Cât câștigă un angajat în Spania. Zonele unde moldovenii pot încasa salarii mai mari

11 Oct. 2023, 14:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Oct. 2023, 14:23 // Actual //  Lupu Eduard

Odată cu începerea anului 2023, Spania a înregistrat o creștere a salariului minim la 1.080 de euro brut lunar, deschizând noi perspective pentru moldovenii în căutarea unor oportunități bine plătite. Cele mai atractive orașe pentru muncă și salarii consistente sunt Alicante, Barcelona, Insulele Canare, Madrid și Valencia, unde costul vieții este echilibrat de posibilitățile de dezvoltare profesională.

Salariul mediu în Spania variază semnificativ în funcție de profesie și regiune. Potrivit INE, salariul mediu lunar se situează în jurul sumei de 2.086,8 euro. Iată câteva exemple de salarii medii pentru anumite profesii:

  • Medic: 2.903 euro lunar
  • Psiholog: 1.683 euro lunar
  • Bucătar: 1.397 euro lunar
  • Ospătar: 1.249 euro lunar
  • Barman: 1.400 euro lunar
  • Programator: 2.125 euro lunar
  • Manager IT: 2.722 euro lunar
  • Frizer: 1.297 euro lunar
  • Învățător: 1.223 euro lunar
  • Personal Trainer: 1.458 euro lunar

Perspectivele pentru salarii mari sunt semnificativ mai mari în marile orașe și în sectoarele financiare și de asigurări. Comunitățile autonome, cum ar fi Țara Bascilor și Madrid, concentrează un procent semnificativ de salariați cu câștiguri de cel puțin 2.342,2 euro pe lună.

De asemenea, lucrătorii cu normă parțială sau temporară, precum lucrătorii casnici sau cei temporari, au garanții privind salariul minim pe oră, asigurându-se că aceștia primesc remunerații corecte în conformitate cu legea.

Aceste informații oferă moldovenilor din Spania o privire asupra peisajului salarial actual și a zonelor unde pot căuta oportunități mai generoase.

Ultimele date statistice relevă că în Spania muncesc circa 35 de mii de moldoveni

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău