice (calitatea lucrărilor de construcție, zona în care este situată casa etc.)

Etapa 5: Încheierea contractului

Aceasta este ultima etapă, etapă în care ale loc tranzacția finală. Ea durează, în mod normal, de la câteva zile la câteva săptămâni, în dependență de mijlocul de plată: cash sau credit.

Odată ce contractul este încheiat poți începe să faci modificările necesare, sau dacă totul este pregătit poți deja să te bucuri de noua locuință, împreună cu cei dragi.

 

 

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nu vreau să comenteze declarațiile domnului Stoianoglo. Dânsul este investigat pe mai multe capete de acuzare inclusiv pe partea de eliberarea ilegală liderului unei grupări oligarhice și pentru legături suspecte cu liderul acestei grupări, a comentat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco acuzațiile

„Eu consider că are o strategie de apărare și ceea ce a făcut ieri, anterior sau ceea ce va face ulterior ține de acțiuni care vizează strategia de apărare în fața instituțiilor statului”, a punctat Litvinenco.

Ieri într-o conferință de presă, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a venit cu acuzații grave la adresa ministrului Justiției.

„Este o bătaie de joc adevărată. Toate dosarele sunt falsificate, probe cu scrisori de la Rizea, care spune tot felul de prostii. Am cerut astăzi procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate.

„Nu cred că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta”, a spus Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco ar fi pregătit reținerea Procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo și ar fi coordonat chiar și celula în care ar fi stat Stoianoglo în penitenciarul 13, potrivit scurgerilor pe canalul de Telegram al acestuia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău