Ești tot mai ocupat? Iată 5 idei de hobby-uri

21 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Apr. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Dacă treci printr-o perioadă mai grea și extenuată pentru tine atunci ar trebuie să îți oferi timp pentru a te relaxa. Dacă nu ai încă un hobby pe care să îl practici, noi venim cu câteva sugestii.

  1. Fotografia

Chiar dacă nu ai un aparat profesional, poți începe cu smartphone-ul tău, în utlima perioadă majoritatea telefoanelor au camere cât de cât performante. Dacă vei deveni atras de acest hobby, îți poți procura un aparat profesional. Începe prin a descoperi momente frumoase: apus, răsărit, elemente din natură: flori, animale, păsări.

2. Jocurile video

Cu acest hobby vei putea să te detașezi puțin de lumea reală și te vei conecta cu cea virtuală. Este o metodă excelentă de a scăpa de stresul și grijile care s-au acumulat în ultima perioadă.

3. Sportul

Sportul nu te va ajuta doar să te relaxezi și să elimini stresul. Acesta are și alte beneficii, în primul rând are un impact pozitiv asupra stării generale a corpului și te ajută să-ți modelezi corpul. Este recomandat în special pentru cei care își petrec majoritatea timpului pe scaun, în fața calculatorului.

4. Grădinăritul

Dacă îți plac florile și plantele în general atunci grădinăritul este un hobby potrivit pentru tine. Te va ajuta să te relaxezi și vei fi și mai împlinit când vei observa rezultatele muncii tale.

5. Gătitul

Pe lângă faptul că te ajută să te relazexi, are și o mulțime de beneficii. Vei renunța la mâncarea de la restaurant și vei începe să gătești acasă. Începe cu feluri de mâncare simple și continuă să evoluezi prin pregătirea de rețete mai complicate. În mediul online vei găsi o mulțime de portaluri și materiale care te vor ajuta să începi să gătești.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău