„Cârja” lui Putin din Moldova atacuri furibunde în adresa Maiei Sandu: Prețuri mai mici dacă socialiștii guvernau 

19 Aug. 2022, 05:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Aug. 2022, 05:27 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a reacționat după ce președinta Maia Sandu a declarat că dacă acesta ar fi președintele țării atunci ar fi ajutat Rusia să folosească Republica Moldova în războiul împotriva Ucrainei.

Dodon a ținut să precizeze că dacă Republica Moldova era guvernată în prezent de socialiști azi era pace, ordine, liniște socială, prețuri mici la gaz și la produsele esențiale. De  asemenea, fostul șef de stat a explicat că ar fi existat ajutor pentru agricultori și creșteri stabile de pensii și salarii.

„Doamna președinte Sandu iarăși practică atacurile gratuite față de oponenții politici, pentru a camufla eșecul ei personal în guvernarea țării. O sfătuiesc pe doamna Maia Sandu să înceteze să facă populism discutând despre mine. Ea poate demonstra într-un singur mod dacă este aptă politic sau nu – să facă viața oamenilor mai bună și mai ușoară. Dar se întâmplă invers, din păcate – viața oamenilor devine tot mai grea și mai grea.”, a menționat Igor Dodon.

Șefa statului, Maia Sandu, susține că dacă Igor Dodon ar fi președinte acum, atunci el ar fi ajutat Rusia să folosească Republica Moldova în războiul împotriva Ucrainei. Declarațiile au fost făcute în cadrului unui interviu și a explicat că este tragic că sunt persoane care susțin războiul, care consideră că se poate pur și simplu să ataci o altă țară, să distrugi orașe, să fie uciși copii și oameni.

Mai mult decât atât, președinta Republicii Moldova a ținut să precizeze că nu își dă seama cum unele persoane pot susține acțiunile lui Vladimir Putin din Ucraina. „Eu înțeleg că propagandă, manipulare, dar cel mai de preț sunt viețile omenești, iar eu vreau ca să fie o guvernare pentru care viețile omenești este cel mai de preț lucru”.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău