Care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi când îți cumperi o casă? Tot ce trebuie să știi

21 Apr. 2021, 07:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Apr. 2021, 07:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dacă în timpul apropiat planifici să cumperi o casă, atunci ar trebui să ții cont de mai multe aspecte. Întrucât procesul nu este unul atât de simplu, noi venim cu câteva recomandări și îți prezentăm etapele pe care le vei parcurge pe durata procesului de cumpărare.

Etapa 1: (valabilă pentru cei care vor procura casa prin credit ipotecar) Întocmirea dosarului de credit

Dosarul pentru creditul ipotecar trebuie să cuprindă o serie de acte ce demonstrează identitatea și venitul solicitantului. Creditul se acordă doar după o analiză detaliată a actelor.

Etapa 2: Identificarea casei ideale

Acesta este a doua etapă pentru cei care care vor procura casa cu ajutorul unui credit ipotecar și prima etapă pentru cei ce au deja banii. Este recomandat să alegi o casă nouă dintr-un ansamblu rezidențial, întrucât are mai multe avantaje, printre care și faptul că o poți revinde cu un preț foarte avantajo, ceea ce nu va fi valabil pentru o casă mai veche, deoarece, odată cu trecerea timpului, prețul lor scade.

Etapa 3: Analiza opțiunilor disponibile

La această etapă poți solicita și ajutorul unei agenții imobiliare, deoarece este necesar să analizezi toate avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni pe care deja le-ai selectat. Este o etapă care durează și necesită multă atenție.

Etapa 4: Examinarea/Inspectarea fiecărei locuințe

În această etapă vei vizita fizic toate opțiunile și vei avea posibilitatea să cercetezi toate toate detaliile tehnice și estetice (calitatea lucrărilor de construcție, zona în care este situată casa etc.)

Etapa 5: Încheierea contractului

Aceasta este ultima etapă, etapă în care ale loc tranzacția finală. Ea durează, în mod normal, de la câteva zile la câteva săptămâni, în dependență de mijlocul de plată: cash sau credit.

Odată ce contractul este încheiat poți începe să faci modificările necesare, sau dacă totul este pregătit poți deja să te bucuri de noua locuință, împreună cu cei dragi.

 

 

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală